Ai primit cadou bijuterii din oţel inoxidabil? Iată cum trebuie să ai grijă de ele
Bijuteriile sunt de obicei cadourile perfecte indiferent de ocazie, preferate de toate femeile. Accesorii fundamentale care nu lipsesc niciodată din sertarul noptierei, acestea desăvârșesc orice outfit cu strălucirea lor.
Avantajul unei bijuterii din oțel inoxidabil, precum aceste minunății de AICI, este că are un preț foarte mic, dar imaginea sa luxuriantă conferă eleganță oricărei ținute.
Spre deosebire de bijuteriile care sunt sensibile la diferiți factori, cum ar fi pH-ul pielii, umiditatea, substanțe chimice, produse cosmetice și parfumuri printre altele, bijuteriile din oțel inoxidabil vor arăta întotdeauna perfect.
Bijuterii din oţel inoxidabil – cum le păstrezi strălucitoare
În ciuda faptului că acestea sunt privite ca un tip de bijuterie mai puțin valoroasă decât bijuteriile din aur sau argint, bijuteriile din oțel inoxidabil sunt alegerea perfectă chiar și pentru cei mai pretențioși fashionişti. Acest tip de bijuterie combină calitatea și rezistența, cu cele mai sofisticate design-uri, mai ales când vorbim de oțel chirurgical sau oțel inoxidabil.
Pe rețelele sociale chiar circulă un clip de care eu sunt fascinată, în care cineva realizează un superb inel dintr-o piuliță pe care o șlefuiește și îi dă o formă de inel elegant, căruia la final îi montează un diamant. Cu nimic mai prejos decât o bijuterie dintr-un material pretențios, inelul rezultat este pur și simplu fabulos.
Datorită calităților oțelului, bijuteriile realizate în acest material urmăresc în general tendințele celor mai cunoscute bijuterii din lume. Astfel găsești coliere, brățări, cercei și inele cu un design asemănător cu al marilor creatori de bijuterie fină, însă la un preț foarte mic deoarece oțelul inoxidabil este un material mai ieftin decât metalele prețioase.
Calitatea bijuteriilor din oțel inoxidabil este pur și simplu extraordinară, iar frumusețea și strălucirea lor le întrece de multe ori pe cele ale bijuteriilor din aur sau platină.
Pentru a avea mai multă grijă de bijuterii și pentru a le păstra curate și strălucitoare cât mai mult timp, trebuie sa încerci să folosești produsele cosmetice și parfumurile înainte de a-ți pune podoabele sau să aștepți că pielea ta să le absoarbă. În acest fel vei evita deteriorarea minusculelor opere de artă și le vei menține ca noi mai mult timp. Dacă totuși se murdăresc sau aspectul lor nu mai este strălucitor, bijuteriile din oţel inoxidabil pot fi curățate fără a merge la bijutier și fără eforturi suplimentare.
Ce este oțelul inoxidabil
Înainte de orice trebuie să știți că oțelul este un tip de aliaj de fier cu cantități extrem de mici de carbon și că prin prelucrare la temperaturi foarte înalte dobândește o duritate mare și elasticitate. Oțelul inoxidabil conține în schimb crom, o componentă care îl face rezistent și la coroziune.
Bijuterii din oțel chirurgical
Primele bijuterii din oțel chirurgical pe care le-am văzut eu, au fost cerceii minusculi din urechiușele nepoțelei mele. Aceștia erau placați cu aur și dacă nu mi se spunea că sunt din oțel chirurgical, nu îmi dădeam seama.
Apoi fratele meu și-a cumpărat pentru nuntă verighetele din oțel chirurgical. A spus că sunt mai rezistente ca aurul, nu se zgârie și nu se ciobesc și vor fi strălucitoare toată viața, spre deosebire de alte bijuterii din materiale prețioase care se mătuiesc prin purtare.
Oțelul chirurgical este o variație a oțelului inoxidabil care este compus în mod obișnuit dintr-un aliaj de crom și molibden – un metal argintiu aflat în poziția 42 în tabelul periodic al elementelor.
Uneori bijuteriile din oțel chirurgical pot conține cantități neînsemnate de nichel. Cromul oferă acestui metal rezistența la uzură și coroziune, în timp ce nichelul îi conferă un finisaj neted și lustruit.
Bijuterii din oțel inoxidabil – o opțiune ideală pentru iubitorii de accesorii sofisticate
Datorită tipului de material din care sunt fabricate, bijuteriile din oțel inoxidabil nu necesită întreținere sau curățare specială. Acest lucru le face mai rezistente la purtările zilnice, parfum, chiar și la schimbările temperatură. Totodată pot fi luate la piscină unde clorul și alte substanțe pot strica bijuteriile din argint sau aur.
O altă calitate a oțelului este că nu dă naștere la alergii, de aceea persoanele alergice la un anumit tip de metal tind să găsească o alternativă genială în acest tip de bijuterii, evitând iritarea pielii.
Bijuteriile din oțel sunt extrem de admirate de iubitorii de accesorii prețioase din toată lumea. Au un aspect modern și pot părea noi de fiecare dată când le porți, dacă le cureți corect. Din fericire, există mai multe modalități de a curăța acest tip de bijuterii astfel încât să te poți bucură de imaginea lor strălucitoare ani de-a rândul.
Ai bijuterii din oțel inoxidabil? Iată cum le poți curăța
- Pentru că sunt purtate direct pe piele, bijuteriile par uneori murdare pentru că sebumul se așază pe suprafața lor, răpindu-le strălucirea. Tot ce trebuie să faceți e să le ștergeți cu un prosop moale, din bumbac, umezit într-o soluție de 3 părți apă și o parte detergent de vase, apoi să le lustruiți cu o cârpă moale care nu lasă scame.
- Bijuteriile care au model filigranat sau multe fante și zale, precum lănțișoarele sau brățările, pot fi curățate cu o soluție de apă caldă în care ați dizolvat o linguriță de bicarbonat. În acest caz încercați să frecați bijuteria cu o periuță cu perii moi, pentru a curată perfect toate spațiile inaccesibile. Se clătește din abundență și se șterge cu o cârpă uscată.
- Oricât le-am proteja, uneori bijuteriile se murdăresc, fie cu produs cosmetice precum fondul de ten care este aproape imposibil de îndepărtat fără a curăța temeinic, fie cu ingrediente din bucătărie, substanțe de curățat etc.. În acest caz cel mai indicat este să le scufundăm în apă fierbinte pentru a înmuia crusta de murdărie, apoi le spălăm cu o periuță și cu pastă de dinți neabraziva. Le clătim din abundență și le lustruim cu o cârpă curată. Et voilà! Avem bijuteriile noi… din nou.
În cele din urmă nu uitați că bijuteriile, indiferent de materialul din care sunt făcute, trebuie să fie păstrate în săculeți speciali, separate în compartimentele din cutia de bijuterii sau în cutii individuale. Dacă inelele și brățările preferate sunt din aur sau argint, acestea trebuie păstrate în săculeți din piele de căprioară, pentru că se zgârie mai ușor.
Bijuteriile nu se vor purta niciodată când trebăluiți în grădină, când gătiți, curățați cu substanțe corozive sau realizați diverse proiecte DIY și alte sarcini care implică manevrare de unelte ce pot deteriora suprafață strălucitoare.
Voi aveți bijuterii din oţel inoxidabil?
Nu am nici o bijuterie din otel inoxidabil.
Am un lănțișor și o pereche de cercei de la guess din otel inoxidabil