Pisicile Razboinice – Puterea celor trei. Cartea a XV-a: Exilul, de Erin Hunter – rezumat

Pisicile Razboinice XV - Exilul de Erin Hunter
Share the joy
 • 74
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

Pisicile Războinice XV – Exilul, de Erin Hunter

Hello little readers,
Bine v-am regăsit la un nou episod din viața celor mai curajoase pisici din lume: Pisicile Războinice.

Astăzi vă vorbesc despre cartea a XV-a „Exilul”.

După cum știți eu citesc această serie scrisa de Erin Hunter împreună cu fiul meu care are aproape 11 ani și care este fascinat de cele mai năstrușnice pisici din câte a văzut vreodată, atât de fascinat încât nu s-a lăsat până bunica nu i-a luat un pisoi roșcat. Roșcovanul nostru are personalitate și răspunde la numele de „Coțofană” ignorând total orice alt nume catchy i-am ales noi.

Revenind la seria noastră de cărți, aproape toate volumele au recenzia pe blog, pentru ca am vrut sa împărtășim cu voi bucuria lecturii. De altfel copiii din lumea întreagă sunt încântați de aventurile emoționante ale triburilor de pisici și urmăresc cu sufletul la gură aventurile acestora.

Pisicile Războinice XV – Exilul, de Erin Hunter – rezumat

În Pisicile Războinice XV – Exilul ,cei trei frați Labă de Leu, Labă de Gaiță și Laba de Laur continuă să crească și să se schimbe, trecând prin provocări dure și interacțiuni cu ceilalți pisoi războinici.

Labă de Gaiță își amintește că simțise prezența bătrânelor pisici războinice lângă el la Piatră Lunii și încearcă din nou să vorbească cu ele. Tânărul ucenic bănuiește că vechii războinici l-ar putea lumina explicând profeția pe care a auzit-o în visul lui Stea de Foc: „Vor fi trei, neam din neamul tău, care vor deține puterea stelelor în labe”. Dar, din păcate, războinicii antici nu răspund la cererile lui Labă de Gaiță.

Acum însă trebuie să găsească plante medicinale pentru mentorul său, Iaz de Frunză. El se conformează, dar este evident că mintea lui este distrasă, iar din neatenție se aventurează pe teritoriul vecin. Între timp, fratele său Laba de Leu, crede că a venit timpul pentru evaluarea sa că războinic, deoarece s-a săturat să fie doar un ucenic războinic. Pe de altă parte, Labă de Gaiță știe că nu va fi o pisică vraci cu adevărat până când Iaz de Frunză nu moare și nu și-ar dori niciodată așa ceva.

Labă de Laur este distrasă și ea de gânduri, pentru că într-o bună zi Clanul se poate aștepta că ea să găsească un partener și să aibă pui. Știe că nu este pregătită pentru acest fel de responsabilități, mai ales că își dorește să-și pună mintea la contribuție spre a fi un excelent războinic. De fapt, adevărata ei ambiție secretă este să fie liderul Clanului și cu siguranță nu-și poate imagina combinarea acestei poziții cu maternitatea.

În timp ce se gândește la viitorul său, Labă de Laur este fascinată de poveștile pe care i le spune Blană de Furtună despre creșterea în tribul Apei Învolburate. Laba de Laur își dorește să poată vizita tribul, dar este sigură că nu va călători niciodată în munții îndepărtați în care își fac casă alte pisici.

În cele din urmă, Labă de Gaiță este capabilă să comunice cu Stânca Ascuțită, una dintre pisicile antice, dar nu primește răspunsurile pe care le caută despre destinul său. Cu toate acestea, el află de la alții că Tribul Apei Învolburate este în pericol și știe că într-un fel acest lucru îi va afecta viitorul.

Pisicile Razboinice XV - Exilul de Erin Hunter

Labă de Leu de asemenea aude și el povești despre Trib. El dorește să exploreze zona, știind că a văzut doar o parte foarte mică din ceea ce are lumea să ofere.

Pisicile Razboinice – Puterea celor trei. Cartea a XV-a: Exilul, de Erin Hunter

O carte plină de suspans, pentru toți cei care se întreabă ce visuri de grandoare nutrește motănelul de pe preșul de la ușă. – Publishers Weekly

Când cele două pisici ciudate din munți se apropie de Clanului Tunetului, toată lume vrea să știe cine sunt. Ei răspund că sunt Noapte și Bufniță, din Tribul Apei Învolburate. Cei doi solicită revenirea lui Blană de Furtună și Pârâu Argintiu în munți, pentru a ajuta la salvarea Tribului. Când pisicile din Clanul Tunetului se adună pentru a ajută, Labă de Leu, Laba de Laur și Laba de Gaiță sunt hotărâți să meargă și ei.

Când Stea de Foc este în sfârșit de acord, ei sunt încântați. Dar nu au cum să ghicească pericolele și piedicile pe care le vor întâlni în călătoria lor.

De aceea eu vă invit să îi însoțiți în marea aventură și alături de ei să descoperiți ce ascunde pădurea.

Volumul acesta îl puteți găsi pe libris.ro, alături de întreaga serie și multe alte cărți fascinante.

 • 74
 •  
 •  
 • 2
 •  

Be the first to comment on "Pisicile Razboinice – Puterea celor trei. Cartea a XV-a: Exilul, de Erin Hunter – rezumat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*