Purificarea apei, izvor de sanatate pentru toata familia

dedurizarea apei
Share the joy
 • 33
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Purificarea apei, izvor de sănătate pentru toată familia

Apa este componenta principală și indispensabilă oricărui organism. Nimic nu ar putea exista fară lichidul preţios, nici o persoană nu ar rezista fără să bea apă timp de mai mult de cinci sau șase zile fără a-şi pune în pericol viața.

Cercetarile ştiintifice arată că suntem compuşi din mai mult de 75% apă la naștere și rămânem cu aproximativ 60% la vârsta adultă. De aceea este foarte important sa consumam multe lichide, pentru că pierderea apei din țesuturi duce la îmbătrânirea precoce şi intoxicarea organismului cu diferite substanţe.

Fiecare respirație, fiecare minut din viața oricărei vietăţi, depinde de apă. Apa este ceva atât de natural încât avem impresia că ni se cuvine și ignoram importanţa acesteia. Dar apa, vitală şi preţioasă, poate fi şi duşman. Poluarea acerbă, izvoare situate în vecinătatea unor depozite calcaroase sau guri de vărsare a deşeurilor, pot da apei o calitate scazută. Acest lucru se va răsfrânge asupra sănătății noastre. Astfel încât suntem cu toții tot mai preocupați de calitatea apei pe care o turnam în paharul de pe masă.

filtru frigider samsung

Purificarea apei

Apa care ajunge în casele noastre ar putea fi contaminată cu tot felul de compuși chimici sau reziduuri, punându-ne sănătatea în pericol. După cum ştiti, înainte de anii 80, țevile erau din plumb. Mai mult ca sigur încă mai sunt tronsoane unde apa trece prin astfel de țevi.

Nici dacă locuiești la casă nu poți zice că ai o apă mai bună, din contra, reziduurile care ajung în pânza freatică de la diferite ferme sau fose care nu sunt perfect igienizate, vă pot pune viaţa în pericol chiar și atunci când bei doar din fântâna din curte.

Iar dacă ai o pensiune sau un restaurant, atunci prima ta grijă ar trebui să fie calitatea apei pe care o oferi clienților tăi.

Purificarea apei este acum la îndemâna oricui, filtre și instalații precum cele de la Aldoshop sunt soluția perfectă pentru o apă curată și benefică organismului.

Filtrarea apei se poate face prin mai multe metode, în funcție de necesități.

dedurizarea apei

De exemplu sunt zone în care apa este foarte dură. Asta înseamnă ca este încărcată cu săruri de magneziu și calciu în procent mai ridicat. Mai mult de jumătate din locuințele din România sunt alimentate cu apă dură.

Apa dură are un efect devastator asupra aparatelor electrocasnice și nu numai. Calcarul format se depune în interiorul oricărei instalații defectând-o la un moment dat. Apa dură produce defecțiuni la centralele electrice, cafetiere sau mașini de spălat, dar mai strică și hainele, mătuieşte obiectele sanitare și formează depuneri inestetice pe orice obiect care vine în contact cu aceasta.

Pentru sănătatea noastră efectul consumului de apă dură ar putea aduce un risc crescut de formare a pietrelor la rinichi. Astfel dacă locuiți într-o zonă cu apă dură atunci aveţi nevoie de un filtru pentru dedurizarea apei.

Contaminarea apei se datorează și depozitării gunoaielor în râuri și nu în locurile corespunzătoare, scurgerile cu substanțe chimice foarte periculoase pentru toate ființele, deversările de ulei și alte substanţe care afectează pe toată lumea. De aceea este necesar să filtrăm și să purificăm apa care ajunge în gospodăriile noastre.

Staţiile de filtrare cu diverse filtre precum Cărbune Activ, FILTER AG sau Zeolit pot fi alegerea corectă pentru o apă potabilă ca în poveste ”rece si bună”. Acestea au acelaşi mod de funcţionare ca si filtrele de dedurizare a apei doar că elimină nitrații si nitriții din apă. Aceștia provin de la scurgeri și infiltrări de la îngrășămintele naturale.

Majoritatea staţiilor de filtrare sunt monitorizate electronic, astfel controlul asupra calității apei este maxim.

De la Adoshop puteți achiziționa orice fel de sistem pentru filtrarea și purificarea apei precum și consumabile pentru acestea.

 • 33
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Comments on "Purificarea apei, izvor de sanatate pentru toata familia"

 1. Ar fi bun un asemenea aparat.

 2. Chiar daca e scump pe termen lung cheltuiala se amortizeaza.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*