Fata cea bună – Mary Kubica, recenzie carte

fata buna
Share the joy

Fata cea bună – Mary Kubica, recenzie carte

Acum ceva vreme v-am spus ca voi începe sa fac recenzii unor cărți un pic diferite decât cele pe care vi le-am prezentat până acum. Cărțile le-am primit de la Editura Herg Benet și să fiu sinceră m-au bulversat puțin. Eu care mă învârt într-un cerc al cărților cu rădăcina înfiptă în istorie am început sa îndrăgesc și altfel de cărți.

Fata cea bună

Autor:  Mary Kubica
Data apariției: mai 2017
Număr de pagini: 384
Tip copertă: broșată
Colecție: Passport

„Am tot urmărit-o în ultimele câteva zile. Știu de unde își face cumpărăturile, cunosc spălătoria ei de haine preferată, am aflat unde lucrează. Nu i-am vorbit până acum. N-aș putea să-i recunosc timbrul vocii. Încă nu știu ce culoare au ochii ei sau cum arată când este îngrozită. Dar urmează să aflu.“

Volumul pe care vi-l prezint astăzi l-am citit de două ori și mi-a plăcut enorm. Fata cea bună este Mia Dennett. Aceasta duce o viață independentă fără a avea prea multe legături cu familia sa.

Într-o seara plecă cu un necunoscut de la barul unde își aștepta iubitul care întârziase peste măsură. Străinul misterios o atrage într-un mod irezistibil și se trezește captiva acestuia. Colin Thatcher, cel care o răpește, părea o partidă bună pentru o noapte însă odată ajunsă în cabana lui își da seama de greșeala gravă pe care a făcut-o.

Cea mai bună prietenă este cea care sesizează dispariția Miei și care o avertizează pe mama acesteia de dispariția fiicei. Din acel moment, viața Evei și a detectivului Hoffman, se va învârti doar în jurul unui singur obiectiv, să o găsească pe Mia.

Însă familia Dennett încearcă să proiecteze o imagine bună în comunitate, de aceea emoțiile care decurg din căutare sunt trăite intens de cititor, sau ma rog… pe mine m-a impresionat destul de mult.

Partea cu detectivul și indiciile este preferata mea, doar e în stilul cărților pe care le citeam și până acum, însă emoțiile sunt copleșitoare.

M-am bucurat de un subiect excelent de la primele pagini, cartea îți atrage atenția de la început, te subjugă și te surprinde la fiecare paragraf.

Povestea începe cu dispariția lui Mia. Apoi toată acțiunea se derulează un pic în forță și îți cere atenția maximă. Întâmplările sunt povestite din trei puncte de vedere: al familiei Miei, al poliției și al răpitorului. Pentru că Fata Bună nu dă semne de viață, totul capătă o aură tragică și m-am întristat puțin crezând ce e mai rău.

Fata cea bună

Povestea nu urmărește o cronologie anume, un fir firesc al evenimentelor, ceea ce o face mai palpitanta și mai interesanta. Firul intrigii se împarte între diverse întâmplări și locuri și cum nimeni nu știe nimic despre Mia și despre cel care a răpit-o pot spune că e cel mai palpitant thriller pe care l-am citit vreodată.

Cartea este un pic invers ca romanul clasic polițist, în sensul că știi de la început cu cine a plecat Mia, așadar nu citești romanul cu sufletul la gură ca să găsești făptașul în ultimele pagini, însă autoarea ne implică cu iscusință în investigarea a ceea ce sa întâmplat.

După cum am mai spus, istoria este relatată din trei puncte de vedere diferite. Asta te face sa vezi întâmplările din prisma fiecăruia, fără să îți permiți totuși să le legi între ele însă poti vedea trăirile personajelor și le vei cunoaște mai bine.

Pe Fata cea buna ajungi să o cunoști din relatările celorlalți, autoarea m-a făcut să o îndrăgesc, chiar dacă e o fată de bani gata, ce provine dintr-o familie importantă și pare să fi avut totul. Dar pe parcurs ce ne afundam în lectură vom descoperi de ce ea este o fată atât de independentă și cum se luptă să obțină ceea ce dorește cu adevărat.

Familia Miei este mică, mama sa Eva, Grace sora sa egoistă și tatăl James care joacă un rol anume în decursul întâmplărilor.

Eva este o mamă bună pentru fiicele sale, ascunsa toată viaţa în umbra soțului sau și trece peste orice imagine pe care familia dorește să o păstreze intactă și se aruncă trup și suflet în operațiunea de căutare și salvare a Miei.

Un alt personaj al cărții este Gabe Hoffman, detectivul care va încerca să o găsească pe Mia. Acest personaj mi-a plăcut foarte mult, deoarece se aseamănă mult cu detectivii din cărțile mele preferate. L-am îndrăgit pentru ca nu se odihnește niciodată, încercând să știe ce sa întâmplat cu Mia. Chiar și atunci când totul este rezolvat el vrea să știe ce sa întâmplat cu adevărat.

Și în sfârșit, îl avem pe Colin, probabil cel mai surprinzător personaj din acest roman. De multe ori privim prin ochii lui, ajungem sa îl cunoaștem destul de bine și reușim să privim și în viaţa lui până în seara când a cunoscut-o pe Mia.

Știți că nu îmi place sa fac spoilere, că mă agăţ de orice detaliu din carte, numai să nu vă spun ce se întâmplă până la sfârșit, însă vă recomand din toată inima acest volum.

Veți ajunge să înțelegeți care sunt valorile familiei care se vrea perfectă, se vedeți din afara și din interior relațiile dintre membri acesteia și vă garantez că veți închide cartea la fel ca și mine. Cu inima plină de emoții, care vor vibra mult timp după terminarea lecturii… pentru că sfarşitul este atât de neașteptat.

4 Comments on "Fata cea bună – Mary Kubica, recenzie carte"

  1. Foarte frumoasa recenzie.

  2. Citesc si eu o astfel de carte acum, care a inceput cu sfarsitul, dar nu o mai pot lasa din mana. Imi place mult aceasta idee de roman.

  3. O voi cumpara pentru ca sunt sigura ca o sa-mi placa.

  4. Cu siguranta mi-ar placea sa o citesc, am insa 3 carti in asteptare deocamdata. Sper insa sa ii vina randul si acesteia candva.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*