Acum ceva vreme…intr-o miercure , ma invarteam pe aici dupa inspiratie, jucand v-ati-ascunselea cu muza mea. Plimbandu-ma prin grupuri sa aflu ce mai e nou, zaresc undeva o pata de culoare. Era o salata de sfecla rosie, leguma care pur si simplu ma fascineaza. O folosesc in loc de colorant pentru prajituri sau pentru diverse sosuri calde sau reci, in salate, prajita, fiarta, ca fel principal, supa sau garnitura… asadar, cam face parte din dieta mea zilnica. Cum era o salata, dau clik sa vad reteta. Ajung la o postare fara gramaje si ingrediente, tocmai pe blogul lui Daniel Botea, unde era prezentat meniul complet al unei zile … doar ca, fara cea mai controversata sursa de proteine.
Dupa ce trec in revista cateva miercuri, desigur toate fara carne, conceptul ma cucereste complet si decid sa ma alatur . Iata-ma deci la prima mea miercuri fara carne, din blogosfera.
La micul dejun nu am avut decat o cafea si o gogoasa, goala pusca, fara zahar ( sper sa reusesc sa pornesc si eu candva, o zi… fara zahar).
La pranz, sarmale cu ciuperci si praz si desigur salata de sfecla rosie cu hrean.
Seara, legume mexicane trase in unt cu usturoi.
Paine din comert nu prea mai cumpar, e si aceea plina de multe otravuri, asa ca fac foarte des turte coapte pe gril. Sunt asa de bune,ca aproape nu mai vreau mancare.
Nimic special, dar am oferit organismului o zi de repaos. O zi in care proteinele provenite de la o carne de calitate proasta, plina de hormoni, antibiotice , sare si multe alte chestii , nu mi-au otavit sangele.
Leave a comment