A mai trecut o saptamana si iata o noua miercure fara carne 🙂
Peste micul dejun am sarit, nu ca nu am vrut cafeaua mea aromata dar, astazi a fost si ziua de facut analize complete, pentru ca trebuie sa avem grija de sanatate, caci e cel mai de pret bun al nostru…
Astazi am observat o strategie de marketing fenomenala… Vis a vis de laboratorul de analize este o simigerie. Adica tu stai acolo si astepti randul la intepat si de dincolo miroasea a cornuri si covrigi. Apoi iti dai seama ca de dimineata nu ai baut nici macar un pahar cu apa chioara si de cum scapi din mana asistentei te duci glont la gemulet si ceri.. ceva orice, dar e proaspat scos din cuptor, rumenit perfect si are o aroma extraordinara. M-am uitat atent si 8 din 10 nu au rezistat tentatiei, cu toate ca pretul este putin mai piperat decat la alte locatii asemanatoare. Iata deci omul potrivit … la locul potrivit .
Eu am rezistat tentatiei dar in drum spre casa am luat de la market o cutie cu branza dulce, cu gandul sa prepar niste gogosi cu multa vanilie. Apoi am descoperit prin frigider si niste telemea si am facut „placinte prajite” adica un fel de gogosi mai mari umpluti cu branza sarata. Asadar la pranz , dezmat total cu placintele branzoase.
Pentru seara am pregatit salata orientala. Aceasta salata e una din cele mai versatile salate care poate fi preparate. Reteta de baza are cartofi, ceapa, masline, ulei si otet. Cantitatile … dupa pofta inimii. Si ingredientele care mai pot fi adaugate sunt tot dupa pofta inimii 🙂 .
1kg cartofi roz
1 gogosar
300 g ceapa
300 g masline
50 ml ulei
1 lingura otet
sare si piper dupa gust
Cartofii se fierb in coaja . Cand sunt gata se lasa la racit, se curata si se taie cubulete.
Ceapa curatata se caleste in ulei apoi se stinge cu otet. Eu am calit impreuna cu ceapa si gogosarul. Dar mai puteti adauga fidelute de morcovi sau ciuperci.
Apoi amestecam cartofii cu ceapa calita si maslinele, la aceasta etapa mai pot lua startul si niste felii subtiri de castraveciori la otet, cateva rosii cherry sau felii generoase de oua fierte tari.
Aceasta salata se poate face si fara ceapa calita, aceasta o inlocuim cu ceapa rosie, care este mai dulce . Iata deci o salata pe care o poti manca altfel in fiecare zi.
Ceapa rosie o prefera si Daniel, astazi la miercurea fara carne a avut fasole ( yamiii am pus si eu pe lista pentru miercurea viitoare) si multe alte bunatati. Poftiti si pe la masa lui , poate va face cu ochiul ceva. Oricare zi poate fi o ” miercure fara carne”
Be the first to comment on "Miercurea fara carne, 17 februarie"