Miercurea fara carne, 6 aprilie

Share the joy

In sfarsit a venit primavara si acasa la Dark Passion. Vedeam magnolii inflorite in toate pozele de pe wall-ul  prietenilor si priveam cu jind la fotografiile atat de pline de verdeata.

In sfarsit productia de oua de la gainile ce cresc in curtea mamei, pare sa fi dat peste cap toate statisticele, astfel ca se prezinta la mine in fiecare zi cu cartoanele de oua proaspete.

Pentru ca…  multe oua… :))) nu e agramat dar, suna amuzant… am facut pandispan cu fructe de padure. Desigur am cateva felii in fiecare dimineata langa cafea. Am avut si astazi special pentru miercurea fara carne.

miercurea fara carne

La pranz am avut varza calita cu morcovi si oua facute ochi. Probabil una dintre mancarurile cele mai gatite in aceasta perioada.

Varza murata se lasa in apa rece la desarat, altfel mancarea noastra va fi foarte acra si sarata. Eu o las peste noapte.

Apoi mai avem nevoie de morcov. Dulceata acestuia scoate din gustul de acru al verzei, rezultand o mancare sanatoasa si gustoasa.

Se pune totul intr-un ceaun de tuci, cu o foaie de dafin si cateva boabe de piper si se fierbe la foc mic pret de 2-3 ceasuri.

Cu aceasta varza, se umplu celebrele varzari. DAaluatul , il puteti inlocui cu foietaj si veti obtine niste placinte cu varza … de te lingi pe degete.

Pe seara brocoli cu usturoi.

Daniel, de la care am imprumutat conceptul de „miercurea fara carne” are si el un meniu apetisant. Macaroane cu branza, o salata colorata de primavara si icre de peste dar, mai bine va invit sa ii faceti o vizita. ca sigur are sa va imbie cu ceva.

Pofta buna fara carne!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*