Pompe submersibile, 3 criterii care le diferentiaza

Share the joy

Pompe submersibile, 3 criterii care le diferentiaza

Pompele submersibile au foarte multe utilizări . Acestea se numesc aşa , deoarece se scufundă în lichidul pe care trebuie să îl dreneze. Unele dintre ele pot fi echipate cu un plutitor, iar adâncimea la care se scufundă poate fi astfel reglată. Pompele submersibile sunt folosite pentru drenarea / pomparea apei uzate sau curate sau sunt folosite pentru extragerea apei potabile din puţuri din pământ, un bun exemplu fiind fântânile. Altele au un tocător inclus şi sunt folosite fie în pompare industrială generală, fie în pomparea unui amestec.

Pompele submersibile sunt de asemenea folosite în rezervoarele de combustibil. Creşterea presiunii în fundul rezervorului poate fi eliminată scufundând acest tip de pompă şi aspirând lichidul. Unele modele mai noi includ un separator de apă / ulei sau un tocător pentru mărunțirea eventualelor reziduri. De exemplu o pompa submersibila cu tocator, poate fi folosita la extragerea apei din subsolul șantierelor sau pentru drenarea apei la inundații, unde există întotdeauna diverse reziduri de dimensiuni mari, care ar bloca o pompă care nu este echipată cu acele elice ascutite.

Pompele sumersibile sunt de diferite tipuri. Clasificarea se face în funcţie pentru tipul de operaţiune pe care îl execută. Cele mai comune pompe submersibile sunt centrifuge sau cu şurub (numite de obicei pompe cu şurub), care se folosesc la aspirarea apei.

Când avem nevoie să achizitionam o pompă submersibila este important să cunoaștem performanţa de care avem nevoie şi să alegem una care să satisfacă aşteptările noastre, pentru acest motiv , voi enumera o serie de factori pe care trebuie să îi luaţi în considerare înainte de a achiziţiona o pompă submersibilă.

pompe submersibile

 

Iată principalele criterii de care să ţineţi seama în alegerea unei pompe sumersibile:

Înălţimea de refulare

Această înălţime este importantă atunci când lichidul pompat trebuie să ajungă la o înălţime considerabilă. Unele dintre ele, ridică apă la peste 100 de metri, în timp ce la pompele de apă submersibile, folosite în agricultură, înălţimea de refulare nu este importantă.

Tot aici voi aminti si de adâncimea/ presiunea la care poate fi supusa pompă. Unele sunt strict pentru drenarea băltoacelor sau a apelor de suprafață, in timp ce altele pot fi coborâte în puțuri , la peste 10 m adâncime.

Debit

Un alt aspect deosebit de important este debitul de apă pe minut. Debitul este volumul de lichid care trece prin pompă într-un timp dat, cea mai mare parte se calculează în litri / minut (l / m), litri / ora (l / h), metri cubi / ora (m3 / h)pe care o pompă submersibilă îi extrage.
Debitul este influențat în mare parte de diametru intrări şi ieşirii dar şi de puterea de sucţiune/ expulzare a motorului.

Un motor puternic garantează o distribuție pe orizontală, practic fără limită, având o putere mare de împingere a apei, ideal în sistemele de irigare.

Etanşeitate, fiabilitate, durabilitate

Probabil cel mai important criteriu este calitatea pompei. Alege una care are o construcţie compactă, membrane de etanșare bune și desigur materiale durabile.

Pompele de apa submersibile sunt adecvate în aplicații de ridicare, de distribuție și presurizare în sistemele de apă civile și industriale, sisteme de irigații de grădină, umplerea recipientelor sub presiune și rezervoarelor, sisteme de stingere a incendiilor și sisteme de spălare, sisteme de drenaj și aprovizionare a fântânilor

Pompele submersibile pot lucra, de asemenea, cu conducta de aspirație, plasând pompa deasupra nivelului apei. Cu toate acestea, pentru a funcționa acestea trebuie să fie amorsate  cu apă, astfel încât coloana de apă din pompa sa comunice cu apa din bazinul de unde se realizeaza extractia. Conducta de aspirație nu poate fi prea mare pentru a nu diminua excesiv presiunea în pompă.

Astfel de pompe, am gasit pe site-ul MiculGospodar.ro, unde multe dintre ele sunt reduse cu pana la 70% cu ocazia Black Friday.

Be the first to comment on "Pompe submersibile, 3 criterii care le diferentiaza"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*