Pompe submersibile ideale pentru irigatii gradini sau alimentarea casei cu apa potabila

pompe submersibile
Share the joy

Pompe submersibile ideale pentru irigatii gradini sau alimentarea casei cu apa potabila

Pompele de apă pot fi foarte utile în diferite ocazii şi în diferite feluri. Acestea pot extrage apă din fântâni și puțuri, bazine sau zone inundate, pot drena apa murdară din piscine, subsoluri inundate sau pot aduce apă până în grădină pentru a fi folosită la irigaţii.

În unele fabrici unde se prelucrează diverse lichide, aceste pompe submersibile pot fi folosite în tancuri de decantare, pentru a extrage lichidele care se află pe fundul bazinelor sau pentru a scădea presiunea în cisterne.

Acum, de exemplu, este momentul în care culturile încep să”lege” şi au nevoie de apă pentru că roadele să crească, hai să vedem cât de utilă poate fi o pompă submersibilă și care sunt cele mai importante criterii după care sa o alegi.

Pompe submersibile

Când vorbim de pompe submersibile, vorbim de fapt despre un aparat format din diverse componente (valve, supape, motor), care asamblate într-un anumit mod conduc la
un produs finit capabil sa mute cantități mari de lichide, într-un timp scurt. Scufundat într-o fântână/ bazin, ajută la extragerea apei și folosirea acesteia pentru diverse instalații.

Un lucru care face diferenţa între mai multe pompe de apă este modul în care această este aşezată faţă de luciul apei. După cum sugerează şi numele, pompa submersibilă este o pompă care este introdusă în apă şi o absoarbe, trecând-o printr-o valvă şi unele chiar şi prin un sistem de filtre, pentru a o duce în alt punct.

Pompa submersibilă poate avea mai multe utilităţi, precum filtrare apei pentru a o curăţa dintr-o piscină sau bazin sau drenarea de ape reziduale, dar şi pentru a goli un mic iaz în grădina sau o zonă inundată. Pompele submersibile mai sunt folosite pentru a extrage apa potabilă din fântână, atunci când nu este posibilă utilizarea unui hidrofor, însă cel mai uzual mod de a folosi o pompa submersibilă este irigaţia.

Aceste pompe submersibile pot fi complet automate sau sa fie dotate cu un sistem de oprire manuală.

Cele care sunt automate sunt dotate cu un flotor, care trebuie menţinut deasupra nivelului apei şi de obicei declanşează şi opreşte pompa când senzorii acesteia arată că a depăşit sau a atins o anumită limită. Astfel se opreşte aparatul.

Cele cu sistem de oprire manuală au un buton pe care o persoană îl acţionează pentru a continua sau nu extragerea apei.

Partea frumoasa cu acest tip de pompe submersibile este că pot fi utilizate și ca pompe de suprafață. In acest caz avem nevoie de o conductă de aspirație. Pentru a porni pompa este nevoie de amorsare, adică coloana de apă din conductă să facă contact cu apa din locul extracției.

În schimb, pompele de suprafață nu pot fi utilizate ca și pompe submersibile deoarece nu sunt etanșe.

pompe submersibile

Cum alegem o pompă de apă submersibilă

Pentru început trebuie să luăm în considerare adâncimea de la care va extrage apa, pentru că în funcție de adâncime şi distanţa până la locul unde va fi dusă apa, este nevoie să alegem puterea motorului.

Pe lângă diametru, alte criterii pentru alegerea unei pompe de apă sunt debitul şi înăţimea de refulare și în funcție de utilitatea pe care i-o veți da, puteți alege filtre pentru nisip sau tocător pentru particule din ape murdare.

În trecut, extragerea apei dintr-o fântână sau puţ, era extrem de dificilă, nemaivorbind de transportarea acesteia în altă parte. Astăzi datorită acestor pompe submersibile pot fi rezolvate multe probleme în construcțiile civile sau industriale, începând de la alimentarea cu apa, până la presurizare instalații, irigare și drenare.

Mărimea redusă, greutate scăzută, carcasa durabilă, debit mare și rezistența la coroziune transformă pompele submersibile într-un produs fiabil, cu multiple utilizări și o durată ridicată de exploatare.

De unde cumpărăm pompe submersibile?

Când ai nevoie de o pompă submersibilă, nu te lăsa păcalit de un preț mai mic, în detrimentul calității. O pompă slabă calitativ nu va face faţă și nu îți va oferi presiunea sau debitul cautat, ori materialele proaste vor face ca produsul sa cedeze după o scurtă perioadă de utilizare.

Alege pompe submersibile de calitate, de la un producători de încredere, din locuri unde ți se oferă garanție. În acest mod ai siguranță în utilizarea ei.

Pompele submersibile comercializate pe www.HidroPompe.ro sunt fabricate integral de producători europeni de pompe de apă, fiind fiabile, eficiente și performante. Fiecare pompă submersibilă este proiectată și testată, astfel încât sa corespundă întocmai parametrilor indicați în specificația tehnică și să asigure mai mulţi ani de funcționare fără a necesita mentenanță, în cazul în care sunt instalate corect cu pachetul de automatizare și protecție pompe.

2 Comments on "Pompe submersibile ideale pentru irigatii gradini sau alimentarea casei cu apa potabila"

  1. Valeria Chertes | mai 24, 2017 at 9:35 pm | Răspunde

    Multumim de pont.

  2. ghelbere elena | mai 25, 2017 at 9:10 am | Răspunde

    Sunt de mare ajutor chiar si pentru o gradinita micuta.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*