Antifurt magazine, sisteme contra raufacatorilor

Share the joy

Antifurt magazine, sisteme contra raufacatorilor

Visul multora dintre noi este sa aibă un magazin, un mic butic, care să se transforme într-o sursă financiară profitabilă. Însă uneori pierderile cauzate de furtul de mărfuri, depășesc cu mult așteptările noastre, producând daune imense, nerecuperabile, care nu pot fi amortizate prin vânzări, ruinând astfel tot câștigul. Dacă ai un magazin şi nu doreşti să ai pierderi din cauza sustragerii neautorizate de mărfuri, cauzate de furturi, cea mai bună idee este să instalezi un sistem antifurt magazine.

Potrivit experţilor, aceste sisteme nu numai că previn furtul din magazine, dar de asemenea, contribuie la creşterea vânzărilor, creșterea sentimentului de siguranță al cumpărătorilor în interiorul magazinului, reducerea costurilor şi îmbunătăţirea logisticii de depozitare. Se estimează că, în viitor, aceste sisteme vor revoluţiona modul actual de manipulare a datelor atunci când se face inventarul, porțile magnetice înregistrând fiecare marfă ieșită de pe stoc, astfel inventarul va deveni o simplă formalitate.

Sistemele antifurt sunt compuse din porţi (sau antene) poziţionate la intrarea în magazine şi se bazează pe radiofrecvenţă. Acestea depistează produsele sustrase ilegal. Porţile detectează tag-urile nedetaşate de pe produse sau etichetele de cod de bare false nedezactivate (popular cunoscute că “alarme”) şi declanşează o alarmă optică şi acustică. Tagurile sau etichetele sunt de mai multe tipuri, dar toate funcționează pe același principiu.

antifurt-magazine

Tipuri de sisteme antifurt magazine

Sistemele antifurt, instalate la ieşirea din magazinele sunt de două tipuri. Primul constă dintr-o etichetă magnetică, montată de obicei în procesul de fabricație al obiectului, care se lipeşte pe articole, iar funcţionarea să se bazează pe detectarea unei perturbatii de câmp magnetic atunci când eticheta nedezactivata trece printre cele două antene.

Eticheta poate include o bobină mică, un fir metalic, care produce un câmp magnetic local care declanșează alarma atunci când interferează cu detectorul de câmp magnetic, respectiv două porți metalice situate la ieşirea de pe proprietatea asigurată. Zona magnetică este generată de curentul electric care circulă prin bobină. În cazul în care eticheta nu a fost dezactivată de un vânzător prin atingerea acesteia de un dezactivator, bobină provoacă o modificare a câmpului magnetic care declanşează alarma.

Al doilea sistem este alcătuit dintr-un mic dispozitiv, o clemă sau o cutie de plastic care se cuplează pe obiectul protejat şi poartă ascunsă în interior o miniatură a unui transmiţător radio compus dintr-o bobină cu fire de cupru şi diverse componente electronice. Atunci când acest transmiţător trece prin detectorul magnetic situat la ieşirea din zona comercială, bobină produce un curent electric care alimentează componentele electronice şi generează un semnal radio care este preluat de către receptor care declanşează alarmă vizuală şi acustică a celor două arce magnetice.

Specialiştii în sisteme antifurt de la firma eurosec.ro, vin cu soluţii complete pentru a proteja afacerea ta. Gama de produse oferită de eurosec cuprinde sisteme care pot fi instalate în spaţiul comercial, cât şi sisteme care asigura securitatea în spaţiul rezidenţial.

Pentru că sistemul de securitate trebuie să fie pus în funcţiune şi dat în folosinţă de o firmă atestată, care are o licenţă în acest domeniu, ideal este să apelaţi la specialiştii de la EuroSec. Tot ei asigură întreţinerea şi buna funcţionalitate a sistemului în condiţii optime.

La EuroSec.ro gasiti totul pentru siguranta casei si afacerii voastre : sisteme supraveghere video, sisteme alarma, control acces, detectie incendiu, sisteme antifurt, interfoane, automatizari, etc

Be the first to comment on "Antifurt magazine, sisteme contra raufacatorilor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*