Poezie Le mage – Cel mai fascinant ţinut este ţinutul de mână

poezie
Share the joy

Le mage – Cel mai fascinant ţinut este ţinutul de mână

Poezia este cea mai sublimă formă de artă. Întotdeauna mi-a plăcut. Uneori m-am regăsit în versuri, iar sufletul meu a vibrat în ton cu frumuseţea rimelor. Alteori am descoperit ascunse adânc în inima strofelor, frumoase declaraţii de dragoste, trăite intens de un suflet îndrăgostit sau m-am întâlnit cu satiră fină care mi-a bucurat mintea si sufletul.

Când am descoperit cartea „Cel mai fascinant ţinut e ţinutul de mână” mi-am dorit-o instantaneu şi mulţumită Alinei am primit-o în dar exact de 8 martie, cu o dedicaţie specială din partea autorului. Cuvintele scrise de mână m-au impresionat mult, aducând un strop de magie în aceasta zi specială.

Prolog

Există un ţinut unde curg
râuri lacrimale
săpând crevase
în palme
şi palmele se împreunează
în cascade de degete
şi degetele se împletesc
şi umplu cerul
cu porumbei de lână.
Cel mai fascinant ţinut este tinutul de mână.

poezie Le mage

Le mage

În spatele acestui pseudonim literar, da viaţă cuvintelor poetul Mihai Gavrilescu. Un poet român ale cărui poezii au început să îşi cânte versurile pentru prima dată în 2014, pe blogul sau personal: mihaigavrilescu.ro.

Poeziile poetului Mihai Gavrilescu pot fi catalogate drept compoziţii moderne, scrise uneori cu vers alb. Le mage ştie să picteze cu magie cuvintele, împletindu-le cu romantism, făcând uneori trimiteri religioase. Un Nichita Stănescu modern a căror poezii sunt o compoziţie simplă, uneori scurtă, dar sunt un monolog profund cu sufletul şi inima sa. Secvente lirice care au la bază teme de dragoste, ce exprimă viaţa şi percepţia asupra timpului.

Scrisoare de la mine către eu

Trupule plin de riduri,
știu că știi că de acum tu mă vei căra
și crede-mă că și eu știu
cât îți sunt de grea.

 Cel mai fascinant ţinut este ţinutul de mână

Cartea conţine 135 de pagini și are copertă harcover foarte elegantă. Fiecare poezie este ilustrată cu desene a cărui autor este tot poetul. Versuri pline de iubire în toate formele ei dau viaţă unui volum astfel gândit încât să fie dăruit. O carte de la un îndrăgostit pentru o îndrăgostită, ea însăşi o poezie plină de iubire, făcută să fie citită cu palmele împreunate, unul în braţele celuilalt , trăind cu pasiune fiecare vers.

O carte ca un cadou, un dar perfect ca o promisiune pentru iubita ta. O carte pentru iubitorii de poezie și nu numai, pentru iubitorii de frumos și pentru visători.

Autorul aşează cu magie cuvinte pline de o dragoste nemărginită, versuri care şterg lacrima sau o provoacă şi invocă dorul. Citind aceste versuri vei simţi liniştea, împăcarea, cu sufletul şi inima ta, împlinirea, vei ști că timpul nu a trecut în van şi ai acel ceva pe care l-ai dorit dintotdeauna: dragostea.

Dor

E un soi de nu ştiu ce chestia asta dintre noi
e mult prea mult, e un fior !
Şi-ar fi prea simplu să îţi spun
că doar mi-e dor.

Acum, în zilele acestea magice, pline de iubire, o poţi găsi în librării. Dăruiește-o celei/ celui care este jumătatea ta. Ciocolata hrănește stomacul, poezia hrănește sufletul… îl alină, îl bucură și rodeşte acolo, se transformă în dragoste nemărginită…

Be the first to comment on "Poezie Le mage – Cel mai fascinant ţinut este ţinutul de mână"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*