Miere de mană Apidava, un elixir pentru sănătate și frumuseţe

Miere de mană
Share the joy

Miere de mană Apidava, un elixir pentru sănătate și frumuseţe

Buna dragii mei, articolul de astăzi este despre sănătate şi despre albine.

Pe blog v-am vorbit în nenumărate rânduri despre multe tipuri de miere cu proprietăți diferite, proprietăți ale florilor din a cărui nectar sunt extrase și pe care le mențin dacă sunt pure și nu au fost supuse unui proces de pasteurizare sau temperaturi înalte.

Acestea pot fi mono florale, atunci când albinele prelucrează nectarul unui singur tip de floare sau multifloră, așa cum este cazul mierii poliflore. Însă albinele pot să creeze miere și din secrețiile anumitor plante, arbori sau insecte, iar acest tip de miere se numește „miere de mană„.

Ce este mierea de mană ?

Mierea de mană este singura miere care la mine în casă se consumă în stare pură, nu o folosesc nicicând pentru a găti, cel mult pentru a îndulci ceaiul, cu fructe sau iaurt ca mic dejun pentru copil, pentru că are calități curative extraordinare, transformând-o într-un adevărat elixir pentru sănătate.

Mierea de mană nu este făcută din nectarul florilor, ci din rășina coniferelor și secrețiile afidelor. Este singura miere care pune în pericol viață albinelor care o prelucrează mai greu, iar fagurii în care este stocată această miere nu pot fi refolosiți. Așadar iată, din nou, nemărginita bunătate a naturii și sacrificiul albinei puse în slujba sănătății noastre.

Prețul mierii de mană este un pic mai ridicat deoarece mai mulți factorii influențează producția acestui tip de miere ce depinde de condițiile necesare pentru dezvoltarea coloniilor de afide, deplasarea stupinei în locuri de lângă pădure și desigur condițiile climatice care pot ruina producția oricărui tip de miere.

În mod normal, cantitatea de reziduri zaharoase eliminate de afide este mică și rară, iar în unii ani lipsește sau este atât de puțină încât albinele nu colectează suficientă pentru a umple fagurii, astfel că mierea rezultată nu este pură și nu întrunește toate calitățile spre a fi comercializată ca miere de mană, de aceea pentru a nu fi păcăliți trebuie să cumpărăm mierea din locuri certificate, unde în fiecare borcan se regăsește un produs de o calitate impecabilă, benefic sănătății noastre.

Proprietăți miere de mană

Culoare mierii de mană este diferită de alte tipuri de miere. O nuanță chihlimbar închis cu aromă a caramel și un parfum ușor de rășină, cristalizează mai lent și nu este la fel de dulce , fiind singură miere care nu provoacă alergii persoanelor sensibile la polen.

La noi în casă mierea de mană este consumată în general dimineața, o lingură pe stomacul gol, iar când suntem răciți, de-a lungul zilei mai luăm câte o lingură în care am adăugat 2-3 stropi de suc de lămâie.

Cu proprietăți balsamice și antiseptice, acest tip de miere este indicat în afecțiunile respiratorii și când suntem răciți. Ideală și pentru tratarea anemiilor, afecțiunilor stomacului, dar și în afecțiuni dermatologice, inflamatorii și ale sistemului imunitar, mierea de mană nu trebuie să lipsească din dieta noastră zilnică.

Miere de mană , proprietati

Miere de mană, miere de pădure, miere de rouă

Mierea de mană mai este denumită și miere de pădure sau miere de rouă. Acesta este obținuta în principal din seva și rășinile arborilor precum stejari, castani, aluni, pini și alte conifere, drept pentru care se numește miere de pădure. Pentru a produce acest tip de miere, apicultorul duce stupii sub marginea pădurii. Mierea de pădure se recoltează în lunile august și septembrie și are un conținut ridicat de săruri minerale, în special fier, motiv pentru care este recomandată în deficit de fier la persoanele cu anemie. Gustul mierii de pădure ne duce cu gândul la mirodenii și rășini, la alune, mușchi de copac și mireasmă de pământ binecuvântat de ploaie.

Cu un conținut de zahăr mai redus decât orice alt sortiment de miere, mierea de mană are o concentrație mai mare de polifenol, un compus cu proprietăți antioxidante ce contribuie la regenerarea celulară.

Mierea de rouă este tot miere de mană și este culeasă de albine din coloniile de afide. Aceste mici insecte se hrănesc cu seva florilor, însă nu au capacitatea de a digera zaharurile, iar substanță eliminată se regăsește pe frunze și scoarță sub formă unor picături dulci, asemănători cu stropii de rouă. Albinele transformă aceste picături care conțin zahăr și alte minerale în acest tip de miere cu proprietăți curative extraordinare.

Mierea de mană este asemănată cu celebra miere de Manuka și poate fi considerată un ingredient terapeutic de bază în tratamentul bolilor neuro degenerative, cancer, boli cardiovasculare sau chiar lupta împotriva îmbătrânirii. Așadar putem încorpora miere în dietă noastră pentru a profita de toate proprietățile sale.

Miere de mană Roua Florilor de la Apidava

Miere de mană Roua Florilor de la ApidavaMai inchisa la culoare, cu nuante verzui sau rosiatice si cu un gust pronuntat, mierea de mana se diferentiaza de celelate tipuri de miere printr-un continut foarte bogat in proteine si aminoacizi, uleiuri esentiale, acizi organici, enzime, vitamine si minerale. Este un produs rar, extrem de sanatos. Are foarte multe proprietati speciale, fiind ideala si pentru tratarea anemiilor, racelilor, afectiunilor stomacului, dar si in afectiuni dermatologice, inflamatorii si ale sistemului imunitar.

Realizata de albine din sevele pe care le gasesc pe diferiti arbori, precum bradul, molidul, frasinul, artarul, fagul sau stejarul, mierea de mana mai este cunoscuta si sub numele de miere de padure. Pentru a o obtine, apicultorii isi deplaseaza stupii in zonele de padure. Astfel, atunci cand mierea este 100% de mana, ea nu contine deloc polen.

Mierea de mana, chiar daca este mai scumpa din cauza efortului si costurilor suplimentare de productie, se distinge in primul rand prin aportul de exceptie pe care il prezinta pentru sanatatea noastra. Iar, daca o vom gusta, cu siguranta ne vom indragosti de gustul ei inconfundabil. Evident, si in cazul mierii de mana, este esential sa ne asiguram ca o cumparam de la producatori de incredere, precum este Apidava.

apidava

2 Comments on "Miere de mană Apidava, un elixir pentru sănătate și frumuseţe"

  1. Valeria Chertes | iunie 3, 2018 at 3:19 pm | Răspunde

    Miere de mana nu am avut pana acum.

  2. ghelbere elena | iunie 5, 2018 at 9:11 am | Răspunde

    Este ceva deosebit, ceva ce nu am incercat pana in prezent.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*