4 caracteristici care pot influenta alegerea unui ceas de mana

ceas mana
Share the joy

4 caracteristici care pot influența alegerea unui ceas de mana

Cele mai recente tendinţe în modă reafirmă faptul că ceasul îşi revendică locul de accesoriu esenţial care poate fi combinat cu orice obiecte vestimentare şi de asemeni poate fi purtat în orice ocazie. Astfel ceasul devine un accesoriu rafinat, important, care poate influența în mod pozitiv sau negativ orice ţinută.

Stilul unui ceas de mana depinde de tendinţele şi de influenţele fashion din fiecare sezon, însă sunt câteva modele clasice, atemporale, care vor fi veşnic la modă.

Astăzi încercăm să aflăm cum să alegem cele mai potrivite ceasuri pentru necesitățile noastre. Desigur, dincolo de imagine şi estetică, un ceas de mana trebuie să fie de calitate. Iar ceasurile de calitate, precum cele de pe acest site de exemplu, trebuie să fie originale, însoţite de certificat de garanţie, fără a influența negativ preţul acestuia.

„Cronometru”

Clar, când vorbim de ceas de mana, ne referim mai întâi la funcţia sa de a măsura secundele, minutele… orele, chiar dacă astăzi toată lumea obişnuieşte să folosească funcţiile telefonului, pentru a aprecia trecerea timpului, nimic nu este mai elegant decât o încheietura fină care îţi poate indica „cât e trecut de fix„. Natura funcţională a unui ceas întotdeauna va fi nemuritoare şi indispensabilă, în orice moment.

Alegerea unui ceas de mana merge dincolo de preferinţe fashion sau personale. Există şi alte elemente care influenţează alegerea lor: dimensiune, culoare, design şi mecanism, printre altele. Dacă sunteţi în căutarea unui ceas aruncaţi o privire acestor ceasuri de pe acest site, ca să înţelegeţi cât de multe modele sunt, câte caracteristici au şi cât de dificilă poate fi alegerea unui ceas potrivit.

Mecanism

O caracteristică importantă a unui ceas de mâna îl reprezintă mecanismul. Acesta poate determina cu exactitate cât este ora, minutul şi secunda, la un anumit moment.

În principal există două tipuri de mecanisme: mecanic şi quartz. Cele mecanice se împart și ele în două subcategorii, cele manuale și cele automatice care se întorc singure prin mișcarea mâinii.

Ceasurile clasice sunt mecanice, cu mecanisme interioare foarte complexe formate din piese mecanice, fixe și mobile, cum ar fi roţi dinţate, pinioane, pârghii, arcuri şi diverse alte elemente care împreună  funcţionează la unison.

Acestea sunt acele modele, cu cheiţă, care trebuie să fie „trase” periodic. În principiu, cheiţa strânge o foaie de arc din otel, perfect echilibrată, care înmagazinează energia kinetică. Acest arc se detensionează treptat determinând funcţionarea întregului mecanism prin transferul energiei inmagazinate.

Ceasurile mai noi utilizează mecanisme quartz. Principiul de funcţionare al acestora fiind destul de simplu: o baterie este folosită pentru alimentarea unui cristal de quartz foarte precis. In interiorul acestui tip de ceas, se gasesc componente electronice.

Un ceas cu mecanism mecanic poate fi deosebit de unul cu quartz, doar privind secundarul, care în cazul unui este ceas mecanic avansează cursiv, iar la ceasurile cu quartz avansează sacadat.

ceas de mana

Funcţia estetică și dimensiune

În timp ce bărbaţii poartă ceasul ca pe un accesoriu util, cele mai multe doamne îl văd că pe o bijuterie sau preferă să îl combine cu alte bijuterii şi elemente cu funcţie estetică. În orice caz, ceasul trebuie să fie un accesoriul care se potriveşte cu toate tendinţele, gusturile şi stilurile.

Când ai de gând să utilizezi respectivul ceas? Este prima întrebare pe care ar trebui să ţi-o pui când cumperi un ceas, asta pentru că ceasurile sport nu se potrivesc la o ținută elegantă de exemplu. În acest sens ceasurile ar putea fi împărțite în trei categorii: sport, casual și elegante.

Dimensiunea unui ceas nu depinde numai de grosimea încheieturii, ci şi de gusturi personale, acesta putând fi discret sau să atragă toate privirile. În general, un diametru mai mare este asociat stilului îndrăzneţ, nonconformist, iar ceasurile mici transmit eleganţă şi sobrietate. Dimensiunea variază în funcţie de gustul şi personalitatea fiecăruia dintre noi.

Ceasurile de mâna pot fi un cadou perfect, de aceea trebuie să distingem între toate caracteristicele şi să alegem pe cel potrivit pentru persoana căreia vrem să îl oferim.

Culoare

Culoarea unui ceas poate fi izbitoare la prima vedere. Culorile şi motivele grafice ale acestuia nu sunt asociate cu funcţionalitatea ci doar cu impactul pe care îl are asupra celor din jur.

Unii experţi în fashion, merg până acolo încât asociază tendinţele şi influienţele, cu tonul pielii, susţinând că acest accesoriu va armoniza ţinuta estetică dacă se alege în funcţie de culoarea pielii.

Astfel se consideră că tonuri de maro, negru, albastru, verde închis, argintiu sau auriu ale ceasului se potrivesc perfect unui ten foarte deschis la culoare. Este recomandabil să se evite culorile fluorescente, deoarece vor evidenţia paloarea pielii.

Pielii bronzate, măslinie, îi sunt recomandate nuanţe mai deschise, care pot evidenţia şi da strălucire cum ar fi tonuri de culoare galben deschis, albastru închis, roşu, fuchsia şi magenta sau bej, muştar, teracotă, maro şi verde măslină. Aceste nuanţe fiind recomandate vara.

Şi pentru pielea a cărei culoare este intermediară sunt câteva nuaţe recomandate: violet închis, roz, albastru şi verde aşezându-se perfect pe încheietura. Pentru femeile care aleg această paleta de culori, la cureaua ceasului, specialiştii în estetică spun că este de preferat să se aleagă un machiaj, cu tonuri neutre.

Personal, am avut câteva ceasuri mecanice, apoi m-am oprit doar la unul cu quart, casual pe care il port cam peste tot. Însă când eram copil eram fascinată de ceasul tatălui meu, ceas care se întorcea cu o simpla mișcare de brat. Cea mai mare satisfacție era când tata îmi așeza ceasul pe încheietură și ma lăsa sa îl „întorc”.

Ţie ce tip de ceasuri îți plac? Ai învățat din acest articol cum sa le distingi și să îl alegi pe cel potrivit?

4 Comments on "4 caracteristici care pot influenta alegerea unui ceas de mana"

  1. Multumesc pentru sfaturi, mie imi plac foarte mult ceasurile barbatesti.

  2. Multumesc pentru sfaturi. Eu nu port ceas dar sotul meu a facut o adevarata pasiune pentru ele.

  3. Imi place ca au revenit ceasurile la moda. A fost o perioada cand nu se mai prea purtau, cel putin de marea majoritate. Astazi le poarta ca accesoriu pana si cei mai tineri. Ca sa nu mai vorbim daca e si unul de brand… si sa fie cat mai vizibil

  4. Da, in principiu imi plac cele cu curea de piele neagra si cadran pe negru. Referitor la mecanism imi este indiferent fie ca sunt mecanism Quartz Myota japonez sau elvetiane care sunt scumpe. Nu prea ma atrag asa mult cele cu bratara de alama sau otel.
    Pentru un ceas automat nu stiu daca mi-as cumpara sincer. Merita si nu prea.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*