Instrumente caligrafie, ce putem realiza cu ajutorul scrisului de mână

instrumente caligrafie
Share the joy
 • 37
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Instrumente caligrafie, cum putem realiza mici opere de arta cu ajutorul scrisului de mână

Astăzi trăim într-o epocă aproape complet digitalizată. Totuși, într-o societate în care gadgeturile au înlocuit de multă vreme stiloul și cei mici „simt” literele sub degețele tastând, caligrafia își recapătă locul bine meritat fie ca expresie artistică, fie ca hobby.

Scrierea de mână din pasiune nu este ceva nou, aceasta practicându-se în țările asiatice încă din cele mai vechi timpuri. Japonezii de exemplu și-au transformat scrierea într-o adevărată artă, iar astăzi această disciplină milenară, cu o viziune mai mult artistică decât practică, înfrumusețează viețile nostre cu fonturi perfecte, create cu ajutorul unor instrumente caligrafie, cerneală și dragoste pentru frumos.

Dincolo de nostalgie, această renaștere are legătură desigur cu schimbările pe care le-au adus în viață noastră utilizarea telefoanelor și a PC-urilor, cu nevoia de a evada dintr-o lume care parcă este trasă la indigo și de a face ceva unic.

Ei bine, caligrafia este arta de a face literele să înflorească, rotunjindu-se pârguite, pline de dulceață, este abilitatea de a scrie folosind cele mai frumoase semne din orice alfabet.

Arta de a desena sau picta litere, cuvinte sau fraze într-un mod creativ și fără a respectă nicio regulă, dar acționând într-un mod în care estetica scrisului este dusă până la sublim, poate fi realizată cu diferite instrumente caligrafie precum penițe caligrafie speciale și un anumit tip de cerneală, dar se mai utilizează și cretă, perii, pensule sau markere. De asemenea arta caligrafică poate fi expusă și aplicată pe diferite suporturi și are o estetică oarecum retro care o face ideală pentru a crea cu originalitate invitații la nunți sau diverse evenimente.

penite caligrafie

Sursa Foto * https://www.officedirect.ro/blog/inspiratie/caligrafia-instrumente-necesare-si-sfaturi-pentru-incepatori

Dacă sunteți pasionați de caligrafie, pentru a crea opere de artă olografice aveți nevoie doar de diverse instrumente caligrafie și o ghilotină hartie, pentru a tăia invitațiile sau cărțile de vizită, de exemplu.

Instrumente caligrafie, unelte speciale pentru „pictat” litere

Scrierea caligrafică se poate face în funcție de stiluri diferite, care pot varia de la caligrafia clasică de tip elisabetan, italic sau englez, cu litere rotunjite, feminine și romantice la cea mai contemporană cu litere ascuțite, cu un aer sobru și elegant. Oricum ar fi, nu poți face o scriere caligrafică fără o peniță caligrafie de calitate, hârtie și cerneală adecvate.

Considerată o artă a esteticii, caligrafia selectează cele mai expresive, elegante și armonioase semne pentru a transmite un mesaj scris și astfel îl face mai vizual, mai atrăgător și mai interesant în ochii celor care îl citesc cu uimire, fiind absolut lizibil.

Scrierea caligrafică a adreselor invitațiilor, a jurămintelor de nuntă sau a numelor la masă unei petreceri va lasă o impresie de elegantă și rafinament, un bun gust desăvârșit, formalitate și atenție la detalii.

Cum situația pandemică în care ne aflăm ne-a dat viețile peste cap, nunțile și celelalte petreceri care adunau familia și prietenii la un loc, au devenit foarte intime și multă vreme de acum încolo se vor sărbători într-un cadru intim și restrâns. Așadar poți să faci singur câteva pregătiri pentru o nuntă că în povești, iar invitațiile și cartonașele cu nume pot fi realizate într-un proiect DIY. În acest caz caligrafia se poate folosi pentru a scrie invitații de nuntă foarte romantice și personale, o amintire unică pentru fiecare invitat, unde fiecare literă va fi o mică bijuterie gravată pe hârtie.

Dacă va „prinde” și sunteți talentați, după ce învățați câteva tehnici caligrafie, puteți să va extindeți și chiar să descoperiți noi modalități în care să folosiți scrierea de mâna și să obțineți un venit în plus. Astfel puteți scrie felicitări, tablouri cu urări, meniuri și orare, liste de prețuri și multe altele.

Însă dacă nu aveți răbdare și considerați că scrisul de mână nu e pentru voi, trebuie să vă spun că o trusa caligrafie poate fi un cadou extrem de elegant pentru pasionați.

instrumente caligrafie

 • 37
 •  
 •  
 • 1
 •  

3 Comments on "Instrumente caligrafie, ce putem realiza cu ajutorul scrisului de mână"

 1. Un articol interesant!

 2. Multumim pentru recomandare.

 3. Mi se pare o adevărată arta,arată minunat scrisul caligrafic

Leave a comment

Your email address will not be published.


*