Miere de salcâm Apidava, un aliment funcțional pentru dieta copiilor noștri

miere de salcâm apidava
Share the joy

Miere de salcâm Apidava, un aliment funcțional pentru dieta copiilor noștri

Despre miere și multiplele sale beneficii aș vorbi fără încetare. Am crescut lângă o livadă cu stupi și toată copilăria bunica m-a răsfățat cu rodul trudit de albine. Nu știu să vă spun de când am primele amintiri conștiente, însă gustul și parfumul mierii sunt pentru mine sinonime cu fericirea copilăriei.

Va arătăm într-o postare de pe blogul culinar o rețeta simplă de „Mucenici cu miere și nucă”. Am preparat acest dulce specific bucovinean pentru copilul meu, pentru că mi-aș dori să aibă aceleași amintiri parfumate ca și mine.

Mucenici cu miere și nucă

Miere de salcâm

miere de salcâm ApidavaToată lumea știe că mierea de salcâm are avantaje multiple și este ideală pentru copii nu doar ca remediu terapeutic, dar pentru că în compoziția sa există zaharuri naturale simple care nu trebuie metabolizate pentru a fi asimilate, acesta devine un dulce ideal pentru cei mici. În afară de valoarea sa energetică, mierea de salcâm are proprietăți terapeutice și dietetice, o valoare nutrițională ridicată și acționează ca un antibiotic natural.

Mierea de salcâm este cea mai rafinată miere, un deliciu culinar din bucătăria stupului, o comoară lichidă, pură și delicată. Acest tip de miere este mai lichid și mai ușor decât alte tipuri de miere și nu cristalizează precum celelalte. Proprietățile terapeutice excelente ale mierii de salcâm sunt perfect completate de o aromă delicată și fină, de aceea este adorată de toți copiii. În plus, mierea obținută din flori de salcâm nu provoacă deloc reacții alergice la persoanele hipersensibile.

Miere de salcâm Roua Florilor ApidavaMiere de salcam Roua Florilor Apidava (pet 500 g)

Astăzi vă vorbesc despre mierea de salcâm Roua Florilor Apidava, unul dintre cele mai fine produse ale stupului, pe care am primit-o într-o campanie marca Brander.

Acest tip de miere are culoarea chihlimbarului și consistența siropului, iar pentru că Apidava a așezat acest aur lichid într-un recipient cu dozator, poate fi utilizat de cei mici pentru a-și îmbogăți chiar ei pâinea cu unt de la micul dejun, iaurtul sau biscuiții de la gustare sau chiar pentru îndulcirea ceaiului, fără a pierde nicio picătură.

Aroma mierii Apidava este delicată ceea ce o face să fie foarte potrivită pentru copii mici.

Apidava poate fi considerată azi, cetatea mierii, locul unde de 25 ani, în borcane se pune doar miere de calitate superioară, un produs 100% pur, obţinut doar pe cale naturală, preponderent din flora variată a Podişului Transilvaniei dar și a altor zone melifere din România. Mierea Apidava este de o calitate garantată.

Produsele Apidava se găsesc în majoritatea supermarket-urilor precum Metro, Selgros, Billa, Cora, Penny sau Unicarm.

Mierea naturală, precum cea de la Apidava este o hrană foarte sănătoasă și recomandabilă pentru o dietă echilibrată. Iată câteva dintre beneficiile mierii pentru copii:

  • Unele studii științifice susțin că mierea ajută la fixarea calciului, așadar este un element esențial pentru bună funcționare a creierului, iar minerale pe care le conține sunt esențiale pentru dezvoltarea corespunzătoare a oaselor, în special în vârsta de creștere. De aceea puteți introduce în alimentația copiilor mici miere de salcâm cumpărată doar din locuri autorizate, unde a fost prelucrata în condiții de maxima igiena.
  • Mierea de salcâm este un important stimul al sistemului nostru imunitar, deoarece are proprietăți antibacteriene și antifungice.
  • Nu este surprinzător faptul că este atât de utilizat pentru a trata cazurile de acnee? Pur și simplu aplicați o masca de miere pe zonele afectate și coșurile vor dispărea ca prin minune. Așadar dacă aveți adolescenți în preajmă care se confrunta cu acneea, iată cel mai dulce remediu.
  • Mierea stimulează flora intestinală și acționează ca un laxativ natural blând, ideală pentru sistemul digestiv încă incomplet dezvoltat la vârste fragede.
  • Pentru copii un pahar de lapte cu miere de salcâm înainte de culcare este cel mai natural și plăcut mod de a induce somnul.
  • Ceaiul cu miere de salcâm ne protejează împotriva frigului, ameliorează simptomele de tuse și dureri în gât, iar pentru cei mici este un excelent antibiotic natural.miere de salcâm Apidava
Un aliment funcțional pentru dieta copiilor noștri

Este timpul să înlocuiți produsele de patiserie cu alimente delicioase și naturale. O linguriță de miere într-un pahar de lapte sau o felie de pâine prăjită cu miere, nu trebuie să lipsească de la micul dejun al copiilor noștri.

Gustarea este un alt moment în care putem include mierea în dieta zilnică infantilă, cu brânză proaspătă sau fructe cu miere. Nu vă temeți că copilul o va refuza, mierea de salcâm nu este extrem de dulce si nici nu este foarte parfumata. Cine ar putea rezista unor stropi de aur dulce?

Fiul meu o adora. Ii place că își poate pune singur miere pe felia de pâine, îi place aroma și consistenţa și este încântat că poate să-și îndulcească gustările.

Ba mai mult, cu ceaiuri cu suc de lămâie și o linguriță de miere de salcâm de la Apidava, a scapăt de guturaiul care îi dădea târcoale și nu a mai fost nevoie de medicamente.

Avantaje  miere de salcam de la Apidava:
– flacoanele au un capac special pentru miere, care nu permit prelingerea nici unei picaturi de miere dupa folosire;
– nu necesita folosirea linguritei;
– nu se sparge ;
– poate fi reumplut ;
– este mult mai usor decat borcanul din sticla;
Practic şi modern!
Este practic şi modern, uşor de folosit de către tineri şi copii, neexistând riscul de murdărire, şi poate fi folosit fără a fi nevoie să ai la îndemână o linguriţă.

apidava

1 Comment on "Miere de salcâm Apidava, un aliment funcțional pentru dieta copiilor noștri"

  1. Este delicioasa dimineața în ceai și seara in lapte.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*