Ce tip de miere este indicat să dăm copiilor noștri? Miere BIO de la Apidava!
Până nu demult, obiceiul de a introduce cantități mici de miere în alimentația copiilor era o practică foarte răspândită. De fapt, acum câțiva zeci de ani, pentru a încuraja bebelușii să bea lapte de vacă, pentru că laptele de formulă nu era cunoscut, mamele, în special cele din zona rurală, îndulceau acest lapte cu miere de albine… și copiii creșteau frumoși și sănătoși.
Fără nicio îndoială, mierea este cunoscută dintotdeauna ca un medicament eficient pentru răceli, dureri în gât, insomnii, constipație sau afecțiuni ale pielii și ceaiul cu miere era considerat medicamentul miraculos care lua cu mâna orice boală.
De fapt, este științific demonstrat că omul consumă miere încă din antichitate și această era întotdeauna considerată un produs nobil, o delicatesă râvnită de toată lumea, pentru că nu oricine avea stupi sau putea procura cu ușurință acest nectar al zeilor. Cu toate acestea, în epoca modernă medicii au contraindicat mierea în alimentația copiilor sub vârsta de un an.
Recomandarea aceasta a creat panică în rândul părinților și a dus la ideea că mierea nu poate fi folosită pentru cei mici și chiar s-a ajuns până la punctul în care unele mame se îndoiesc că o pot consuma în timpul alăptării, deoarece se tem că ajunge la copil prin lapte.
Această interdicție însă nu are nicio legătură cu mierea, ci cu procesul recoltării ei, moment în care, dacă nu se respectă reguli stricte de igienă, această poate fi contaminată cu bacteria care poate provoca botulism. De aceea eu va recomand întotdeauna să cumpărați miere doar din locuri autorizate, mai ales dacă aceasta este introdusă în alimentația copiilor.
De unde cumpăr miere pentru copilul meu
Eu va povestesc frecvent despre faptul că am crescut cu miere. De fapt cam până pe la vârstă de 12 – 13 ani, singurul zahăr pe care îl consumam era cel din dulceața făcută de bunica. Clar că nu îmi aduc aminte când am mâncat miere prima dată, dar cum am crescut lângă albine, sunt convinsă că m-am răsfățat cu aurul naturii înainte de a avea un an.
Astăzi, stupii lângă care am crescut sunt o amintire, însă gustul mierii de altădată l-am regăsit în borcanele Apidava.
Apidava poate fi considerată cetatea mierii, locul unde de 25 ani se produce doar miere de calitate superioară, un produs 100% pur, obţinut doar pe cale naturală, preponderent din flora variată a Podişului Transilvaniei dar și a altor zone melifere din România, miere a cărui calitate este de netăgăduit.
Miere BIO, ce este și cum o recunoaștem
Între mierea pe care o furam din borcanele tăinuite cu grijă în cămara bunicii și mierea de acum, câteva decenii mai târziu, este o foarte mare diferența. Nu pentru că albinuțele nu ar trudi la fel ca atunci, ba chiar mai mult acum, ci pentru că majoritatea plantelor de unde adună polen și nectar fie sunt modificate genetic, fie sunt tratate cu substanțe chimice, să nu mai vorbim de solul care este îmbogățit doar chimic, îngrășământul de grajd utilizat cândva, fiind tot mai rar.
Mierea pe care o vedem prim piețe la unii apicultori locali, tot nu e la fel ca cea pe care o mâncăm în copilăria noastră. Chiar dacă apicultorul e om cinstit și în borcan se află doar miere curată, acesta nu poate controla toate plantele din jur pentru a garanta o miere ecologică, BIO.
Mierea de albine a fost considerată dintotdeauna un produs natural cu multe beneficii pentru sănătatea noastră, dar agricultură puternic industrializată, bolile albinelor și practicile agricole necorespunzătoare, transformă mierea cea de toate zilele într-o miere care nu mai este așa ca pe timpul bunicilor noștri și nu mai poate fi certificată că fiind BIO.
Pentru că o miere să fie BIO, trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:
- albinele trebuie să se hrănească doar cu mierea lor, fără alte tratamente artificiale.
- stupii trebuie să fie construiți complet din materiale naturale.
- nici un produs chimic nu poate fi utilizat pentru prevenirea sau tratarea bolilor.
- zona în care sunt amplasați stupii trebuie să fie curată, netratată cu îngrășăminte chimice sau cu substanțe contra dăunătorilor
- mierea trebuie extrasă la temperatura stupului, iar filtrarea și decantarea sunt realizate doar manual, pentru a evita pierderea proprietăților.
Mierea certificată BIO de la Apidava este recoltată din zone din care au fost prelevate probe care să ateste că apa, solul și plantele sunt neatinse, astfel încât această miere este 100% pură, fără niciun fel de reziduuri și antibiotice.
Toate aceste lucruri trebuie sa fie înscrise pe eticheta produsului atunci când îl cumpăram, alaturi de lotul din care face parte, data ambalării și orice alte date care fac identificarea cu ușurință a borcanului pe care îl așezăm pe masa copiilor noștri. In acest fel ne asiguram ca mierea cumparata de noi este BIO.
Știm deja ca mierea este o hrană vie, cu proprietăți miraculoase, dar dacă polenul din care este extrasă este de calitate, BIO și necontaminat, mierea poate săvârși minuni în organismul nostru. Pentru acest lucru, alegeți miere organică cu mai multe acțiuni împotriva radicalilor liberi și puteri cu adevărat vindecătoare.
Ce tipuri de miere este indicat să dăm copiilor noștri? Desigur că doar miere BIO de la Apidava!
De ce v-am povestit toate astea? Ei bine, pentru că anotimpul rece și-a intrat pe deplin în drepturi, cei mici au nevoie de o lingură de miere pură și BIO, în fiecare zi. Aceasta va ține boala la distanță, stimulând imunitatea dar și potolind poftă de dulce, aducând energie și vitalitate de la albinuțe.
Pentru alimentația copiilor este foarte important să procuram alimente cât mai naturale, fără adaosuri care pot avea efecte adverse. Unul dintre aceste cele mai periculoase „ingrediente” ascunse din hrana noastră este antibioticul care se găsește cam peste tot, dar în special în carne pentru că animalele sunt tratate să nu se îmbolnăvească. De aceea organismul nostru nu mai reacționează la antibiotice atunci când ne îmbolnăvim și este nevoie de antibiotice tot mai puternice pentru a învinge orice boala.
Mierea de SALCÂM ECOLOGICĂ Apidava
Mierea de salcâm este preferată tuturor copiilor. În mare parte pentru că are un gust fin, potrivit de dulce, nu prea parfumată și cu o textura deosebită. Fiul meu o adoră și întotdeauna când cumpăr miere, pentru el iau doar miere de salcâm.
Mierea de SALCÂM ECOLOGICĂ di Mielo provine din pădurile de salcâm din Podişul Transilvaniei. Este o miere de o calitate deosebită, recomandată chiar și copilașilor bolnavi. Conținutul de zaharuri naturale ( fructoza și glucoză) o face potrivită pentru recăpătarea apetitului în perioadele în care tranziția între anotimpuri, anemia sau diverse boli, ne fac să pierdem pofta de mâncare.
Miere POLIFLORĂ BIO Apidava
Mierea poliflora BIO de la Apidava este preferata mea. Aroma și culoarea sa perfectă mă fac să o ador și fiecare dimineață începe cu o lingură de miere.
Mierea polifloră este recomandată în special celor care au probleme cardiace şi hipotensivilor, dar pentru că acest sortiment este considerat a fi o miere uşoară, poate fi introdusă în alimentaţia copiilor, adolescenţilor şi vârstnicilor. Fiind asimilată ușor, aduce un aport important de vitamine și minerale, stimulând imunitatea și răsfățând papilele gustative.
Apicolele romanesti sunt apreciate in lumea intreaga, firmele romanesti din domeniul apiculturii incepand sa fie recunoscute pentru produsele de exceptie pretutindeni in lume. Apidava a reusit sa cucereasca inclusiv pretentioasa piata din Japonia, unde se apreciaza mai ales gustul deosebit al mierii de salcam. Mierea romaneasca, in general, este perceputa ca un produs natural, sanatos, de foarte buna calitate, este un energizant natural si un ajutor pentru o digestie usoara. Asa cum suntem mari exportatori, cunoscuti ca exporatori de miere, ar trebui sa fim, in acelasi timp, si foarte mari consumatori ai produselor stupului.
Daca te-am convins, citește și articolul 3 delicii răcoroase cu miere poliflora di Mielo, cu siguranță vei dori sa încerci măcar una dintre acestea.
Foarte buna miere, sanatate curata.