Am descoperit limba germană și îmi place – cea mai eficientă metodă de a învăța limba germană

bucuresti cursuri germana
Share the joy

Am descoperit limba germană și îmi place – cea mai eficientă metodă de a învăța limba germană

Iată-ne aproape de cea mai frumoasă perioada din an, cea mai fermecătoare, cu un parfum inconfundabil de cetină și turtă dulce, plină de veselie, legănată în cântecul colindelor și luminată de puzderie de steluțe.

Anul trecut pe vremea asta am luat primul meu city break și am evadat un sfârșit de săptămână la Berlin, pentru a fi prezentă la deschiderea Târgurilor de Crăciun.

Experiența a fost fabuloasă! Bulevardele erau îmbrăcate în haine de sărbătoare, totul scăldat în lumina și culoare, forfota de nedescris și… muuuulte suveniruri.

La partea cu suveniruri a fost mai greu… să mă abțin, desigur. În mare parte pentru că totul era foarte frumos și gingaș. Mi-au plăcut enorm globurile din cristal fin, departe de chinezăriile din plastic pe care le găsim pe la noi, însă nu am reușit să mă înțeleg cu niciun vânzător și că să fiu sinceră, în unele cazuri am rugat pe prietenii noștri care ne-au însoțit, să negocieze pentru mine.

M-am întors oarecum dezamăgită pentru că mi-aș fi dorit să pot cumpără mai multe decorațiuni de la meșteșugarii care la sfârșitul zilei aveau câteva reduceri și mi-am propus să iau câteva cursuri de germană, să învăț măcar lucrurile de bază și desigur să fiu pregătită pentru Târgul de Crăciun de anul acesta.

Una dintre primele bariere pe care le întâlnim atunci când călătorim într-o țară străină este limba. Acest lucru devine și mai complicat în locurile în care oamenii vorbesc foarte puțin engleza și aproape nu ai nicio șansă să comunici.

Cea mai eficientă metodă de a învăța limba germană

Germania, Elveția și Austria sunt câteva dintre țările care pun vizitatorii în dificultate, iar pentru mine germana părea mai complicată decât chineză până am descoperit că  German Kulturhaus te invata germana repede și sigur.

Adevărul este că limba germană poate părea foarte dificil de învățat, dar cu profesori dedicați precum cei de la German Kulturhaus totul se simplifică foarte mult.

Eu am luat un curs de începători, neștiind decât să număr până la trei și să spun „bine” în această limbă. Prima oră am avut emoții de nu le pot descrie în cuvinte și mă gândeam că nu o să prind o iotă. Mi-a venit inima la loc însă chiar din primele minute de curs când am văzut dedicarea profesorului și mai ales felul de predare, total diferit de ce mă așteptam eu. Chiar am glumit că pe vremea copilăriei am răsuflat ușurată că germana nu se află între limbile străine din grila clasei mele. Iată-mă mulți ani mai târziu, fascinată de cultura și limba germană, așteptând cu nerăbdare următoarea oră de curs.

În majoritatea locurilor turistice pe care le putem vizita, nativii sunt obișnuiți cu vizitele străinilor și uneori ne putem descurca cu fraze scurte sau cu cuvinte singulare… și bineînțeles prin semne, dar ce te faci când ai posibilitatea de a avea un job mai bun sau de a primi o bursă în străinătate?

Știm cu toții că învățarea unei limbi străine ne deschide ușa spre o lume nouă, atât din punct de vedere profesional cât și cultural dar mai ales cum e cazul meu, o lume a vacanțelor reușite și a experiențelor de neuitat.

Rezolvarea nu are altă soluție decât un curs cu un profesor bun de germană sau orice altă limbă ai nevoie să studiezi.

german kulturhaus cursuri germana

Cu German Kulturhaus poți învăța limba germana la orice vârstă

Am mai spus pe blog că în opinia mea adevărata problemă a oamenilor nu este vârsta, când vine vorba de învățarea unei limbi străine. Dificultatea constă în faptul că am pierdut obiceiul de a studia. Însă dacă în urmă cu 20 sau 30 de ani dacă nu puneai mâna pe carte, nu învățai nimic nou, astăzi noile metode educaționale simplifică la maxim procesul de învățare.

German Kulturhaus au tot tipul de cursuri, de la neștiutori așa ca mine, care învață din plăcere, la avansați care au nevoie de un certificat lingvistic pentru a avea un job de vis.

 bucuresti cursuri germana germankulturhaus

Profesorii sunt extrem de simpatici și cu multă răbdare, cursurile adresându-se tuturor celor ce au nevoia de a învața limba germană, indiferent dacă sunt preșcolari, elevi, studenți sau antreprenori, ori lucrează la companii din București. Practic orice persoană vrea să își îmbunătățească cunoștințele de limba germană se poate înscrie aici.

Mie îmi plac foarte mult cursurile de la German Kulturhaus pentru că au metode și tehnologie modernă, ajutându-te să înveți mai mult de drag.

Un alt impediment major când vine vorba de învățat este timpul care parcă nu ne mai ajunge. Cu German Kulturhaus eu am avut mare noroc, nu doar că au profesori care te fac să iubești germana, dar sunt și excelent situați. Cu sediul în zona centrală oferă acces rapid la metrou și la majoritatea mijloacelor de transport în comun, astfel nu pierzi timpul deloc.

Sălile de clasă sunt superbe! Mari, curate, luminoase și aerisite, sunt dotate cu tehnologie de ultima oră ce te invită la interactivitate și posibilitatea de a învață limba germană multi senzorial.

germankulturhaus cursuri limba germana

De profesorii deja am spus, dar nu mă pot abține. Oricare dintre aceștia are o experiență vastă în predarea limbii germane, iar modulul conversațional este inclus… să nu mai zic că am ajuns să înțeleg cuvinte cu două sensuri doar din felul în care intonează cuvântul, caci am acumulat rapid un vocabular destul de bogat. Seriozitatea, profesionalismul și o doză de umor elegant a profesorului, mă face să îmi doresc să treacă timpul rapid până la următorul curs.

Am avansat destul de repede la o conversație basic, chiar mă simt mândră de mine. Desigur, trebuie să recunosc că este meritul profesorului în primul rând, dar tot sunt fericită și mulțumită de mine. Ba chiar în zilele în care ne povestește câte ceva despre un anumit loc sau obicei din Germania, mă surprind căutând pe internet și alte detalii despre. Ce mai… m-am îndrăgostit de Germania, limba și obiceiurile ei… și asta mulțumită profesorilor de la German Kulturhaus.

Un alt lucru pe care vreau să îl menționez este felul în care se interacționează la curs. Practic greșelile de exprimare care în general aduc hohote de râs, sunt corectate cu mult tact de profesori. Nu m-am simțit ridiculizată niciodată și asta mi-a dat multă încredere în mine. Astfel indiferent ce și cat știi, aici vei găsi un curs adaptat nivelului tău.

Limba germană pentru copii în sector 3

Dacă eu sunt încântată de felul în care decurg cursurile ar trebui să îi vezi pe copii. Pentru copii, limba germană este că muzica. Practic nu poți să nu fredonezi o melodie care îți place, iar rezultatele apar rapid.

kulturhaus cursuri limba germana pentru copii

Am o prietenă care duce fetița aici și aceasta este pur și simplu vrăjită. Nu mai spun că puștoaica vorbește mai repede ca mine. Dacă ești în căutare de germana pentru copii in sector 3, îți recomand călduros profesorii de aici, pentru aceștia cel mai important este elevul și felul în care evoluează acesta și nimic altceva.

La German Kulturhaus, fiecare curs este structurat în vederea abordării tuturor celor 4 metode de învățare a unei limbi străine : conversație, scriere, citire, ascultare de materiale audio + vizionare materiale video. Va dați seama cu cât drag învață copiii, mai ales când ajung la materialele video.

În grupa mea nu am mulți colegi și îmi place acest lucru pentru că profesorul are timp să se dedice fiecărui elev în parte în egală măsură.

Cursul de limba germană pentru începatori s-a îmbogățit cu noi cursanți în luna Octombrie pentru că înscrierea se face la preț promoțional cu un minus 30%: Curs limba germană începători A1-1 dimineața sau seară în Octombrie – Decembrie.

Eu mă pregătesc intensiv… pentru deschiderea Târgului de Crăciun din Berlin. Tu ce motive găsești pentru a învața limba germană?

Hai sa fii coleg cu mine! Deutsch sprechen …Garantiert!

7 Comments on "Am descoperit limba germană și îmi place – cea mai eficientă metodă de a învăța limba germană"

  1. Eu nu cred că aș putea să o învăț deoarece nu-mi place.

  2. sa descoperi o limba straina este ca si cum ai descoperi un nou univers

  3. Statisticile recente spun ca cei ce cunosc limba germana castiga in medie cu 30% mai mult decat ceilalti. Limba germana este de viitor mai ales in Europa. Mult succes tuturor !

  4. Limba germana e grea si complicate. E una dintre putinele limbi straine pe care nu prea poti sa o inveti acasa. Aceste cursuri sunt strasnice. Fara un professor dedicat, care sa se ocupe de tine, acasa nu prea iese nimic. Succes!

  5. Asa e Oana, daca cunosti germana poti obtine un job mult mai bine platit in Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara pentru ca in Romania sunt foarte multe companii ce colboareaza cu Germania.

  6. Cum sunt cursurile pentru copii? Sunt si eu interesata, dar as vrea profesori rabdatoti.

  7. Foarte interesant acest articol. AM citit cu mare interes, si da, este o oportunitate buna sa inveti germana la kulturhaus din Bucuresti si nu acasa sau online. De la 0 ajungi la un nivel chiar bun de germana, si daca vrei sa devi fluent poti sa ajungi daca te tii de treaba si continui.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*