Cum să înveți limba engleză mai repede – 4 Trucuri și sfaturi simple

engleza incepatori
Share the joy
 • 17
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cum să înveți limba engleză mai repede – 4 Trucuri și sfaturi simple

Astăzi toată lumea este conectată la internet. Indiferent dacă deschidem mail-ul, citim presa, frunzărim blogurile sau dăm câte un like pe rețelele de socializare, internetul ne aduce informația mai aproape, facilitându-ne accesul la cultură, știri, tot felul de informații mai mult sau mai puțin oficiale sau cumpărături online.

După inventarea calculatorului și accesul la internet la un preț rezonabil, globalizarea iminentă a societății a încetat să mai fie o poveste SF și progresează rapid înlăturându-i pe cei care nu sunt pregătiți pentru ea.

Este logic să credem că limba preferată de toată lumea este engleza, de aceea este foarte important să o vorbim și să o înțelegem măcar la nivel mediu, dacă nu mai mult, pentru că stăpânirea limbii lui Shakespeare s-a dovedit a fi o abilitate necesară pentru a-ți face loc într-o lume a globalizată.

Limba engleză facilitează procesele de comunicare care în alte vremuri erau probabil de neimaginat. Cu siguranță și în timpuri demult apuse cei care erau bilingvi erau foarte apreciați pentru că formau un pod lingvistic între două nații ale căror culturi erau complet diferite.

Limba engleză, unanim acceptată în toate instituțiile lumii

Astăzi limba engleză este considerată universală pentru că așa cum v-am mai spus, schimburile comerciale, relațiile diplomatice dintre țări, inclusiv multe dintre materialele disponibile pentru studiu în mai toate instituțiile culturale sunt în această limba.

Engleza este unanim adoptată de marile universității ale lumii și este una dintre cele mai utilizate în orice domeniu, de aceea cred că învățarea acestei limbi este un pas inteligent către o poziție mai bine plătită, un job mai bun și multe alte facilități pe care ți le oferă un CV cu engleza trecută la limbi străine stăpânite.

Am mai spus în articolele mele, că ofertele care spun că vei putea învață această limbă în timp ce dormi sau că în doar câteva săptămâni ajungi să o vorbești fluent, nu sunt reale și întotdeauna lecțiile făcute la timp și mai ales repetițiile, duc la aprofundarea acestei abilități nu diverse metode cu ochelari SF și căști în urechi în timp ce dormi.

Nici persoanele care merg într-o țară unde se vorbește exclusiv engleza nu sunt capabile să învețe în doar câteva luni, de aceea cursurile Eurocor mi se par cele mai potrivite și cele mai eficiente atunci când vine vorba de obținut rezultate reale.

De altfel chiar eu v-am povestit că am ajuns să vorbesc spaniolă aproape foarte bine după ce al locuit 8 ani în țara lui Don Quijote, în acest caz învățarea făcându-se ca atunci când suntem prunci și învățam sa vorbim, adică fără studiu, doar prin conversație.

Învățarea mai rapidă a unei limbi străine este mult mai mult decât memorarea traducerii cuvintelor în limba noastră, mai ales că știm cu toții că învățatul mecanic dăunează procesului educațional. Ei bine, Cursuri de Engleza nivel Incepatori Interactiv sunt atent alcătuite și implică o înțelegere totală a structurii lingvistice, iar după ce devii ordonat și începi să dedici cu conștiinciozitate 15 minute pe zi studiului, rezultatele încep să se vadă de la o săptămână la alta.

4 Sfaturi pentru a urmă pentru a învăța limba engleză într-un mod mai rapid

Pentru că nu s-a descoperit un truc eficient pentru a învăța limba engleză în trei luni, eu am ales un curs Eurocor, structurat pe module, pe care le primesc acasă în fiecare lună și care mă ajută să îmi îmbunătățesc dicția și să consolidez cunoștințele acumulate în anii de școală. Ba mai mult, am învățat o grămadă de cuvinte noi, reguli gramaticale și tot ce ține de sintaxa propozițiilor, astfel pot spune că mă descurc lejer într-o conversație ușoară, fără să fac greșeli de fond.

Pentru a îmbunătăți eforturile noastre, pentru a optimiza și accelera procesul de învățare, nu trebuie decât să urmăm câteva sfaturi simple:

1. Cum să înveți limba engleză – Planificare

Învățarea rapidă a limbii engleze este un obiectiv care nu poate fi atins ușor dacă nu suntem conștiincioși. De aceea când vorbim despre învățarea limbii engleze, nu se va întâmpla niciun miracol care să vă permită să vă căpătați un nivel de conversație fluent peste noapte. Modalitatea de învățăre necesită strategie și pregătire.

Am spus deja și o repet în fiecare articol când vreau să vă readuc aminte cât de importantă este cunoașterea unei limbi străine, un sfat bun pentru început este să faceți un spațiu în agenda zilnică și să dedicați învățării și repetării 10-15 minute.

La noi în casă eu respect cu sfințenie acest timp zilnic dedicat materialelor scrise, adică caietului de lucru, iar CD-ul audio primește alte 10-20 minute pe care de la început le-am rezervat repetării împreună cu băiețelul meu care acum are 10 ani.

Puștiul se amuză foarte tare, pronunță extrem de corect și chiar în unele cazuri repetă mai bine și mai dezinvolt decât mine.

Așadar acest pas din cursul Eurocor, poate fi un pas înainte pentru toată familia, mai ales pentru copiii care studiază engleză la școală.

Cum să înveți limba engleză mai repede

2. CD-ul audio Eurocor, cel mai important material de studiu

Studierea pe cont propriu poate avea avantajele sale, deoarece nu va trebui să urmăți o programă anume și veți fi capabil să vă concentrați direct pe ceea ce vă interesează în primul rând. În acest caz ar trebui să fiți constanți, să căutați material adecvat, de preferat unul care vă arată cum să utilizați corect gramatica în timp ce practicați pronunția.

Cd-ul audio este sprijinul meu cel mai real. Îl ascult când calc rufe, când fac curat în cămară sau când prepar mâncare. Chiar și în drum spre servici ascult CD-ul în mașină.

3. Cum să înveți limba engleză – Primii pași în gramatică

Când începeți procesul de învățare cu modulele Eurocor, pașii sunt simpli, fiecare aspect al limbii este extrem de important și atent subliniat cu exemple de actualitate, iar gramatica este adaptată nivelului de curs. Astfel înțelegeți perfect cum sunt structurate principalele reguli ale verbelor: trecut, prezent și viitor în toate variantele lor.

Indiferent de metoda aleasă pentru a învăța limba engleză sa stiti ca este o idee bună să încercați să învățați cel puțin 10 cuvinte noi în fiecare săptămână (învățați, nu memorați). Vocabularul din caietele de curs este foarte bogat și după un timp vocabularul vostru va fi într-adevăr bine conturat.

Cum să înveți limba engleză mai repede

4. Ortografie și pronunție sau cum să înveți limba engleză cat mai corect

Vorbitul și pronunția sunt două aspecte ale învățării care sunt foarte importante pentru a comunica fără poticneli, din nou CD-ul audio este un sprijin real.

Vorbind corect vă va da și încrederea de care aveți nevoie atunci când conversați cu un străin și veți fi surprinși să vedeți că sunteți capabili să scrieți și să pronunțati corect. Vă asigur că parcă nici mie nu îmi vine să cred cât de mult am avansat.

După ce începeți să învățați engleza un alt sfat excelent este să urmăriți filme și emisiuni fără subtitrare. Vizionarea programelor și ascultarea conversațiilor în limba engleză este o opțiune care duce nivelul de dicție la îmbunătățiri constante.

Cel mai bun lucru este că orice conținut media vă oferă instrumentele și nivelul de limbă engleză a oricărui vorbitor nativ de engleză, în timp ce te poți bucura de filmele preferate. Practic este ca și cum ai locui acolo.

Voi ce trucuri de învățat engleza cunoașteți?înveți rapid engleză

 • 17
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Cum să înveți limba engleză mai repede – 4 Trucuri și sfaturi simple"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*