Masuri de protectie a acoperisului casei

Share the joy

 

Una dintre principalele masuri de protecție pentru orice sistem de acoperiș, include montarea unor produse corespunzătoare, precum niște membrane pentru acoperiș Acovent . Alegând aceste folii anti-condens, veți beneficia de un raport echilibrat calitate vs. preț.

Unul dintre criteriile majore in alegerea unei membrane pentru acoperiș o constituie permisivitatea la vapori, aspect dat de valoarea SD în strânsa legătura cu aceasta valoare, puteți avea în vedere doua categorii
Sd < 0,5 metri – folii anti-condens montate spre exterior necesita o valoare Sd cat mai redusa. Cele mai bune folii anti-condens prezintă valori Sd intre 0,15- 0,02 metri.folie-anticondens

Sd > 2 metri – barierele de vapori se montează spre interior, iar valoarea Sd trebuie sa fie una cat mai ridicata. Cele mai bune bariere de vapori cuprind valori intre 100 -150 metri.

Este important sa recurgeți la instalarea unor folii a căror construcție sa nu admită trecerea apei. Avantajul suprem al foliilor anti-condens oferite de CIVERFLOR consta în eliminarea vaporilor, reușind sa eficientizeze întregul proces de condensare și evacuare al acestora. In acest fel, atât căpriorii, cat și elementele de termoizolație vor rămâne uscați gratie scurgerii apei de-a lungul foliei.

Atunci când temperaturile de afara scad sub limita în care apare de obicei roua, urmează în mod inevitabil condensarea vaporilor de apa pe interiorul acoperișurilor construite din panouri metalice, ceea ce poate afecta clădirea și ceea ce adăpostește ea (de exemplu, animale, cereale etc.)

Ce funcții dețin foliile anti-condens:

  • Montate în general pe partea exterioara a asterelii, foliile anti-condens asigura dispersia vaporilor care provin din materialul termoizolant, spre exterior.
  • Se împiedică revenirea condensului (rezultat în urma evacuării vaporilor în astereala, respectiv in sistemul de termoizolație.
  • Atât materialul care izolează acoperișul, cat și astereala și căpriorii vor fi la adăpost de orice infiltrații și scurgeri de apa, acestea fiind dirijate în mod ingenios către jgheaburi
  • foliile de protecție funcționează în mod util, dacă folia bariera împotriva vaporilor a fost instalata corespunzător pe partea interioara a acoperișului.
  • exista o serie de efecte (externe si interne) care acționează in mod direct asupra unui acoperis, putând conduce la degradarea acestuia. Din fericire, cu ajutorul unor folii anticondens, acoperișul va rezista oricaror factori: vant puternic, zgomot, ploaie, expunere la raze UV, vapori de apa, temperaturi care variaza.

 

 

 

Be the first to comment on "Masuri de protectie a acoperisului casei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*