Cum sa tratezi adecvat unghiile cu probleme

Share the joy

Pentru ca manichiura este precum o carte de vizita, consider ca orice femeie trebuie sa își îngrijească unghiile, ținând cont de masurile de igiena și dezinfecție și încercând sa trateze problemele de sănătate a unghiei și cuticulelor, atunci când acestea survin, dintr-un motiv sau altul.
Astăzi vom discuta despre unghiile îngălbenite, o problema cu care, măcar o data, cred ca s-a confruntat fiecare, și despre unghiile care se exfoliază.
Este esențial sa cunoaștem cauzele care conduc la o manichiura neîngrijită, pentru a le putea elimina. In cazul unghiilor pătate, utilizarea unui lac de unghii vechi sau pe baza de chimicale (toluen etc.), asa dar un produs neadecvat, poate reprezenta cauza care afectează sănătatea unghiilor. Lacurile și ojele în nuanțe închise pot include substanțe care pigmentează unghia, dându-i un aspect inestetic. Trucul cel mai la îndemâna, ieftin totodată, îl constituie aplicarea unui strat de base coat sau în absenta acestuia, un lac obișnuit, transparent, chiar înainte de a vopsi unghiile cu oje colorate. Folosind un tratament de baza pentru unghii vei putea sa acoperi imperfecțiunile unghiei, iar în plus, vei crea o aderenta mai buna pentru stratul de culoare ce urmează a fi aplicat. Daca deja unghiile tale sunt pătate din cauza lacurilor colorate, iată ce ai putea sa faci pentru a remedia situația în mod practic:

  • In primul rand, poți include pe lista de cosmetice must-have, si un produs pentru albirea unghiilor;
  • Un alt motiv care poate determina un aspect neplăcut, îngălbenind unghiile, este constituit de fungi, a căror acțiune poate afecta atât unghiile de la mâini,cat si cele de la picioare. In acest caz, un medic iți va prescrie un remediu adecvat. Daca problema nu s-a extins si este vorba numai de o porțiune redusa a unghiei, poți încerca sa recurgi la niște remedii naturiste. In schimb, dacă nu deții timpul necesar sa prepari singura un tratament, din fericire, exista soluții foarte bune în magazine pe care le poți încerca.

tratament unghii

Unghiile care se exfoliaza reprezinta o problema reala cu care se confrunta un numar mare de persoane, din cauza’ lipsei de calciu si fier din organism, lipsa vitaminelor A si D, din cauza substantelor chimice din diverse oje si lacuri de unghii sau poate in produse precum detergenti pentru vase si rufe, din cauza umiditatii sauexpunerii la raze ultraviolete timp indelungat. Unele pile metalice nu sunt adecvate,asadar iti recomandam sa alegi si sa utilizezi numai accesorii si instrumente manichiura de calitate si care sunt potrivite nevoilor tale!

forfecuta-unghii

Cum reparam unghiile exfoliate:

Pentru a menține o stare de sănătate a manichiurii tale, iți recomandam sa hidratezi mâinile folosind creme, uleiuri sau loțiuni care sa asigure nutrienții necesari pentru hrănirea pielii și pentru a încuraja producerea de noi celule. In scopul prevenirii efectului de exfoliere a unghiilor, optează pentru dizolvanți pe baza de acetat, nu acetona.
Este bine sa iți achiziționezi și sa folosești în mod constant un întăritor de unghii. Acesta va fortifica unghia, va oferi hidratare și va facilita regenerarea unghiilor pentru un aspect natural sănătos.
Am amintit mai sus ca una dintre cauzele exfolierii o reprezinta lipsa de vitamine, calciu, fier sau magneziu. Încearcă sa iți faci un obicei din a include în dieta ta, alimente care au un conținut bogat in vitaminele A, B6 și C, fructe și miere, legume verzi, peste, cereale și oua.
Nu în ultimul rand, exfolierea poate fi cauzata și de o proasta administrare a instrumentelor de îngrijire a manichiurii. Este este esențial sa nu uitați ca unghiile trebuie pilite doar într-o singura direcție! De asemenea, unghiile nu se pilesc după baie, fiindcă atunci ele sunt mai moi și se pot exfolia mult mai repede.
Daca vei avea in vedere aceste câteva sfaturi legate de repararea unghiilor îngălbenite și a celor care se exfoliază, în scurt timp vei obține rezultatele visate, bucurându-te de un aspect sănătos al manichiurii tale!

Be the first to comment on "Cum sa tratezi adecvat unghiile cu probleme"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*