Camellia e o floare

Sursa foto : Google
Share the joy

Conform Wikipedia  Camellia este un gen de plante care grupează aproape 120 specii originare din regiunile tropicale și subtropicale din Asia de Sud-Est, China și Japonia. Se întâlnesc în pădurile situate la o înălțime medie deasupra nivelului mării.

Sursa foto : Google

Sursa foto : Google

Toate speciile de Camellii sunt arbuști ce ajung la înălțimi ce variază intre 2 și 20 m.
Frunzele sale sunt groase, cerate si lucioase. Din majoritatea frunzelor se face ceai.
Florile sunt mari, la speciile originale cu un singur rand de petale, la cele hibride apărând multiple corole in nuanțe de rosu,roz si albe.
Fructul Camelliei, este o capsulă care conține semințe din care se extrage un ulei dulce prin presare la rece, folosit la gătit.
Cele mai multe specii sunt folosite ca arbuști ornamentali, fiind aclimatizate si la noi.
Se pot sădi și în gradină, iarna fiind necesară protejarea lor cu o pânză groasă, sau in ghivece pe terase.Arbuștii se transplantează din ghivece la fiecare 2-3 ani. Ghiveciul potrivit fiind unul cu diametru de 45 cm, pentru specia Camellia Japonica, specia cea mai cunoscuta pentru iubitorii de plante de interior.

Dama cu Camelii, este singura carte scrisa de Alexandre Dumas – fiul, considerata o adevărată capodopera. Chiar dacă tatăl autorului a fost un romancier renumit, fiul său este trecut in cartea celor mai renumiți scriitori din toate timpurile, în timp ce Alexandre Dumas – tatăl, are rezervate câteva rânduri la secțiunea „alți autori”.

Cartea este inspirata din viaţa reală a autorului, amanta Marie Duplessis inspirându-l in crearea personajului Marguerite Gautier, eroina romanului „Dama cu camelii”.

Astăzi fiind Duminica Floriilor, eu le urez un La multi ani! tuturor Cameliilor( caci si Camelia e o floare) , dar si celorlalte flori. Sa aveți o viată lungă si fericită.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*