Magie în bucătărie, top 10 rețete de prăjituri și secrete de preparare

prajituri
Share the joy

Magie în bucătărie, top 10 rețete de prăjituri și secrete de preparare

Bucătăria mamei mirosea a vanilie. Oricât aș încerca să estompez acea amintire nu reușesc nicicum să o înlocuiesc cu altă aromă. Uneori înainte să plec la job, cu cafeaua aburindă în față și câteva clătite americane cu ciocolată și fructe de pădure suculente în farfurie, pare că odată cu o rază de soare ce intră prin colțul ferestrei, se insinuează și acea aromă dumnezeiască de vanilie caldă și delicioasă și dintr-o dată dimineața mea e perfectă!

mini pancakes festive

Mama este dintotdeauna cea mai mare inspirație a mea. Chiar și cu tot ajutorul prăjiturilor din cofetăria de astăzi, bucățele cu care am crescut sunt cele care mă influențează cel mai mult și mă fac să creez povești aromate și pentru copii mei. Mama mereu ne-a gătit acasă. Indiferent că era vorba de un fel principal sau un desert pretențios, bucățele pe care le așeza pe masă erau întotdeauna pregătite pe moment, astfel încât atunci când se umpleau farfuriile cu mâncare și sufletul se umplea cu bucurie.

Totodată mama era foarte pretențioasă cu aromele și textura prăjiturilor, motiv pentru care sunt și eu obsedată să încerc mereu rețetele din caietul ei și să le dau altă față celor care îmi plac cel mai mult. De curând însă am descoperit pe blogul celor de la Artic un top 10 cele mai bune prăjituri de pregătit la orice ocazie și de atunci îmi încânt familia cu cele mai apetisante deserturi, pe care chiar și mama mea le-a adoptat.

Adevărul este că prăjiturile de casă sunt extraordinare. Impresionează întotdeauna nu doar prin savoarea lor, dar îți aduc aminte de atâtea clipe din copilărie, încât fiecare bucățică pare un colț de răi. Acum de ce să nu recunoaștem? sunt câteva rețete de prăjituri mai bune chiar decât ultimele invenții ale celor mai renumiți bucătari.

Între toate rețetele pe care le-am încercat, cred că top 10 cele mai bune prăjituri alese de cei de la artic sunt cu adevărat cele care ar trebui să nu lipsească din niciun rețetar. Prăjituri clasice, ușor de făcut, dar savuroase și cu aspect sofisticat, ideale de așezat în platouri de gala sau de lins cu degetele direct din tavă.

Top 10 cele mai bune rețete de prăjituri de casă:

  • Prăjitură Albă că Zăpadă
  • Prăjitură tăvălită cu cocos
  • Prăjitură cu suc de portocale
  • Prăjitură Mozaic cu nuca și rahat (prăjitură Rumbă)
  • Prăjitură Deșteaptă
  • Prăjitură Albinița
  • Prăjitură Tosca cu mac
  • Prăjitură Krantz
  • Prăjitură cu gem și aluat ras
  • Prăjitură cu lămâie

Secrete pentru prăjituri perfecte de fiecare dată

Sunteți și voi de acord cu mine, nu-i așa? Aceste prăjituri au gust de copilărie, de sâmbete târzii, de obraji de bunica și de vacanță de vară. Nu are nicio importanţă dacă tu nu știi să săvârșești acea magie delicioasă doar deschizând ușa cuptorului. Artic vine și cu sfaturi și cu idei și cu soluții, căci nu-i așa, pentru majoritatea dintre noi numele Artic reprezintă chiar bucătăria de acasă!

Eu cred că gătitul este magic! Pentru mine este unul dintre cele mai libere moduri de a practica alchimia moderna, trebuie doar să ne lăsăm purtați de ceea ce ne spun gustul și intuiția.

Primul lucru este că trebuie să te gândești la bucătărie că la un templu pentru acest tip de magie, unde altarul ar putea fi cuptorul… de ce nu, unul de la Artic. Cuptorul este poate cel mai reprezentativ element al bucătăriei. Apoi urmează frigiderul și o masă, fără de care bucătăria putem spune ca ar fi o simplă cameră.

După organizarea spațiului, trebuie să ne îndreptăm atenția spre toate ustensilele și ingredientele de care vom avea nevoie pentru ca din palmele noastre să prindă viață cele mai delicioase îmbucături. Ingredientele trebuie să fie de cea mai bună calitate. Cât mai naturale, cât mai proaspete și dacă rețeta nu specifică altceva, întotdeauna la temperatura camerei.

Trebuie să respectăm apoi fiecare pas al rețetei, dar fără a uita că săvârșirea acesteia trebuie să fie o plăcere, o distracție și o culoare, pentru că asta vom transmite în farfurie

Acestea sunt doar câteva sfaturi despre cum să gătești magie, dar fiecare poate face așa cum preferă. Lasă-te purtat de arome, culori, aluaturi pufoase și tot ce vrei pentru o seară delicioasă petrecută în familie.

Be the first to comment on "Magie în bucătărie, top 10 rețete de prăjituri și secrete de preparare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*