Top 5 lucruri de care ai nevoie când vrei să adopți un animal de companie

cainele prietenul meu
Share the joy

Top 5 lucruri de care ai nevoie când vrei să adopți un animal de companie

Primăvara această am vrut să adoptăm o pisică și nu orice fel de pisică, ci o tomberoneză neagră cu ochi albaștri. Prima dată am văzut-o când era pui. Cred că nici nu deschisese ochii, o purta mama ei în gură la începutul primăverii, când ploile formau bălţi noroioase pe spațiile verzi dintre blocuri. Apoi am văzut-o când era un ghemotoc pufos cu niște ochi ca de safir. Ăla a fost momentul când m-am îndrăgostit, clipa când am gândit ca micul pisoi va fi animalul meu de companie, însă trebuia să aștept să crească, măcar 2 luni, să o pot lua în siguranță în casă. Din păcate altcineva a fost mai iute și pisicuța a dispărut fără urmă. Oricum eu sunt fericită pentru că știu că va fi bine îngrijită la noii stăpâni.

Primăvara natura se trezește la viață și implicit apar multe animăluțe care au nevoie de un stăpân. Adopția este un act de responsabilitate, solidaritate și umanitate, plină de satisfacții, atât pentru cei care adopta, cât și pentru animalul adoptat. Totuși, trebuie să fim conștienți că în casă intră o ființă vie care trebuie să primească atenția și afecțiunea de care are nevoie, dar care are și nevoi speciale și produse dedicate precum cele de la ProPets.

Responsabilitatea de a deveni stăpân

Un animal nu este o jucărie de plus și va avea nevoie de stăpânii care să îngrijească cum se cuvine de el pe tot parcursul vieții, de aceea trebuie să aveți foarte clară ideea că adopția este un lucru foarte serios. Din acest motiv, înainte de a adopta, este important să te gândești responsabil ce animal să alegi, ținând cont de tipul, mărimea, vârsta și sexul.

Apoi când este vorba de pisici și căței, părul pe care acestea îl lasă este un criteriu extrem de important, deoarece casa noastră, până atunci impecabil de curată, va aduna ghemotoace pufoase pe la colțuri. În acest caz puteți alege o mănușă specială care va va ajuta să adunați părul de pe animăluț, dar și să îl mângâiați în același timp. Un astfel de KIT – Mănușă Cu Furtun Pentru Spălare Și Masaj Animale puteți găsi în oferta ProPets.ro, alături de multe alte articole specializate care vor face viață animăluţului de companie un vis.

Pisicile și câinii pot fi adoptați și din centrele de adăpost pentru animale de companie din orașe care promovează activ adopția animalelor și asigură adopția responsabilă și informată. În aceste cazuri procesul de adopție vine și cu câteva avantaje: animalul adoptat este vaccinat, deparazitat, sterilizat și poate fi identificat cu ajutorul unui cip.

Adopția unui animal este o acțiune de a oferi animalelor abandonate o locuință potrivită, de aceea îndemnul de a lua acasă un suflet rătăcit pe străzi este adesea promovat pe paginile mele de SM.

Lucruri de care ai nevoie atunci când adopți un animal de companie

propets

  • Culcușuri din material textil, lavabil, care se curată foarte ușor și în care animalele de companie vor avea un somn liniștit și confortabil. Marginea acestuia trebuie să fie cu o înălțime potrivită pentru animalul tău de companie, pentru că acesta să între sau să iasă fără niciun efort.
  • Recipiente pentru alimente și apă stabile care pot păstra hrana și apa când nu sunteți acasă.
  • Jucării pentru a menține animalele de companie ocupate atunci când au tendința de a se plictisi.
  • Zgărzi sau hamuri și lesă pentru ieșirea în societate. Nu trebuie să uitați de botniță pentru căței.
  • Accesoriile de igienă pot reprezenta atât șervețelele umede pentru șters urechile, cât și diverse produse farmaceutice, șampoane și soluții de îngrijire.
  • Rucsac sau cușcă de transport absolut necesare pentru călătorii.

Bineînţeles hrana este cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont pentru că fiecare rasă, fiecare vârstă sau talie are necesități speciale de aceea sfatul medicului veterinar trebuie urmat cu strictețe.

Dar animalele de companie nu sunt doar cățeii și pisicile, ci și rozătoarele, păsările exotice și peștii. Pentru toate acestea ProPets.ro are soluții care vor aduce bunăstarea animalului dar și fericire stăpânilor care vor avea munca mult ușurată și vor fi fericiți că pot oferi o viață tihnită și confortabilă micilor necuvântătoare.

Be the first to comment on "Top 5 lucruri de care ai nevoie când vrei să adopți un animal de companie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*