Retete mediteraneene – Repede si simplu, cele mai delicioase retete aduse in bucataria ta

Retete mediteraneene
Share the joy
 • 41
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Retete mediteraneene – Repede si simplu, cele mai delicioase retete aduse in bucataria ta

Dieta mediteraneeană este considerată cel mai sănătos stil de viaţă, iar ca dietă în cure de slăbire este cea mai echilibrată şi cea mai eficienta în pierderea kilogramelor.

Însă specialişti din întreagă lume afirmă că dietă mediteraneeană ca stil de viaţă duce la longivitate, eliminând riscul de diabet şi evitarea acumulării kilogramelor în plus.

Dieta mediteraneană nu este strictă însă se bazează pe alimente naturale, neprocesate, precum fructe, legume, păstăi, cereale integrale, lactate de foarte bună calitate, ulei de măsline, carne de pasăre şi peste, fructe de mare, etc., alimente care sunt baza unei vieţi sănătoase, a unei diete echilibrate, pentru menţinere siluetei sau alcătuirea meniului de zi cu zi.

Retete mediteraneene – Repede si simplu

Când am descoperit pe rafturile virtuale ale librăriei online Libris cărţile din secţiune culinară, le-am luat la rând pe toate. Dacă ar fi după mine aş lua câte un exemplar din fiecare. De mult timp nu mai caut online reţete, cărţile de bucate îmi sunt dragi şi „dau” atât de bine în bucătărie.

Cartea despre care vă vorbesc astăzi este una care cuprinde reţete de baza din bucătăria spaniolă, italiană sau grecească, însă majoritatea dintre reţete sunt din ţară lui Cervantes.

Apărută la Editura RAO, cartea face parte din colecția de cărți „rețete pas cu pas” şi cuprinde retete mediteraneene preparate de bucătari de renume şi imortalizate de fotografi profesionişti.

Descriere:

Peştele proaspăt, ierburile aromate şi legumele de tot felul, toate sinonime cu bucătăria mediteraneena vă dezvăluie acum secretele ce vă vor permite să le combinaţi în feluri de mâncare rapide şi simple, potrivite oricărei ocazii. Însoţite de numeroase ilustraţii, cu instrucţiuni simple şi clare, aceste reţete sunt cea mai bună dovadă că experimentele nu sunt ceva periculos în bucătărie! Feluri de mâncare spaniole, franţuzeşti, greceşti şi italieneşti va sunt acum la îndemână; descoperiţi omleta spaniolă cu peste afumat sau uimiţi-va prietenii cu atât de specialele scoici Arrabbiata. Cu siguranţă începătorii vor găsi capitolul introductiv cât se poate de util în călătoria prin bucătăria mediteraneeană, iar bucătării mai experimentaţi se vor bucura de sfaturile suplimentare oferite alături de unele dintre reţete.

 • Categoria: Bucatarie
 • Colectie: Repede si simplu
 • Editura: RAO
 • Format: ILUSTRAT
 • Nr. pagini: 48

Reţetele sunt explicate simplu. Urmând paşii descrişi vei reuşi să obţi toată savoarea reţetelor originale, fără nici un efort.

Ingredientele sunt comune sau uşor de gasit, astfel poţi să îţi surprinzi invitaţii cu platinguri reuşite şi delicioase.

Paella

Eu am preparat paella, cel mai renumit fel de mâncare din Spania.

Cartea descrie minuțios fiecare pas pentru reușita acestei rețete. Chiar dacă aveam unele rețete si o prepar destul de des in casa, abia acum pot sa spun ca am reușit sa prepar o paella exact ca în Spania.

48 de pagini pline de culoare şi savoare vă aşteaptă să le „gustaţi” şi de ce nu să îi invitaţi pe prietenii vostrii să descopere aceste minunate feluri exotice.

Libris.ro

Libris.ro este una dintre cele mai mari librării online din România, care aduce publicaţiile editurilor cele mai prestigioase din ţară şi străinătate, mai aproape de cei dornici de lectură de calitate, ebooks şi muzică, cadouri preţioase şi jucării originale.

Librăria este un proiect de suflet în care doar un alt suflet adus de aripile cărţilor poate poposi. Cele mai multe cărţi, perle inestimabile ale literaturii contemporane au reduceri permanente. Sunt acolo, la un clik distanţă şi abia aşteaptă să le comanzi. Libris.ro oferă transport gratuit prin curier rapid, la orice comandă peste 30 lei.

Tu ce carte ai pus pe masă astăzi?

Retete mediteraneene

 • 41
 •  
 •  
 •  
 •  

3 Comments on "Retete mediteraneene – Repede si simplu, cele mai delicioase retete aduse in bucataria ta"

 1. Ce deliciu! Acste retete sunt foarte gustoase.

 2. Valeria Chertes | iulie 27, 2017 at 2:49 pm | Răspunde

  Ar fi minunat sa am o asemenea carte.

 3. Doresc cu ardoare cartea cu retete mediteraniene am nevoie urgenta de ea am diabet si glaucom recomandare de la 2 mediciiajutatima specialiști VA multumesc mult.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*