Izolatia interioara, cea mai simplă și comodă cale spre confort termic sporit

izolatia interioara
Share the joy

Izolatia interioara, cea mai simplă și comodă cale spre confort termic sporit

În multe locuințe proprietarii observă cu ușurință modul în care frigul penetrează pereții, ferestrele și chiar tavanul atunci când vine iarna. Pierderile de căldură sunt fără îndoială unul dintre cele mai mari coșmaruri ale proprietarilor și cred că împreună cu umiditatea sunt două dintre cele mai frecvente probleme pe care aproape orice tip de locuință le poate avea.

Izolarea casei este esențială pentru a crea un mediu confortabil și cald. Izolare se poate referi la doi factori: zgomot și frig, dar în general când vorbim de izolarea locuinței, ne gândim la confortul termic. Însă este demn de menționat că majoritatea materialelor pentru izolat, oferă soluții pentru ambele probleme.

Știm cu toții că o casă insuficient izolată va pierde căldură și costurile de încălzire pentru a menține temperatura interioară constantă sunt extrem de ridicate. Însă dacă izolăm corespunzător casa noastră, acest lucru poate aduce economii de energie de până la 50%.

Putem izola casă în două moduri: izolație exterioară și izolație interioară. Ambele moduri protejează foarte bine și fiecare dintre ele vine cu anumite avantaje.

Izolație exterioară

Despre izolațiile exterioare v-am mai vorbit pe blog. În fiecare vară vedem cum blocurile vechi ale căror proprietari s-au pus de comun acord sunt anvelopate cu polistiren expandat. Practic, pe pereții exteriori ai imobilului sunt lipite plăci de polistiren, de o anumită grosime și densitate, menite să protejeze interiorul de iernile vitrege.

izolatie exterioara

În cazul izolațiilor exterioare, la costul materialelor și manoperă se adaugă costul închirierii schelelor metalice, costuri încasate în general separat de către echipa de muncitori.

Sunt însă unele cazuri în care nu se pot face izolații exterioare precum: mansarde, camere separate, clădirile monument, locuințe în case vechi, ale căror fațade sunt incluse în patrimoniu, blocuri care trebuie să păstreze o imagine care să se încadreze în peisajul urban, spatii comerciale etc.

izolatie exterioara

Izolatia interioara

Izolatia interioara are foarte multe avantaje. În primul rând nu depinzi de vecini. Poți alege să izolezi cu orice tip de material de densitatea și grosimea dorită.

De altfel eu v-am arata într-un articol precedent cum am izolat eu apartamentul meu pe interior și v-am spus atunci ca e atât de cald și temperatura e constanta, astfel încât iarna nu simt nevoia de a utiliza covoare.

Un alt avantaj este că nu ai costuri suplimentare și chiar poți face acest lucru singur, oricând dorești. Noi am izolat și sub parchet și tavanele.

izolatie pardoseli

Izolarea interioară scade riscul de apariție a mucegaiului și a igrasiei în locuința, menținând totodată un nivel optim de umiditate, așadar are efect direct asupra sănătății noastre.

Cu o izolare interioară de calitate, menținerea unei temperaturi constante și nivelul de confort în locuința va crește considerabil, atât iarna, cât și vara.

Blogul mathaus.ro are un articol foarte interesant și explicit, despre cum realizezi izolatia interioara a locuinței, pas cu pas precum și recomandări de materiale.

Tâmplăria termopan, primul pas spre izolarea termică a locuinței

Ca regulă generală, primul lucru pe care trebuie să îl facem când vrem să izolăm locuința este de a verifica dacă ferestrele sunt etanșe, astfel încât curenții de aer rece să nu se infiltreze în interior.

Astăzi tâmplăria termopan este una din cele mai fiabile soluții când dorim să înlocuim vechea tâmplărie care nu mai izolează corespunzător.

Așadar dacă vara această intenționezi să renovezi apartamentul sau casa, ia în considerare că tâmplăria termopan PVC este o soluție eficientă și economică pentru izolarea locuinței sau a unui spațiu comercial. Avantajul acestui tip de tâmplărie este că se găsește într-o gamă largă de produse gata fabricate pe dimensiunile standard, fără a fi nevoie să aștepți o firmă care face acest lucru pe comandă și cu un cost suplimentar, desigur.

Uși pentru interior și exterior, geamuri termopan cu diferite tipuri de deschidere, inclusiv oscilobatante, care vor satisface cu succes chiar și cele mai exigente gusturi, de o calitate superioara se găsesc la mathaus.ro.

Poți personaliza alegerea ta cu modelele și profilele potrivite pentru orice cameră, în culori și design care îmbină perfect eficiența termică cu imaginea pe care dorești să o dai interioarelor casei tale.

Prețurile și ofertele avantajoase pentru produse de tâmplărie pe care aceștia le practică, mă face să te invit să descoperi mai multe pe site-ul mathaus.ro.

1 Comment on "Izolatia interioara, cea mai simplă și comodă cale spre confort termic sporit"

  1. Valeria Chertes | iunie 24, 2018 at 2:40 pm | Răspunde

    Noi am izolat casa exterior si se vede foarte mult diferenta.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*