Paznicul demonilor de Royce Buckingham, recenzie

Paznicul demonilor de Royce Buckingham, recenzie
Share the joy

Paznicul demonilor de Royce Buckingham

Bună tinere cititor, cu siguranță ai ajuns pe blogul meu în căutarea celor mai năstrușnice aventuri, nu-i așa?

Ei bine, cartea de astăzi este un exemplu clar despre cât de frumoasă și interesantă poate fi viața unui puști, eu însămi fiind surprinsă de frumusețea poveștii cuprinsă între coperțile ei.

Cartea mi-am dorit-o pentru fiul meu care adoră să citească și m-am gândit că va fi ceva asemănător cu celebrul desene animat „Academia Monștrilor”… și pe alocuri chiar este. Lucrul amuzant e că deși în această carte există demoni adevărați aceștia au un aspect comic și nume pe măsură.

Paznicul demonilor de Royce Buckingham, recenzie

Pe măsură ce te afunzi în lectură descoperi o lume în care ființe înfricoșătoare și nu prea, sunt peste tot și Nathaniel, protagonistul cărții, are onoarea de a fi gardianul lor.

Nathaniel are 12 ani și este un copil foarte special: el poate vedea și auzi demonii. Orfan de ambii părinți ajunge să fie adoptat de Dhalliwallah, un gardian al demonilor a cărui ucenic devine. Aceștia locuiesc într-o casă din Seattle, un conac vechi și înfricoșător care este plin de ființe demonice. Desigur, cei mai mulți sunt destul de inofensivi, obraznici și chiar enervanți.

Dhalliwallah îl învață pe băiat aproape totul despre această artă și cel mai important: l-a învățat să-i domine pe demoni pentru a-i împiedica pe aceștia să provoace haos. Dar când tutorele moare, Nat trebuie să-și asume întreaga responsabilitate.

Descriere:

Să nu fi surprins dacă niște gheare ascuțite brici vor întoarce pentru tine paginile acestei cărți teribile. Demonii, spune autorul ei, sunt peste tot în jurul nostru, dar ei preferă să rămână ascunși, amuzându-se pe seama oamenilor cu tot felul de grozăvii inofensive. Din nefericire, printre ei sunt și creaturi care trebuie ținute sub control, și aici intervine rolul unui paznic de demoni priceput.

Paznicul demonilor de Royce Buckingham, recenziePaznicul demonilor

Autor: Royce Buckingham
Categoria: Literatura Fantasy
Editura: LITERA
Nr. pagini: 288

Într-o zi Nat o întâlnește la biblioteca, pe Sandy, o fată timidă, singură care îi cere o întâlnire. Chiar dacă își amintește că profesorul i-a spus că fetele distrag atenția de la sarcinile lui de gardian, băiatul o place și decide să iasă cu ea. Astfel când Sandy vine acasă la el, un loc plin de demoni care nu este potrivit pentru o întâlnire romantică, Nat se grăbește să o scoată afară pentru a merge la un alt loc mai potrivit. Dar în grabă să uită să închidă o fereastră și aici vor începe o serie de evenimente care vor face ca lucrurile să meargă din rău în mai rău.

Astfel băiatul decide să bucure de o după-amiază cu Sandy, lucru care îl va costa scump, căci Nat nu își poate imagina ce se va întâmpla acasă în lipsa sa…

Doi tineri de pe stradă Richie și Gus, observă fereastră deschisă și intră în casă hotărâți să o jefuiască. Din acest moment, nimic nu va mai fi la fel din nou …

Majoritatea demonilor care trăiesc în casa lui Nat sunt jucăuși și obraznici. Unul dintre aceștia are mărimea unei jucării și se numește Fâlfâici, altul mai dolofan cu labe groase și dinți ascuțiți se numea Nikolai, iar Pacoste arăta într-un fel amuzant.

Când Richie și Gus pășesc în casă, cei trei demoni în miniatură s-au hotărât să îi chinuiască, iar pe Gus și l-au speriat într-atât de tare încât acesta s-a refugiat în pivniță…

Pivnița era în subsolul conacului sumbru și aici, în întuneric, o fiară este închisă, cel mai rău dintre demoni, cel căruia îi place cel mai mult să mănânce carne umană, aici sălășluia Bestia…

Bestia întemnițată în subsolul casei, însetată de sânge, evadează pe străzile orașului Seattle, în căutare de hrană vie.
Va reuși oare tânărul Nat să aducă din nou Bestia în subsolul întunecos al casei, acolo unde nu poate face rău nimănui?

Cartea tratează subiectul într-un mod excelent și ne vom distra copios de la început până la sfârșit. Chiar dacă este o carte pentru copii și adolescenți, eu m-am bucurat de ea aproape la fel de tare că puștiul meu. Chiar și partea de descriere a diavolului care devorează copii este oarecum amuzantă și creionată exact pentru mintea fragedă a celor mai mici cititori, astfel încât îmi permit să o recomand începând de la 10 ani.

Povestea din Paznicul demonilor de Royce Buckingham se învârte în jurul lui Nat care încearcă să se găsească și să descopere cine este cu adevărat. Rămas singur pe lume, ajunge să fie implicat într-o relație cu Sandy și până la sfarsit chiar își ia un ucenic, Richie cel ce i-a intrat în casă.

Cartea e ușor de parcurs și are destulă acțiune pentru a ține micul cititor curios, în timp ce sfârșitul lasă loc unui următor volum.

Paznicul demonilor de Royce Buckingham este o carte excelentă pe care să o citești împreună cu puștiul tău și o găsești pe Libris.ro, cărora le mulțumesc pentru exemplarul oferit.

Paznicul demonilor de Royce Buckingham, recenzie

1 Comment on "Paznicul demonilor de Royce Buckingham, recenzie"

  1. Valeria Chertes | iunie 24, 2018 at 8:00 pm | Răspunde

    Multumim pentru recenzie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*