Hrană umedă pentru câini sau hrana uscată, ce alegem pentru animalul de companie?

mancare pentru caini
Share the joy
 • 23
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Hrană umedă pentru câini sau hrană uscată, cum alegem cea mai bună mâncare pentru animalul de companie?

Astăzi oferta de hrană pentru câini este extrem de bogată și există produse pentru toate gusturile și buzunarele, de aceea nu este ușor să decideți ce mâncare să îi cumpărați cățelului vostru. Când aveam și eu câine, mă întrebăm adesea în față raftului ce să îi cumpăr hrană umedă sau bobițe? Ce hrană este mai potrivită?

Ei bine, noi tindem să ne raportăm la gusturile personale și umanizăm animalele de companie, dar răspunsul la întrebarea de mai sus, pentru o dietă corectă, nu este formă, ci conținutul produsului pe care îl așezați în vasul de hrană al cățelului. La orice pet shop se găsesc o multitudine de variante și puteți alege atât alimentele umede, cât și hrană uscată pentru că acestea pot furniza toți nutrienții, vitaminele și mineralele importante, atâta timp cât ingredientele sunt de calitate și compoziția este corectă.

Ambele tipuri de alimente au avantajele și dezavantajele lor, astfel încât, în cele din urmă, alegerea nu este o chestiune de bun sau rău, ci de nevoile câinelui, în funcție de rasă, vârstă, mod de viață etc..

Desigur, medicul veterinar este cel care ar trebui să pună ordine în haosul alternativelor care există și să vă sfătuiască asupra avantajelor și dezavantajelor diferitelor tipuri de mâncare ideale pentru cățelul vostru.

Care sunt diferențele dintre hrană umedă și cea uscată?

Diferența dintre cele două constă, în primul rând, în conținutul de apă pe care îl au fiecare. În timp ce proporția de apă din hrană uscată este de doar 10-15%, în alimentele umede apă se regăsește în proporții mari, aproximativ între 60% și 80% .

Apa influențează și durata de valabilitate a produsului, bobițele uscate având termen de valabilitate mai mare decât hrana umedă.

Totodată se pot observă și diferențe semnificative în aportul de energie pe care îl oferă animalelor de companie. Dacă un pumn de hrană uscată este suficientă pentru a furniza câinelui mai multă energie, este nevoie de două sau trei ori mai multă hrană umedă pentru a obține aceeași energie.

Trebuie subliniat că toți câinii sunt diferiți și fiecare necesită o dietă diferită. Vârsta, greutatea, activitatea fizică și sănătatea sunt factori individuali care trebuie luați în considerare în alegerea hranei. În principiu, pentru un câine adult sănătos se recomandă că alimentele să fie alcătuite din proporții echilibrate, cam două treimi carne și o treime legume, precum și uleiuri și grăsimi de calitate, de preferință ulei de pește pentru aportul impresionant de oligoelemente.

hrana umeda pentru caini

Ce avantaje are hrana umedă pentru câini?

Specialiștii subliniază că hrană umedă are o aromă mai intensă și animalele o tolerează mai bine, de cele mai multe ori preferând-o în locul celei uscate.

Conținutul ridicat de apă transformă hrană umedă într-o necesitate pentru câinii care beau puțina apă.

Totodată hrana umedă pentru câini poate fi cea mai bună alegere pentru animalele de companie cu tendința de a fi supraponderali pentru că are mai puține calorii, iar cățeii se simt sătui mai rapid.

Hrana umedă căini animaland

Dacă oferiți câinelui astfel de mâncare, să știți că hrana umedă căini animaland cuprinde o gamă largă și variată de mâncare pentru căini adulți, cățeluși și căini seniori, cu o selecție atentă de sortimente: somon, pui, miel, curcan, vită și multe altele, care vor mulțumi și cel mai pretențios cățel. Fiecare tip de hrană umedă pentru câini pe care o găsiți pe site-ul celor de la Animaland este perfectă pentru a oferi o nutriție sănătoasă animalului vostru de companie.

Chiar și pentru cățeii cu alergii sau cu sensibilități alimentare, o sa va fie ușor sa găsiți hrana care să le fie pe plac și să ii mențină sănătoși.

Care sunt avantajele hranei uscatehrana pentru caini

Hrana uscată este simplu de depozitat și nu este nevoie de cantități mari de mâncare pentru ca un câine să primească energia de care are nevoie și să se simtă sătul.

Ușurința în utilizare este un alt factor care influențează adesea decizia de cumpărare. Hrana uscată nu pătează și chiar dacă bobițele ajung în afara vasului, rămășițele pot fi curățate sau aspirate cu ușurință, astfel păstrându-se curățenia.

Hrana uscată nu se strică în vasul cățelului dacă nu este mâncată toată și nu degajă miros. Dar pot fi cumpărate și cantități mai mari dacă găsim reduceri bune și este mai convenabil.

În mod normal hrana uscată este cea mai ieftină opțiune. Deoarece se generează mai puține ambalaje și este produsă mai ecologic are și un impact mai mic asupra mediului înconjurător.

Pot fi combinate cele două tipuri de hrană pentru căței?

Deoarece cele două produse oferă avantaje diferite, s-ar putea să vă gândiți că puteți să le utilizați în același timp. Însă medicii veterinari recomandă să nu le amestecați și să le oferiți animalelor de companie întotdeauna la momente diferite ținând cont de aporturile energetice ale fiecăruia. Astfel puteți să controlați dacă nevoile câinelui sunt acoperite sau depășite.

În cazul câinilor predispuși la tulburări gastro-intestinale este de preferat să optezi pentru o singură formă de hrană, deoarece schimbarea poate provoca diaree sau constipație.

Nu uitați că nutriția joacă un rol esențial și în sănătatea animalelor de companie. Câinele, indiferent de rasă, greutate, vârstă sau sex necesită hrană de calitate care să acopere cerințele nutriționale și să furnizeze toți nutrienții pentru ca animalul să se poată dezvolta într-un mod sănătos.

Nu în cele din urmă, înainte de a vă decide asupra unui tip de mâncare, consultați-vă cu veterinarul sau vânzătorul de la pet shop și nu uitați să aruncați o privire și asupra compoziției hranei.

 • 23
 •  
 •  
 • 1
 •  

4 Comments on "Hrană umedă pentru câini sau hrana uscată, ce alegem pentru animalul de companie?"

 1. Informatii foarte utile,multumim.

 2. Întotdeauna am ales hrana uscată deoarece se păstrează mai mult timp fără sa se strice!

 3. Animal de companie nu mai avem,însă stam la curte și avem destui căței cărora le cumparam hrana uscata

 4. Multumesc pentru informatie!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*