Unde să îți îngrijești animalul de companie dacă locuiești în Sibiu
Când aduci un animal de companie în viaţa ta, indiferend că este vorba despre un căţel, o pisică, un papagal, o ţestoasă sau orice fel de animăluţ, devii responsabil pentru hrana lor, siguranţa şi îngrijirea sănătăţii acestora. Găsirea unui bun veterinar şi a unei clinici unde să îţi duci prietenul necuvântător la controale, vaccinuri sau tratamente, este un pas foarte important în viaţa ta de deţinător de animal de companie.
Ideal ar fi să găseşti un loc special, cum ar fi această clinică veterinară Sibiu, unde prietenii noştri necuvântători vor beneficia de îngrijiri şi tratamente excelente, unde întotdeauna vei găsi sprijin şi sfaturi pertinente ale unor specialişti veterinari cu cea mai înaltă calificare.
Când şi cât de des am nevoie sa duc animalul meu la veterinar?
Ideal ar fi să te prezinţi cu animalul de companie la intrarea acestuia în noua familie, adică imediat după ce l-ai adoptat. Atunci când integraţi animalul în nouă lui casa, trebuie să fii sigur că acesta este vaccinat şi deparazitat corespunzător.
La o clinică veterinară vei primi îndrumări cu privire la următoarele etape de creştere şi care este calendarul de vaccinare şi deparazitare. Totodată vei primi sfaturi cu privire la modul de creştere, hrănire şi educarea acestuia.
Trebuie să ştii că obiceiurile alimentare ale animalelor de companie nu pot coincide cu dieta noastră, astfel că pentru micile necuvântătoare trebuie să achiziţionezi hrană corespunzătoare care va contribui la o dezvoltare armonioasă şi o sănătate excelentă.
Vaccinuri
Chiar dacă nu ne dăm seama, animalele de companie crescute trebuie să fie imunizate. Vaccinurile pentru pisici şi căţei, au aceeaşi importantă ca vaccinurile la copii, acestea pregătind sistemul imunitar pentru a face faţă cu viruşi şi bacterii cu care animalele de companie pot avea contact, indiferent dacă locuiţi în apartament, casă, curte si animalul are acces la imprejurimi de unde poate contacta diversi paraziti interni si externi. Aceste vaccinuri sunt necesare si la pisici şi câini şi ar trebui să înceapă atunci când animalul este pui, deoarece este o perioadă de mare risc. La clinica veterinară vei fi sfătuit în legătură cu aceste vaccinuri care vor fi trecute în carnetul de sănătate al animalului.
Dacă vă place să călătoriţi şi să fiţi însoţiţi de animalul de companie, trebuie să ştiţi că nu veţi putea trece frontiera în unele state europene dacă nu aveţi carnetul de sănătate vizat şi cu toate vaccinurile la zi.
Deparazitarea
Această ar trebui să înceapă de la vârstă de 2 săptămâni dar dacă nu este posibil, atunci trebuie să duceţi animalul la veterinar, imediat ce îl aduceţi acasă. Trebuie să luaţi în considerare faptul că, animalele de companie pot fi purtătoare de paraziţi, prin urmare, deparazitarea ar trebui să fie făcută cât mai repede. Ce produs trebuie să foloseşti şi cum trebuie să efectuezi deparazitarea vei fi instruit de medicul veterinar.
Clinică veterinară Sibiu
De-a lungul vieţii animalului de companie, posibil să apară si alte situaţii când să fie nevoie de un specialist veterinar. Sterilizări, nașteri, accidente, sau diverse alte situații neprevăzute.
La Pet Line, clinică veterinară Sibiu, sunt specialişti pe orice segment veterinar. Fie că este nevoie de analize de laborator cu rezultat imediat, pentru a identifica o posibilă afecţiune, sau servicii de chirurgie şi ortopedie, aici animalul tău de companie va fi îngrijit cu atenţie şi dedicaţie.
Dacă suspectezi că prietenul tău necuvântător a înghiţit ceva în timpul unei plimbări, la clinica veterinară Sibiu poţi face ecografii, pentru a te asigura că totul este bine.
Chiar şi de servicii medicale stomatologice, dermatologice sau oftalmologice speciale, deservite de specialişti din cadru clinicii veterinare Pet Line, poate fi nevoie la un moment dat.
Pentru cazurile grave , Clinică veterinară Sibiu Pet Line este dotată cu ambulanţă veterinară care vă stă la dispoziţie. Dotată cu tehnică performantă, ambulanţa este deservită de un medic veterinar cu competenţe extinse, astfel că pentru cazuri netransportabile cum ar fi venirea pe lume a puilor sau nedoritele accidente, medicii veterinari Pet Line vor pune în slujba prietenilor voştri, toată priceperea lor.
Pe lângă aceste ocazii pot apărea şi alte situaţii neprevăzute când animalul de companie va trebui să fie văzut în regim de urgenţă de către un medic veterinar. Aşa cum pot fi: otrăvirea, răni adânci, căzături, arsuri, etc.
Siguranţă şi legalitate
Astăzi legislaţia în vigoare, atât la nivel naţional cât şi internaţional, prevede adoptarea unor anumite măsuri pentru identificarea animalelor de companie. Microcipurile, paşapoartele şi carnetele de sănătate se eliberează doar de către cabinetele veterinare specializate, în condiţii de deplină siguranţă şi securitate.
Prin gama variată de servicii pe care o oferă, clinica veterinară Pet Line îşi propune să îşi păstreze statutul de preferată printre toate celelalte clinici veterinare din Sibiu.
Acum sunt foarte multe farmacii si cabinete veterinare. Trebuie doar sa gasesti un veterinar bun.