Ai mucegai în baie sau în bucătărie, iată cum să îl elimini cu produsele ASEVI

Share the joy

Ai mucegai în baie sau în bucătărie, iată cum să îl elimini cu produsele ASEVI

Despre ASEVI am vorbit de multe ori pe blogurile mele. Au produse foarte bune și eficiente atât pentru curățenia casei, cât și pentru spălat rufe sau odorizat căminul. Eu cunosc produsele lor de mulți ani, însă ultimele noutăți chiar merită lăudate.

Produsele ASEVI au un preț similar cu al tuturor produselor de curățenie de pe piaţă, ba chiar mai mult, dacă folosești codul darkpassion pe site-ul ASEVI atunci când plasezi o comandă, vei obține o reducere suplimentară de 15% la orice comandă.

Gerpostar Plus ASEVI Dezinfectant

Anul trecut, în contextul pandemiei, ASEVI a scos două produse noi cu acțiune dezinfectantă: Gerpostar Plus ASEVI Dezinfectant Multisuprafete și Gerpostar Plus ASEVI Dezinfectant Pardoseli.Gerpostar Plus Asevi Dezinfectant Multisuprafețe

Acestea sunt certificate de Ministerul Sănătății și țin murdăria și germenii la distanță de pe orice suprafață din casă, atât din baie cât și din bucătărie, camera copilului, salon sau noptierele de lângă pat.

Formula nouă și îmbunătățită, fără clor, transformă Gerpostar Plus într-o necesitate pentru orice casă. Nu necesită clătire și tot ce ai de făcut este să pulverizezi pe suprafețele pe care vrei să le cureți și să treci cu o lavetă uscată. Te vei bucura de eficiență crescută în lupta cu bacteriile și de un parfum proaspăt în întreaga locuință.

solutii antimucegai

De ce apare mucegai în casa noastră şi care sunt consecințele igrasiei

Mucegaiul este o ciupercă care se dezvoltă în locuri cu umezeală ridicată, slab luminate și neaerisite. Poate provoca probleme grave de sănătate, așadar este necesar să identificăm apariția lui și să-i eliminăm prezența. În general proliferează mai ales în bucătării și băi unde avem aburi și o ventilație scăzută ce duc la acumularea umidității.

În plus când temperaturile scad, încep ploile sau ninsorile, crește nivelul de umiditate în mediul înconjurător, umiditate ce se infiltrează și în casele noastre.

Fenomenele de condensare apar de asemenea datorită caloriferelor și al faptului că aerisim mai puțin. Aceste umidități apar în interiorul caselor datorită vaporilor de apă din mediul înconjurător care sunt generați în acțiunile zilnice, cum ar fi gătitul sau dușul, pe lângă ventilația necorespunzătoare.

În prima faza vom observa pete mici, negre, pe garniturile de la geamuri sau cabinele de duș, iar în colțurile ferestrelor sau pe pereții ce dau spre exterior și sunt mai reci se formează igrasie. Cu timpul sporii de mucegai migrează pe mobilier și electrocasnice și chiar pot deteriora instalațiile electrice. Acestea sunt cele mai vizibile efecte ale umidității produse de condens, dar pot apărea „flori de mucegai” în spatele mobilelor, între hainele depozitate și în multe alte locuri din casă.

Cele mai alarmante consecințe ale mucegaiului sunt cele legate de sănătate. Boli precum astmul sau sinuzita, alergiile respiratorii și dermatologice, durerile de cap sau problemele reumatice, apar și se agravează dacă trăim într-un mediu umed. Iar copiii și vârstnicii sunt cele mai vulnerabile categorii în față acestui inamic microscopic.

Umezeala este o problemă obișnuită care apare și din proaste obiceiuri precum uscatul rufelor în casă, îmbăiatul copiilor în dormitor sau umidificare în exces. Dacă nu este eliminată din start, duce la formarea mucegaiului, înnegrirea pereților și impregnarea țesăturilor cu un miros greu, specific.

Umiditatea cauzată de condens în băi și bucătării se manifestă prin acumularea de „ceață” pe ferestre, faianță, panouri de sticla și gresie. Apoi apar pete negre în colțuri și în jurul toaletelor.

Primele consecințe sunt degradarea varului, a garniturilor, un miros neplăcut și aspectul inestetic cauzat de mucegai.

Cum împiedicăm formarea igrasiei

Igrasia este un semn al umezelii excesive în casă și apare atunci când pereții rețin o cantitate ridicată de apă. Pe măsură ce igrasia se dezvoltă va duce la apariția microorganismelor, adică a mucegaiului.

Pentru a elimina mucegaiul putem folosi ASEVI Igienizant Baie Gerpostar Plus. Nu doar curăță și parfumează orice obiect din baie (chiuvetă, toaletă, cadă, faianță, gresie), însă le și dezinfectează… Iar calcarul și mucegaiul nu-i rezistă.

Totodată nu uitați că aerisirea zilnică este o necesitate. Iar când vine vorba de băi fără ferestre este convenabil să instalați un ventilator electric puternic pentru extragerea aerului încărcat de vapori.

Cum se curată petele de mucegai

Petele negre lăsate de mucegai sunt ușor de îndepărtat pe suprafețele placate cu plăci ceramice sau acoperite cu plastic. Este suficient să le spălați cu Gerpostar Plus ASEVI Dezinfectant Multisuprafete și vor fi complet dezinfectate, iar cu Igienizant Baie Gerpostar Plus eliminați definitiv „mugurii” de mucegai.

Pe pardoseli și alte suprafețe, atât din baie cât și din bucătărie, puteți folosi celelalte produse curăţenie ASEVI, la fel de eficiente când vine vorba de îndepărtat murdăria și microbii fără efort.

Asevi produse curatat baia

De pe țesături, soluția de scos pete de la ASEVI scoate orice pată, inclusiv cele de mucegai. Iar detergenții și balsamurile de rufe vor lăsa ca noi toate hainele noastre preferate, impregnându-le un parfum elegant și o moliciune surprinzătoare.

Cele mai multe dintre produsele ASEVI au proprietăți fungicide și bactericide, deci previn apariția ciupercilor, elimină microbii și în plus lasă totul parfumat și strălucind de curățenie.

Detergent ASEVI

Bine, merită amintit că produsele ASEVI nu au acel miros specific pe care îl au majoritatea produselor de curățenie ci mai degrabă au parfumuri care se aseamănă cu cele din gama cosmeticelor.
Acest odorizant de camera de exemplu, mie îmi aduce aminte de parfumul Flor de Agatha Ruiz dela Prada. Împrospătează aerul și durează câteva ore bune. Formulele concentrate ale întregii game de odorizante aduc in casa noastră cele mai fresh parfumuri cu note aromatice deosebite. In plus acestea pot fi pulverizate și pe țesături fara a le pata.

Tu cum îți îngrijești casa primăvara această?

Odorizant camera ASEVI

4 Comments on "Ai mucegai în baie sau în bucătărie, iată cum să îl elimini cu produsele ASEVI"

  1. Multumim pentru recomandare.

  2. Foarte bune produsele Asevi,de când le-am descoperit nu am mai simțit nevoia de a le schimba

  3. Mulțumim pt recomandari

  4. Pentru curățenia de primăvară aleg mereu produsele Asevi. Au o gama variată, gasesc tot ce-mi trebuie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*