Holuri frumoase – cum să decorezi coridorul casei în stil modern

holuri frumoase
Share the joy

Holuri frumoase – cum să decorezi coridorul casei în stil modern

Holul este o cameră de sine stătătoare. Indiferent cum l-am numi, coridorul caselor noastre este greu de decorat și integrat în designul căminului nostru, mai ales dacă este vorba de apartamente construite înainte de anii 90, unde spațiile se concentrau pe camerele de dormit. Uitat în decor, îngust și fără lumină… dacă îi acordăm puțină atenție îl vom putea redesena spectaculos pentru a profita de tot spațiul pe care îl poate oferi, dar și pentru a-l transformă cu stil într-un loc grozav, unul dintre acele holuri frumoase pe care le admirăm în revistele de decorațiuni interioare.

Această zonă de tranzit căreia nu i se acordă prea multă atenție, decorativ vorbind, astăzi poate fi transformată cu câteva gesturi simple și piese de mobilier moderne, astfel încât să devină o încăpere cuceritoare.

Cum să decorezi holul în stil modern

În primul rând evaluează dacă holul tău se potrivește unei piese de mobilier de mică adâncime, cum ar fi un suport de pantofi, un raft pentru rame foto sau poate e locul perfect pentru a plasa o consolă și o oglindă de mari dimensiuni.

Un truc genial este să puneți tapet sau să văruiți un perete cu o vopsea de o culoare intensă, pe care nu ați putea să o afișați în orice altă încăpere a casei. Aici va căpăta personalitate și caracter.

De asemenea, holul se pretează la decoruri extravagante cu accesorii strălucitoare, multe tablouri și rame micuțe perfect aliniate sau în diverse compoziții, traverse lungi, aplicații, mulaje, practic orice care nu își găsește locul în altă încăpere.

Holurile – încăperi multifuncționale

Pentru că, pe lângă faptul că este o zonă de tranzit care face legătura între diferite încăperi, coridoarele pot avea multe funcții… hol, colț de lectură sau de lucru, spațiu de depozitare, coridorul poate fi locul în care poți monta chiar și un aparat aer condiționat Romstal.

Iată câteva idei pentru a decora astfel încât să vrei să stai doar pe hol!

Holul, spațiul pentru o piesă de mobilier îngustă

Chiar dacă pare greu de crezut, astăzi corpurile de mobilier înguste sunt foarte ușor de prins pe perete și extrem de încăpătoare. Indiferent că vorbim despre un pantofar mic și îngust sau o bancă, pe lângă utilitatea sa funcțională, o astfel de piesă de mobilier schimbă perspectiva și mărește percepția vizuală a spațiului.

Un perete diferit

Uită de albul blând și nuanțele neutre. Holul este locul perfect pentru a-ți dezlănțui imaginația și pentru a încălca regulile. Culori intense, finisaje uimitoare, combinații distractive… totul este permis!

Cel mai simplu și ușor de folosit este tapetul. Pe lângă textura diferită pe care o poate avea, pune un accent decorativ interesant în holurile plictisitoare. De asemenea, poți apela la pereți cu vopsea decorativă cu textura de nisip sau stucco veneziano, plinte sau vreun decor interesant, precum mulaje de rigips. Oricum ar fi, acel perete trebuie să fie laitmotivul coridorului și să atragă atenția.

Poze, multe poze și rame diferite

rama foto

Ce se întâmplă dacă profitați de toți pereții disponibili câți sunt într-un hol? Poți obține o adevărată galerie de amintiri!

Oferă-le pereților importanță și personalitate aranjând tablourile cu interes și compoziții neobișnuite. Vei optimiza spațiul și vei zâmbi de fiecare dată când intri în casă.

Un perete bibliotecă

Un spațiu liniar, fără funcție specifică, nimic mai mult decât unul pur distributiv… Dar dacă transformi coridorul într-o bibliotecă? Nu trebuie să fie foarte lata, doar lăsă-ți suficient spațiu pentru trecere. Măsoară bine opțiunile și profită de ocazie pentru a plasa rafturi micuțe ce pot adăposti cărțile preferate. Dacă cele standard nu te conving sau nu se potrivesc, poate una la comandă este o soluție bună.

Covoare speciale cu aer modern

Cele obișnuite, lungi și înguste, se numesc traverse dintr-un motiv. Ele prelungesc perspectiva și măresc vizual holul. Dar și câteva mai mici sau rotunde pot fi alegeri distractive și diferite care să marcheze într-un mod surprinzător intrările camerelor.

Holul tău cum este decorat?

Be the first to comment on "Holuri frumoase – cum să decorezi coridorul casei în stil modern"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*