FIV – miracolul de a fi mamă chiar și atunci când viața îți este potrivnică

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

FIV – miracolul de a fi mamă chiar și atunci când viața îți este potrivnică

A fi mamă este un cadou minunat și unic, încărcat de schimbări, responsabilități și dragoste necondiționată. Viața este cel mai prodigios eveniment pe care natura l-a creat. Iar noua femeilor ni s-a dat în dar

posibiltatea de a fi martor și în același timp parte al miracolului care are loc în pântecele nostru.

În interiorul acelei femei care este pe cale să devină mamă, există o celulă fertilizată care deține la rândul ei misterul vieții. Unul care va fi prezentat celorlalti peste nouă luni și va duce mai departe caracteristicile parintilor, perpetuând specia.

Dar uneori miracolul se lasă așteptat sau boli precum cancerul mamar sau al organelor genitale umbresc fericirea de a fi mamă.

Cât timp ar trebui să așteptați înainte de a merge la medic?

Depinde de vârsta cuplului ar spune unii. Din acest motiv, cuplurilor tinere li se recomandă să meargă la medic dacă sarcina se lasă așteptată. Iar dăcă dintr-un motiv sau altul tot nu apare bebe, nu trebuie să disperați pentru că fiv – fertilizarea in vitro – a facut multi părinți… fericiți.

jucării bebe

Cum funcționează inseminarea artificială?

De fapt, ceea ce numim inseminare artificială nu este cu adevărat artificial. FIV este același proces ca inseminare naturală, numai că spermatozoidul norocos și ovulul se unesc în eprubetă și se produce fecundarea.

Tratamentul este incomod pentru femeie?

În trecut, femeile trebuiau să meargă la medic în fiecare zi pentru a li se injecta hormoni din a șasea zi a ciclului. Acum există și injecții individuale care conțin doza necesară, concepute pentru ca femeia însăși să le administreze.

Hormonii stimulează ovarele să producă mai multe ovule capabile să fie fertilizate.

Pentru extragerea ovulelor, se folosește anestezie locală sau sedare generală  și astfel procesul trece mai ușor.

Care este rata de succes a inseminării artificiale?

Destul de ridicat, comparativ cu rata de succes în sexul normal. Când un cuplu își dorește un copil, șansa de sarcină este de 15-20% la fiecare ciclu. O inseminare artificială crește probabilitatea cu aproximativ 10 la sută. Unul dintre motive este că experții potrivesc ovulele și sperma la momentul optim.

Vârsta femeii joacă și ea un rol important, iar tinerele sunt mai avantajate.

De ce apar mai multe sarcini multiple în FIV?

Pentru a crește șansele de FIV de succes, până la trei embrioni pot fi transferați în și în mod natural, toți pot continua să se dezvolte.

Fertilizarea in vitro este o procedura folosita la scara globala de mai bine de 40 de ani. Pentru multe cupluri care se confrunta cu probleme de fertilitate, aceasta reprezinta sansa de a avea o familie completa. Vorbeste cu doctorul pentru a vedea care optiune se potriveste nevoilor tale si, dupa caz, cere si o a doua opinie.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 Comments on "FIV – miracolul de a fi mamă chiar și atunci când viața îți este potrivnică"

 1. A fi mana este cel mai frumos sentiment. Copii mei sunt o minune!

 2. Multumim pentru informatii.

 3. Din fericire am putut avea doi copii pe cale naturala,fără tratamente sau probleme în sarcina. Cunosc însă destule persoane care au apelat la fiv dar din păcate nu a funcționat la mai mult de jumătate dintre ele

 4. CUnosc multe mamici ce au facut FIV nu o data. Ci de mai multe ori. SI nu pentru ce nu a rezultat o sarcina, ci pentru ca isi mai doreau o data si inca o data. De ex am un interviu cu o mamica de tripleti ce a nascut gemeni la FIV 2. Ambele sarcini din FIV, facute la peste 40 de ani.
  Sau, reporterita Adriana Iovi Stere a facut FIV pentru ca dorea copilul cu nr 5. Ea aavand acasa si gemeni de 4 ani(cred).
  Recomand FIV acolo unde se poate.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*