Prevenția este mama ințelepciunii, ce afecțiuni poți descoperi dacă faci analize medicale

analize medicale
Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Prevenția este mama ințelepciunii, cât de important este sa facem analize medicale periodic

„Sănătatea e mai bună decât toate” zice un proverb autohton și pe bună dreptate, pentru că nimic altceva nu cotează dacă nu suntem sănătoși.

Știm cu toții cât este de important să mergem la medic periodic, cel puțin o dată pe an, dar cred că și odată la 6 luni ar trebui să vizităm anumiți medici, precum stomatologul, ginecologulsau medicul de familie. Acest lucru este necesar pentru a efectua un control general și este o vizită obligatorie, chiar dacă nu prezentăm vreo problemă de sănătate.

Cei mai mulți oameni îi judecă pe cei care pentru o simplă gripă sau orice disconfort merg la medic fără să stea pe gânduri. Ceea ce nu știu acești oameni este că vizitarea periodică a medicului este ceva responsabil și necesar pentru a preveni diverse afecțiuni care nedepistate la timp se cronicizează și pot să se agraveze și chiar pot să ne pună viața în pericol.

Eu sunt tare panicoasă și obișnuiesc să îmi fac analize medicale în fiecare an, dar sunt multe alte motive pentru care vizitarea periodică a medicului, nu numai când suntem bolnavi, ne poate aduce beneficii sănătății.

În general, majoritatea dintre noi, avem tendința să așteptăm să ne doară ceva pentru a face o vizită medicului. De exemplu, acum toamna, în cazul contractării gripei ne mai luăm inima în dinți și ajungem la medic. Unii nici măcar atunci și se automedicheaza fără să ia în calcul efectele adverse ale medicamentelor administrate „după ureche”.

De ce ar trebui sa faci analize medicale în fiecare an

hernie inghinala analize medicaleFăcând analize medicale, printre multe alte teste, ne poate ajuta să descoperim dacă avem un deficit de vitamine, anemie, glicemia mărită, dacă ficatul și rinichii funcționează cum trebuie, dacă trebuie să ne îmbunătățim dieta sau să mai suprimăm câte ceva dacă avem un procent mai mare de colesterol rău. Totodată putem elucida multe alte lucruri la nivel chimic din sângele nostru.

Astfel putem depista și preveni diverse deficiențe sau anomalii provocate de boli „tăcute”.

Prevenirea bolilor prin analize medicale nu numai că ne va ajuta să fim sănătoși, ci ne va împiedica să folosim medicamente care ne vor slăbi sistemul imunitar și când vom avea nevoie de ele nu își vor mai face efectul.

Vizitarea periodică a medicului ne oferă de asemenea liniște sufletească asupra posibilelor boli pe care le-am putea avea, mai ales dacă cineva din familia noastră este bolnav și tindem să devenim puțin hipohondri, suspectând și chiar având unele simptome care în realitate nu există.

Învinge-ți frică și mergi la doctor!

Când suntem bine și nu ne doare nimic, nici nu ne aducem aminte unde este cabinetul medicului de familie. Abia când se întâmplă ceva cu sănătatea noastră ne gândim să-i facem o vizită și chiar niște analize.

Uneori chiar și durerile de cap frecvente pot indica o afecțiune. Ignoranța ne face adesea să luăm un analgezic și să ne băgăm în pat, dar am putea evita asta dacă am merge la medic cu regularitate.

Nici autodiagnosticarea folosind internetul nu este o soluție, pentru că fără analize medicale, o ecografie sau un RMN efectuate de medicii specialiști, nu putem ști cu adevărat ce afecțiune avem. De aceea ar trebui să vizităm un medic la orice semn de avertizare pe care ni-l transmite organismul nostru.

Examinarea RMN de exemplu, se efectuează pentru diagnosticarea unei game variate de afecțiuni, de la tumori și boli demielinizante la nivelul creierului, până la leziuni meniscale fine sau leziuni ale arterelor și venelor, în timp ce ecografia arată afecțiuni ale parților moi precum organele sau ajută la urmărirea unei sarcini.

În plus, fiecare dintre noi trebuie să facem analize medicale corespunzătoare în funcție de vârstă și sex și să respectam indicațiile date de medicul personal, pentru că fiecare dintre noi este unic și medicamentele care funcționează pentru unii, ar putea să le facă rău altora.

Așadar vizitarea periodică a medicului poate rezolva diverse probleme minore pe care tindem să le ignorăm și astfel vom preveni bolile ce pot apărea mai târziu. În plus, ne va ajută și să ne îmbunătățim stilul de viață și ne va aduce liniște interioară. In plus mai bine prevenim decât sa tratam sau sa regretam ca am ajuns prea tarziu la medic.

Și tu? De obicei aștepți să te îmbolnăveșți pentru a vedea un medic?

analize medicale

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 Comment on "Prevenția este mama ințelepciunii, ce afecțiuni poți descoperi dacă faci analize medicale"

 1. Să știi că și eu de multe ori am tot amânat sa merg la medic și acum suport consecințele.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*