2 lucruri care iti vor usura viata atunci cand devii mama

Share the joy

2 lucruri care îți vor ușura viaţa atunci când devii mama

Să devii mamă, este o adevărată odisee. Da, ştiu, veţi spune ca e un clişeu dar, pentru fiecare familie e o experienţă unică… de fiecare dată.

Pentru unii este o adevărată surpriză, iar pentru alţii e un drum lung şi dificil, la capătul căruia aşteaptă darul suprem.

Însă într-o zi te uiţi la calendar şi îţi dai seama că ai reuşit. Veţi închide cercul şi veţi deveni o familie. Aţi făurit o viaţă nouă, curând casă voastră se va lumina de gânguritul unui prunc.

Îl porţi apoi în pântec 9 luni, îţi imaginezi cum va arata, îl simţi în mijlocul fiinţei tale aparat şi ocrotit de toate şi când vine sorocul, odată cu fericirea şi entuziasmul acestei aventuri, vine şi îngrijorarea.

Atunci îţi doreşti tot ce este mai bun pentru copilul tău. Vrei pătuţul perfect, cel mai comod cărucior şi toate vasele, biberoanele şi suzetele cele mai sigure. Aşadar astăzi vom parcurge câţiva paşi spre cele mai bune alegeri.

carucior bebe

Căruciorul

Este cel mai important şi mai folositor accesoriu încă din primele zile din noua ta viaţă de mamă. Eu mi l-am achiziţionat prin luna a 6 de sarcină. Am ales un cărucior precum cele de aici, fiind conştientă că îl voi folosi în multe situaţii . Haideți să vedem la ce trebuie să fim atenţi când cumpărăm căruciorul pentru copilul nostru.

Evident trebuie să te raportezi la un buget, de aceea ideal este un cărucior bebe care se transformă. Astfel copilul va fi transportat comod şi în siguranţă din primele zile de viaţă, până la 2-3 ani.

Accesoriile caruciorului sunt la fel de importante. Umbreluţa, husa pentru ploaie sau pentru insecte, buzunarele speciale sau gentuţa ataşată sunt demne de luat în calcul, pentru că atunci când ieşi la plimbare trebuie să ai tot felul de rezerve la tine cum ar fi: scutece, şerveţele, biberoane, jucării, o hăinuță sau o păturică în plus, etc. Lucruri de care ai nevoie şi pe care nu ai cum să le îndeşi în poşetă.

Mărimea şi modul de pliere sunt alţi parametri la care trebuie să fiţi atenţi. Căruciorul trebuie să încapă în portbagajul maşinii, să fie uşor dacă trebuie să îl ridici la etaj și în blocul unde stai nu este lift. Nu trebuie să ocupe mult spaţiu şi mai ales să fie uşor de manevrat.

La fel trebuie să fiţi atenţi la roţi, dacă se pot bloca sau nu, ori dacă mânerul este reversibil şi ai posibiliatea de a plimba copilul si cu faţa și cu spatele la tine.

După ce rezolvăm problema cu transportul, de care va sfătuiesc să vă ocupaţi înainte de a pleca la maternitate, trebuie să ne ocupăm de alimentaţia sugarului.

Suzeta, biberonul si alte accesorii

Şi în acest sens va sfătuiesc măcar să vă documentaţi înainte de marea întâlnire. Chiar dacă mizați pe o alimentaţie naturală s-ar putea că lactaţia să fie o altă „Metă” greu de cucerit.

Accesorii precum suzeta sau tetinele speciale, sticle pentru biberoane, jucării pentru dentiţie, benzi pentru suzetă, vaporizatoare, inele gingivale şi multe alte vase şi tacâmuri necesare în alimentaţia sugarului, trebuie să fie de cea mai bună calitate, din materiale certificate, care nu pun în pericol sănătatea copilului.

Acestea trebuie sa fie adecvate fiecărei etape de dezvoltare şi fiecărui segment de vârstă. Toate aceste accesorii vor fi un real ajutor atunci când celui mic îi iese primul dinţişor, are colici sau are nevoie de alint înainte să adoarmă.

Chiar dacă părerile sunt împărțite în privința suzetei sau a biberonului, mie mi-au adus clipe de liniște și copilului ore de somn liniștit. S-a desprins cu ușurință de ele, fără tragedii, pe la un an și jumătate când i-am spus că le-a păpat cățelul…

Când am devenit mamă, nu am plecat urechea la sfatul bunicii sau al soacrei și nu am ascultat decât de pediatru. Astfel copilul s-a dezvoltat armonios, nu am avut nopți de nesomn , iar acea perioada care ne sperie pe toate, a fost una frumoasă , care va rămâne veșnic gravată în inima mea.

I-am dat copilului suzeta ori de cate ori a avut nevoie de ea și nu a dezvoltat nici o obsesie, ne are nici o carie și dinții perfect aliniați.

L-am pus în cărucior ori de cate ori a fost obosit și are un mers frumos și drept.

Sa fii mamă e magnific, trăiește această frumoasă aventură alături de copilul tău.

1 Comment on "2 lucruri care iti vor usura viata atunci cand devii mama"

  1. Maya nu prea a stat în carucior, dar suzeta nu o lasa 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*