Evanghelia dupa Lucifer de Tom Egeland, recenzie

evanghelia dupa lucifer
Share the joy

Evanghelia dupa Lucifer de Tom Egeland, recenzie

Întotdeauna m-au intrigat cărţile între ale căror file stau învelite secrete bine păzite de tabuuri moderne, bucăţi de istorie frânte şi răstălmăcite, întocmai pentru a trezi un ghimpe de îndoială în sufletul cititorului.

Cărţile pe care le citesc cu mare plăcere sunt cele bazate pe scrieri istorice sau inspirate din legende care dau fiori ascultăndu-le.

O astfel de carte este Evanghelia după Lucifer de Tom Egeland, pe care Editura ALL mi-a oferit-o cadou. O carte intrigantă şi interesantă din toate punctele de vedere.

Evanghelia dupa Lucifer

Autor: Tom Egeland
Numar pagini: 480
Editura ALL

Descriere:

În 1970, Silvana, fiica lui Giovanni Nobile, profesor de teologie la Vatican, este răpită din ordinul unei secte religioase și încuiată într-un sicriu. Dacă Nobile nu le predă un pergament vechi de mii de ani, numit Manuscrisul lui Lucifer, răpitorii amenință că o vor lăsa pe Silvana în coșciug până la moarte. Patruzeci de ani mai târziu, arheologul Bjørn Beltø descoperă ceea ce pare să fie un fragment din misteriosul manuscris și se trezește din nou ținta unor atacuri inexplicabile. Singura cale de a scăpa de urmăritori este să dezlege taina manuscrisului și să aducă la lumină un secret uluitor, păzit cu strășnicie de mai bine de patru milenii.

Evanghelia după Lucifer este foarte îngrijit scrisă, structurată meticulos, cu prolog, epilog, reprezentări grafice şi multe elemente care te menţin în stare de alertă şi îţi captează toată atenţia.

Titlul cărţii are cel mai mare impact, atrage şi te face să te întrebi ce ar putea ascunde autorul între coperţile sale. Thriller-ul scris de Tom Egeland  are de toate: crime, conspiraţii biblice, manuscrise antice, secrete şi mistere apocaliptice.

Prologul cărţii descrie copilăria eroului principal: Bjørn Beltø, un arheolog pasionat de istorie şi religie. Protagonistul este albinos, o boală care i-a marcat copilăria, marginalizand-ul şi excluzand-ul de-a lungul copilăriei şi adolescenţei. Tinereţea cuprinsă de evenimente tumultoase cu sfârşit tragic, pare să-şi întindă umbrele nefaste până în prezent transformând-ul într-un adult ciudat, cu tabieturi şi momente de sclipiri geniale.

Cartea are un ritm alert, care nu te lasă nici un moment să cazi în visare. Curiozitatea te împinge să dai pagină după pagină. Nu ai timp să savurezi pe îndelete misterele că apar alte indicii şi tot ce vrei este să afli… să ştii.

Volumul este uşor de parcurs. Capitolele sunt scurte, presărate cu citate din Biblie şi informaţii istorice care par plauzibile. Mumia descoperită cu manuscrisul misterios între degete reuşeşte să te intrige şi să te facă să îţi doreşti ca tu însuţi să pui mâna pe Manuscrisul lui Lucifer.

Elementele fantastice neaşteptate fac să se reverse asupra ta un tumult de emoţii. Ritualurile demonice, crime înfiorătoare, legendele biblice care mie îmi plac atât de mult, duc spre un punct culminant total neaşteptat.

Că în toate cărţile de acest gen, acţiunea se plimbă între timpuri trecute şi prezent, însă aici se schimbă şi perspectiva naraţiunii, trecând de la persoana întâi, la persoană a treia. Din acest punct cartea mi s-a părut o idee ciudată, dar neafectând cu nimic farmecul acesteia, din contra sporind suspansul în intamplarile care se succed cu atâta repeziciune spre final.

Suspansul şi misterul care planează asupra Manuscrisului lui Lucifer sunt suficiente pentru a te menţine treaz până ajungi la ultima pagină. Sfârşitul este total surprinzător, aruncând o altă lumină asupra cărţii.

În concluzie, a fost o carte pe gustul meu. Extrem de convingătoare m-a incredintat că trebuie să citesc şi celelalte părţi ale seriei.

Istorie, misticism, ştiinţă SF, legende întunecate şi crime misterioase… Îndrăzneşti?

Cartea o găseşti la Editura ALL, alături de celelalte volume ale seriei.

12 Comments on "Evanghelia dupa Lucifer de Tom Egeland, recenzie"

  1. Am citit si eu cartea si mi-a placut mult. De fapt am citit toata seria. Genul acesta de carti te fac sa te intrebi daca totusi nu este un sambure de adevar in ele. Chiar mi-a placut.
    P.S. imi plac recenziile tale.

  2. Valeria Chertes | iunie 4, 2017 at 11:48 pm | Răspunde

    Nu este genul meu de carte.

  3. Trebuie sa-mi fac o selectie foarte riguroasa, astfel daca voi cumpara toate cartile a caror recenzii le citesc si imi plac nu-mi mai raman banai de loc.

  4. Pare o carte foarte interesanta, care ar putea sa imi placa. Dupa ce termin cartile lui Musso, o sa o trec pe lista 🙂
    pupici!

  5. Chiar azi am început sa citesc si eu cartea. INCEPUTUL USOR BANAL, PLICTISITOR ,dar pe parcurs totul începe să se contureze.Sunt curioasa cum vor decurge lucrurile

  6. Daca ar fi fost sa ma iau doar dupa titlu, nu as fi zis ca ar fi genul meu de carte. Insa din descrierea ta, pare chiar ft captivanta. 😀

  7. Descrierea ta m-a făcut să privesc cu alți ochi această carte și chiar aș vrea să-i dau o șansă.

  8. O buna prietena mi-a povestit putin despre aceasta carte, insa pana acum nu am citit-o. Cred ca o voi citi in viitorul apropriat.

  9. Poate voi testa si eu aceasta carte. Imi fac o lista pentru vară 🙂

  10. Am citit-o, chiar mi-a placut, e absolut fascinanta si te face sa privesti anumite lucruri intr-o alta viziune.

  11. Nu stiu daca as putea sa citesc carte, nu este genul meu de carte!

  12. Imi place subiectul, asa ca ma bag :))

Leave a comment

Your email address will not be published.


*