Stăpânul Viselor – Coşmarul de Theresa Breslin, recenzie

Stăpânul Viselor - Coşmarul de Theresa Breslin, recenzie
Share the joy
 • 55
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Stăpânul Viselor – Coşmarul de Theresa Breslin, recenzie

Bine v-am găsit la o nouă recenzie de carte. Astăzi vă povestesc despre un volum încântător unde visele se împletesc cu realitatea, o carte unde uneori ce se întâmplă în spatele pleoapelor închise, se insinuează în lumea reală…

Cartea am comandat-o de la targulcartii.ro o librărie şi un anticariat online, despre care v-am mai vorbit aici pe blog. Orice carte v-ați dori, cu siguranţă o veți găsi pe rafturile încărcate cu titluri diverse, autori cunoscuti si capodopere literare din toate timpurile.

Coşmarul este de fapt al doilea volum din seria Stăpânul Viselor şi prima carte de Theresa Breslin care a poposit în biblioteca noastră.

Theresa Breslin este autoarea a peste 30 de cărţi pentru copii şi adolescenţi. A primit numeroase premii pentru operele ei, multe dintre cărţile scrise de aceasta, fiind traduse şi adaptate pentru radio şi televiziune in tari de pe toate continentele. Autoarea trăieşte în Scoţia şi lucrează că bibliotecara.Seria Stăpânul Viselor se adresează adolescenţilor şi cuprinde patru volume: The Dream Master (1999), Nightmare! (2000), Gladiator (2003) şi Arabian Nights (2004).

Stăpânul Viselor – Coşmarul, recenzie carte

Autoare: Theresa Breslin
Editura: Corint Junior
Gen: Fantasy
An apariţie: 2007
Coperta: Broşată
Număr pagini: 148

Fiind al doilea volum, nu ştiu ce s-a întâmplat în primul, dar promit să o caut şi să revin cu o recenzie, pentru că mi-a plăcut mult stilul autoarei.

Ştiţi deja că aceste cărţi adresate tinerilor cititori, le parcurg împreună cu fiul meu care peste o lună şi un pic va împlini 9 ani. Astfel am făcut uşor tranziţia de la cărţile grafice, spre cele mai adecvate nivelului la care se află.

Personaje acestui volum sunt simple, simpatice şi ingenioase, trecând prin tot felul de aventuri de-a lungul poveştii. Personajul principal este Cy, un băieţel cam de vârstă fiului meu, care într-un vis a apucat cu mânuţa mantia stăpânului tuturor viselor şi pentru că atunci când s-a trezit strângea în pumn o bucată din mătasea magică, a început să poata alege visele pe care le putea avea si sa intervina in cursul acestora.

Într-o zi Cy pleacă împreună cu colegii săi printre care Chloe şi Eddie, sau cum le zice Cy, Maşinăriile Diabolice care sunt răutăcioşi şi leneşi, făcându-i un coşmar viaţă reală. Cu toţii călătoresc cu autobuzul spre York, Anglia, într-o excursie care avea să schimbe pentru totdeauna viaţă lui Cy. Aici, în cămin are un vis despre vikingi, o prinţesă saxonă pe nume Hilde şi bunicul ei.

Visul o ia însă razna şi devine un coşmar, vikingii care dădeau foc satelor. Barbarii sangerosi care incendiau fără milă casele, reuşesc să ajungând până în zilele noastre, năvălind în viata reala din secolul XXI.

În încercarea de a o ajută pe Hilde, Cy încearcă să schimbe cursul visului şi îi trimite pe vikingi în altă dimensiune.

Stăpânului Viselor se supără pentru că piciul decide să încalce regulite şi să intervină în cursul viselor sale. Dar pentru că băiatul are la el o bucată din mătasea-viselor, parte din mantia acestui pitic răutăcios care nu vrea să împartă cu el puterea asupra viselor, provoacă o adevărată încurcătură în încercarea de a o salva pe Hilde şi pe bunicul acesteia.

Singurul care poate face ceva pentru a-şi controla visul este Cy, dar visul începe să se suprapună cu viaţă reală, personajele intrând şi în realitate, transformând totul într-un coşmar.

Până la urmă băiatul reuşeşte să salveze situaţia şi la final află că Hilda devenise un cunoscut arheolog canadian care bănuia că strămoşii ei emigraseră chiar din York, locul unde a început totul.

Cartea începe şi se termină cu aceleaşi cuvinte, ceea ce te face să te întrebi dacă nu cumva totul a fost doar… un vis. Oare Cy a salvat-o cu adevărat pe Hilda? Sau vikingii au reușit să o prindă pe aceasta și pe bunicul său?

O carte excelentă pentru copiii care se tem de întuneric sau sa doarmă singuri… şi nu numai.

Stăpânul Viselor - Coşmarul de Theresa Breslin, recenzie

 • 55
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Comments on "Stăpânul Viselor – Coşmarul de Theresa Breslin, recenzie"

 1. Cartea asta ar trebui sa o cumpar si eu.

 2. Multumesc pentru recomandare. Este foarte buna pentru baieti.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*