Eu vreau un viitor verde pentru copilul meu – ONGFest 2014

Share the joy

Eu vreau un viitor verde pentru copilul meu – ONGFest 2014

In weekend-ul acesta are loc in parcul Herastaru din Bucuresti ONGFest2014. La acest eveniment vor participa fundatii si asociatii care impreuna cu noi ( sau … cu unii dintre noi…)vor sa faca o Romanie mai buna, mai curata, mai toleranta… un loc mai bun care sa-i astepte pe cei ce vor urma.

Din pacate indiferenta noastra,  transforma pe zi ce trece , plaiurile mioritice de altadata, „gura de rai” , verdele padurilor seculare in surcele, in butuci lungi incarcati in camioane care iau drumul mai mult sau mai putin legal, spre fabricile de mobila de lux , de care vor beneficia altii, iar noi cei ce ramanem in urma, inspiram fumul esapamentelor casate de ei, inghitim praful pe care perdeaua de frunze il filtra candva sau incercam sa fim solitari cu napastuitii soartei carora viiturile le-au inghitit casele, privim neputinciosi apele involburate care se razbuna pentru cursurile schimbate… pentru digurile naturale care au fost taiate si punem copiii sa vizioneze documentare despre oxigenul generat de padurile amazoniene. Privesc ingrozita la padurile defrisate fara mila, care se transforma in pliante publicitare , aruncate in teancuri pe scarile blocurilor, calcate in picioare apoi „azvarlite” , fara a aduce un folos cuiva.

Eu vreau un viitor verde pentru copilul meu, vreau sa vada caprioarele iesind la marginea padurii, vreau sa-si umple plamanii cu oxigenul pur al „clorofilei”, vreau sa asculte ciocaria… vreau sa iesim cu totii sa plantam un copac, va inchipuiti cum ar fi daca fiecare familie ar planta un copacel ? Daca in loc sa facem cheta sa dam o spaga unui functionar, am pune mana de la mana sa luam cativa puieti sa-i plantam pe marginea soselelor, in capatul aleei, in fata blocului…

Dar nuuuuuu, noi, in egoismul nostru, asfaltam si ultimul petec de iarba, sa avem unde parca masina cat mai sub geam, inghesuim leaganul si topoganul intr-un colt aproape de ghena de gunoi sa mai rasara un „chiosc mixt” , acum suntem adulti in goana dupa bani, unii sa cumpere o paine, alti o haina… altii un iaht, nu mai vrem sa ne aducem aminte de cum e sa fi copil.

Ciopartim in nestire averea vie a strabunilor, lasandu-i pe urmasii nostri inglodati in datoriile noastre. Nu ne pasa decat de propiul „eu”.  Avem asteptari mari… de la altii, aruncam vina … pe ceilalti, dar nu ne opunem sa schimbam ceva.

Printre participantii la ONGFest 2014 am gasit Asociatia Pathos , care poate ar vrea sa ma primeasca sa strig alaturi de ei … ca trebuie sa salvam padurile, sa ocotim natura… sa protejam mediul pentru cei nenascuti inca.

Eu vreau un viitor verde pentru copilul meu. Vreau sa se creeze programe de impadurire la care sa putem participa , vreau ca primariile , in loc sa cumpere panselute sa investeasca in parcuri cu arbori pe care ii vor admira nepotii nostri. Vreau sa se opreasca taierile ilegale de copaci, sa fie sanctionati pana la sange pe cei ce iau ce nu-i al lor.

Haideti si voi in parcul Herastrau weekend-ul acesta, sa cunoasteti oameni carora le pasa, oameni care stiu unde sunt adevaratele valori care trebuie protejate. Haideti sa incercam sa schimbam ceva… pana nu va fi cu adevarat prea tarziu.

Programul este divers cu expozitii, spectacole de dans, concerte ale artistilor în voga, ateliere practice pentru copii şi adulti, alături de seminarii și dezbateri publice.

Be the first to comment on "Eu vreau un viitor verde pentru copilul meu – ONGFest 2014"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*