Două domnii întunecate de Kendare Blake, recenzie carte

Două domnii întunecate de Kendare Blake, recenzie carte
Share the joy

Trei Coroane întunecate…

Hello readers,
astăzi vorbim despre una din cele mai așteptate cărți ale acestui an: partea a treia a seriei fantasy Trei Coroane întunecate de Kendare Blake.

Încă de când am citit primul volum am știut că nu voi avea liniște până nu voi citi toată seria, căci povestea e întunecată și misterioasă, fix așa cum îmi place mie.

Două domnii întunecate de Kendare Blake

În Două domnii întunecate descoperim mai multe despre povestea înfricoșătoare din spatele Reginei Albastre și mai multe din istoria lui Fennbirn. Prologul pare să adune toată chintesența întregii povești și ne poziționează 400 de ani înainte de nașterea lui Mirabella, Arsino și Katerine în Cabană Neagră.

În prolog regina Philomene este în travaliu. Prima fată care s-a născut, Leonine, era un naturalist. A două fată este Isadora, un oracol. Următoarea fată care se naște, Roxane, un elementar. Dar se naște o nouă fată, pe care regina o botează Illian, iar această este tot un elementar. Deoarece este o naștere a quad-urilor, ultima regină care se naște devine Regina Albastră și, prin urmare, suveranul Fennbirn, astfel încât restul copiilor născuți trebuie să fie executați.

Povestea începe prin a ne aminti de sfârșitul tragic dintr-un Tron întunecat. Joseph este mort și cred că undeva în inima mea sperăm că atunci când vor veni pe continent, acesta va învia și va mărturisi că este îndrăgostit de Mirabella și nu de Jules, astfel încât să poată trăi fericiți după aceea.

O altă moarte importantă care apare la sfârșitul celei de-a două cărți este cea a lui Natalia Arron, care și-a riscat viața pentru Katherine până la ultima ei respirație și deși Pietyr este acum cu Katherine și pare să vrea să o protejeze tot timpul, nu este tocmai de încredere.

Un tron intunecat

Două domnii întunecate, recenzie cu spoilere

Mirabella rămâne personajul meu preferat al întregii serii. Ea este curajoasă, înțeleaptă, matură, bună, dar totodată poate fi dură când trebuie să fie. La Arsinoe mă deranjează ceva. Poate e încăpățânarea ei sau felul ei ciudat de a vedea lucrurile, habar nu am, dar nu îmi place și pace.

Katherine e pur și simplu înfricoșătoare, înverșunată și plină de răutate. Ea îmi displace total, mi se pare o ființă îngrozitoare. A fost întotdeauna descrisă că fiind mică ca om, deci este nu este greu de imaginat că se poate transformă într-un criminal cu sânge rece. Întotdeauna am disprețuit-o cumva și nu am simpatizat cu ea în niciun volum.

Acum Mirabella, Billy și Arsinoe se află pe continent, fără haruri, departe de insulă. În carte au trecut câteva săptămâni de când au sosit și știm că de îndată ce au atins pământul, cele trei personaje s-au mutat în casa lui Chatworth, unde desprinşi parcă de pe alte tărâmuri sunt priviţi cu suspiciune de localnici.

Avalanşa problemelor începe cu apariția unei fantome ce se iveşte atunci când Arsinoe se trezește dintr-un vis ciudat. Figura fantomatică poartă un costum negru, lung și arată spre ocean, spre Fennbirn.

Coroana a fost câștigată, dar reginele sunt departe de a fi învinse.

În același timp, pe insulă, Jules este în orașul Bastian și a fost proclamată de unii locuitori drept Regina Legitimă, pentru cele două daruri stăpânite: naturalist și războinic.

Emilia o convinge pe Jules că ea poate fi mântuirea insulei și ambii se îmbarcă pe drum, că să-și facă cunoscute rebeliunea împotriva împărătesei reglate Katherine. Și cum nu putea să lipsească pentru a finaliza distribuția, Mathilde îi însoțește, un oracol care îi va ajuta în restul cărții.

În timp ce Arsinoe, Mirabella și Billy se află pe continent, iar Jules își începe drumul spre momentul cant vrea să își revendice locul pe tron, se întâmpla ceva cu ceața care înconjoară și protejează Fennbirn. Acum această devine un dușman ce cade peste marinari și le returnează cadavrele pe plaje, putrezite.

Nu o să va povestesc toată cartea, deja v-am dat câteva spoilere, dar este cred că cea mai tenebroasă dintre toate volumele, intensă și aprigă în acţiune.

Reginele moarte posedă spiritul lui Katherine. Din fericire, Pietyr care a provocat-o pe Katherine să fie pe cale pieirii, iar reginele moarte să între în corpul ei o încurajează pe Katherine și le păcălește puțin. Dar nu este suficient și poporul se va ridică împotriva ei. Să nu mai vorbim de zvonul care circulă precum că Jules se numește Regina Legitimă și că o mare parte a regatului o urmează în răzvrătirea sa de a o obliga pe regina sa abdice de pe tronul ei.

Toate aceste sunt date peste cap în ziua în care Arsinoe are o viziune: Jules este în pericol…

Două domnii întunecate de Kendare Blake, pareri, rezumat

Seria este foarte atent alcătuită. Îmi place stilul autoarei și ador detaliile pe care le imprimă locurilor și personajelor. Sunt curioasă să văd cum se încheie această aventură, pentru că urmează și volumul patru.

Și voi sunteți curioși, nu-i așa?

În continuare sunt impresionată de eleganţa prezentării. Volumele sunt frumoase pe dinafară, splendide în interior. Fiecare are o hartă și un glosar al personajelor. Par cumva desprinse din alte timpuri aceste detalii și parca adâncesc misterul și dramatismul și mai mult.

Toate volumele se găsesc la editura Corint și le puteți lua la reducere de preț acum.

2 Comments on "Două domnii întunecate de Kendare Blake, recenzie carte"

  1. Mie mi-au placut mult cartile din seria asta. Are imaginatie autoarea, nu gluma! Altii s-au cacait sa scoata 400 de pagini cu povesti care nu spun nimic si mai sunt si super laudate. Cand zic asta ma refer la Ceva in Apa, una dintre cele mai slabe carti citite d emine.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*