Atacul diabolicelor bucătărese, Pamela Butchart – recenzie carte

Atacul diabolicelor bucătărese, Pamela Butchart
Share the joy

Atacul diabolicelor bucătărese, Pamela Butchart – recenzie carte

Iată-ne în față unei noi provocări copilărești. Ați fost vreodată curioși să răsfoiți cărțile copiilor voștri?

Gândiți-vă la povestea preferată de atunci când erați voi copii, alte timpuri, alte provocări, nu-i așa? Acum gândește-te la copilul tău, la toate lucrurile care ne înconjoară, la toți stimulii vizuali care îi acaparează atenția și la cărțile pe care le alegem pentru el să le citească. Parcă poveștile copilăriei noastre nu mai sunt la fel de interesante, nu?

Ei bine, scriitorii contemporani de literatură infantilă știu să se apropie de inima celor mici, știu cum să îi atragă și să îi cucerească definitiv cu aventuri moderne, cu eroi hazlii și desigur, în cazul cărților grafice, cu desene haioase care fac lectura mult mai interesantă și atractivă.

Pe de altă parte, dacă ne uităm la structura acestor cărți, vom realiza că putem identifica o serie de caracteristici generale în povestirile copiilor la care aceștia se raportează identificându-se cu anumite personaje și chiar întâmplări petrecute între paginile citite.

O astfel de carte este Atacul diabolicelor bucătărese , de la Editura Corint. Volumul face parte dintr-o serie care a adunat multe premii, scrisă de Pamela Butchart, fără legătură între cărți, dar cu aceleași personaje și aceeași locație pentru distracție: școala unde gașca de pitici învață.

Atacul diabolicelor bucătărese – recenzie

Autor: Pamela Butchart
Editura: Corint
An apariție: 2017
Număr pagini: 288

Descriere

Izzy și prietenii ei sunt îngrijorați. Meniul cantinei școlii s-a schimbat în rău, iar bucătăresele poartă acum pălării și au un zâmbet înfiorător. De ce pescărușii dau târcoale școlii și care este noua plăcintă? Dispariția lui Maisie îi ajută să găsească răspuns la toate întrebările lor.

Bucătăresele sunt diabolice și se pregătesc să atace!

Una dintre caracteristicile acestor povești atât de iubite de copii este continuitatea și viteză acțiunilor. În fiecare paragraf din carte pare că se întâmplă ceva fără a trebui să se recurgă la o cantitate mare de informații pentru a descrie întâmplarea.

Izzy continuă monologul sau haios, povestind cu vervă fiecare gând care îi trece prin minte și fiecare eveniment la care ia parte, transformând totul într-o odisee delicioasă.

Atacul diabolicelor bucătărese, Pamela Butchart

Potrivit protagoniștilor, se va face o intervenție adecvată problemei care a avut loc, desigur în imaginația lor, deoarece de această dată gașcă bănuiește că bucataresele școlii sunt demonice. Astfel încep planurile pentru o confruntarea cu un personaj rău, provocând hohote de râs sau încruntări delicioase, fiului meu. În cele din urmă eroii câștigă, deoarece binele triumfă mereu peste rău, iar în cărțile pentru copii întotdeauna este happy end.

Izzy și gașca ei de prieteni sunt convinși că noua bucătăreasă este un Demon deghizat! Plăcinta ciobanului pe care Izzy începuse să o urască, a dispărut cu totul din meniu, locul ei fiind luat de o plăcintă misterioasă, nici dulce, nici sărată, cu o rețetă secretă, care va fi botezată până la urma cu numele unui copil din gașcă.

Fii atent la plăcinte – ar putea fi POISON!!!

Dacă ați citit celelalte cărți din această serie, veți ști exact la ce să vă așteptați din imaginația exagerată a lui Izzy și a bandei de mici şotioşi. Maisie încă mai leșină la vederea unei pălării, dar parcă începe să devină mai curajoasă. Tot în acest volum gașca se mărește cu un nou membru, Amy, astfel întâmplările răstălmăcite de 5 minți mititele vor fi surprinzătoare.

Aventurile trăsnite ale lui Izzy, Jodi, Maisie, Zach şi noua lor prietenă sunt absolut adorabile, iar cei mici le vor parcurge cu plăcere.

Ilustrațiile lui Thomas Flintham continuă să completeze perfect textul, cu stilul său caracteristic. Iar diferitele tipuri de fonturi utilizate la tipărirea cărții, o fac foarte atractiva pentru tinerii cititori.

Simplitatea poveștilor duce la aprinderea imaginației micului cititor, deoarece în toate volumele există elemente comune recunoscute de copii, făcând mai ușoară recunoașterea și chiar anticiparea faptelor. Repetarea situațiilor și a personajelor este un alt element comun și favorizează în mare măsură înțelegerea corectă a poveștii, dar și empatia față de personaje, fiul meu simțind că face parte din gașcă.

Toată seria este compusă din povești simple și ușor de citit, atractive pentru cei mici ce doar văzând coperțile colorate se întreabă ce trăsnăi mai pune la cale Izzy , deoarece acestea urmează întotdeauna aceeași schemă.

Atacul diabolicelor bucătărese, Pamela Butchart

1 Comment on "Atacul diabolicelor bucătărese, Pamela Butchart – recenzie carte"

  1. Cate carti frumoase scrise pentru copii sunt acum pe piata!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*