Taxa auto eliminată definitiv. Vezi cum trebuie sa te prezinti la RAR, unde poti monta folia auto omologata sau sa faci incarcarea cu freon

RAR BMW
Share the joy
 • 174
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  

Taxa auto eliminată definitiv.

Vezi cum se vor înmatricula maşinile si cum trebuie sa te prezinți la RAR.

Începând de astazi  va fi eliminată una dintre cele mai controversate taxe de la noi din țara și anume: Timbrul de mediu .

Aceasta va fi eliminată definitiv din legislaţie, astfel că proprietarii de mașini nu vor mai avea de plătit acea taxă calculată atât de asiduu după norme de poluare, anul de fabricație sau EURO *.

Momentan nu se va mai plăti nici o altfel de taxă.

Astfel ca începând de astăzi toate unitățile RAR vor fi luate cu asalt de proprietarii de autovehicule care sunt la prima înmatriculare sau la prima vânzare a acestuia.

Chiar dacă aceasta taxa a fost eliminata, regulile care ii așteaptă pe șoferi la RAR, au rămas neschimbate.

Actele pe care trebuie sa le ai la tine in monentul in care te prezinti la RAR sunt urmatoarele:

 • Act de identitate solicitant
 • Cerere tip solicitare activitati R.A.R.
 • Cartea de identitate a vehiculului

După identificarea RAR urmează ITP-ul ( dacă acesta expiră), despre care v-am mai vorbit pe aici și înmatricularea mașinii. Apoi după ce devii stăpânul mașinii tale, vei dori să o „tunezi” după pofta inimii.

Pentru cei care locuiesc in capitală, va puteți adresa unui atelier acreditat RAR, unde foliile sunt omologate și oferă siguranță maxima oficial. Stații ITP.ro este o opțiune bună în acest sens. Aici poți monta folie auto LLumar omologată sau poți să inscripționezi oglinzile. Mai multe detalii legate de importanta acestor folii, taxe eliminate, precum și alte reguli care trebuiesc respectate, poți găsi pe site-urile oficiale cu stiri din domeniul auto.

Importanţa foliei auto omologată

Chiar daca folia auto pare o extravaganţă, acest lucru este benefic pentru autoturismul tău.

Folia heliomată, montată pe suprafeţele vidrate păstrează temperatura în interior cu până la 15 grade mai scăzută decât a unui  automobil a căror geamuri nu sunt acoperite cu folie.

Folie auto omologata, reţine până la 99,99% din radiaţiile UV şi mai mult de 50% din radiaţiile infraroşii despre care ştim cu toţii că transferă căldură materialelor pe care le ating. Aşadar un autoturism cu geamurile, luneta şi parbrizul acoperite cu folie, păstrează o temperatură mai scăzută în interior şi totodată au parte de o protecţie ridicată a elementelor care din cauza căldurii devin casante şi cu timpul se distrug.

Folia se poate monta și pe faruri, contribuind la menținerea integrității acestora după polishare. Dacă după un timp doriți să schimbați culoarea foliei sau pur și simplu să o îndepărtați, aceasta se dezlipește foarte simplu, fără a lăsa lipici pe suprafețele infoliate.

In funcție de grosime, folia auto omologata ajuta la protecția mașinii împotriva hoților. Rezistenta suprafetelor vidrate creste in functie de grosimea foliei care nu permite spargerea acestora la lovirea cu un corp contondent.

Unde montam folia?

Aplicarea foliei trebuie să fie efectuată de profesionişti , deoarece pentru montarea ei sunt necesare mai multe instrumente speciale. Astfel ai siguranță că aceasta o să dureze mai mult în timp.

Folia trebuie aplicată dintr-o singură bucată pe toate geamurile, folie nu trebuie să aibă cute, zgârieturi sau bule de aer.

La lunete şi alte geamuri dublu curbate, folia se aplică dintr-o singură bucată prin termocontractarea foliei auto cu ajutorul unui pistol cu aer cald reglat la temperatura de 300-400 grade C, de aceea aplicarea acesteia se lasă pe mana profesioniștilor.

Folie auto omologată se găsește în diferite grosimi, fapt care asigura și transparenta la cele de câțiva microni și rezistenta, la cele mai groase. Dacă pe geamurile laterale spate se poate monta aproape orice tip de folie, pe luneta și pe parbriz, folia trebuie sa permită șoferului o bună vizualizare a căii de rulare în orice condiție.

Montând folie Auto în ateliere omologate ești sigur ca toate reglementările legale sunt respectate.

ATENȚIE : Cei care vor sa își monteze folie auto Llumar  în service-uri neautorizate pot primi pană la 2.000 de lei amendă chiar dacă folia este omologata.

Tot aici poți efectua încărcarea cu freon a instalației de răcire a mașinii tale. Daca nu știi ce tip de freon este potrivit pentru mașina ta, specialiștii de la atelier iți vor explica cum ar trebui să păstrezi AC-ul complet operațional și tipul de freon potrivit modelului de autoturism pe care îl deții.

RAR

 • 24
 •  
 •  
 •  
 •  

4 Comments on "Taxa auto eliminată definitiv. Vezi cum trebuie sa te prezinti la RAR, unde poti monta folia auto omologata sau sa faci incarcarea cu freon"

 1. mare atenție cu folia, se poate lua certificatul dacă nu este omologată. montați doar în centrele special certificate pentru asemenea operațiuni.

 2. Au mai scapat romanii de o taxa.

 3. Sunt foarte OK cei de aici, sunt doctori in folie auto, ofera garantie si toate foliile auto montate de ei sunt autorizate RAR.

 4. Nu va bucurati ca ati scapat de taxa ca va fi aceeasi Marie dar cu o alta palarie, asa am inteles. Vom vedea. Imi place ideea cu foliile auto.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*