Scaun auto pentru copii și alte trucuri pentru o vacanţă perfectă când călătorești cu mașina

vacanta cu masina
Share the joy

Scaun auto pentru copii și alte trucuri pentru o vacanţă perfectă când călătorești cu mașina

Suntem în plină vacanță și cu toții căutăm destinații mai mult sau mai puțin exotice pentru a petrece câteva zile de odihnă, rupți de cotidianul obositor. Nu există nicio îndoială că aceste mici escapade reprezintă una dintre experiențele cele mai pline de satisfacții pe care oricine le poate face împreună cu cei mici.

Chiar și eu am petrecut toate weekend-urile lunii trecute vizitând diverse obiective turistice din județ și v-am tot arătat pe pagina blogului fotografii din locurile pe care le-am văzut.

Totuși, astăzi nu vă voi vorbi despre excursiile mele din această vară, o voi face într-un articol viitor, însă vreau să subliniez un fapt care mi-a atras atenția. Doar jumătate dintre părinții care călătoresc cu cei mici, folosesc scaun auto pentru copii.

Cum să călătorim în siguranță cu cei mici

Autoturismul este singurul mijloc de transport care oferă flexibilitate totală și puteți călători în liniște și fără a respecta orare de vizita sau un itinerar riguros stabilit, cum este în cazul autocarelor sau a excursiilor în grup.

Pentru vacanțe în tihnă întotdeauna cea mai bună opțiune va fi propria mașină, însă dar doar dacă urmați câteva sfaturi pentru a călători în siguranță cu cei mici.

scaun auto copii

Iar dacă alegeți să călătoriți cu automobilul este foarte important să utilizați un scaun auto pentru copii, omologat în funcție de vârstă, greutate și înălțime, asemănătoare cu cele de la acest magazin de piese auto.

De-a lungul timpului am schimbat multe scaune auto pentru copil și am avut și două înălțătoare când a crescut puțin, iar acum știe că mașina nu pleacă din fața blocului dacă nu are centura pusă.

Băiatul meu are 11 ani și aceeași greutate și înălțime că mine, cu toate astea niciodată nu l-am lăsat pe scaunul din față, pentru că siguranță copiilor trebuie să fie mai presus de orice moft al micuților.

Cum aleg un scaun auto pentru copil

scaun auto copiiToate scaunele auto pentru copii sunt categorisite după anumite intervale de vârstă, înălțime și greutate. Trebuie să folosiți scaunul auto până când copilul atinge dimensiunea maximă. Apoi va fi gata pentru următorul scaun pentru mașină adecvat categoriei în care se află conform greutății și înălțimii. Trebuie să continuați să folosiți diverse mărimi de scaun până când copilul poate folosi centura de siguranță.

Scaunele auto pentru copii sunt special fabricate pentru a proteja micuțul de leziuni în caz de accident, de aceea acesta nu trebuie să lipsească din călătoriile voastre dacă cei mici vă însoțesc. Totodată trebuie să urmați întotdeauna instrucțiunile de instalare și utilizați scaunul auto specific pentru fiecare copil.

Îmbrăcămintea şi hrana adecvată când călătorim cu mașina

Un alt lucru de care vreau să vă amintesc este îmbrăcămintea, mai ales pe timp de vară când interiorul unui automobil se încinge la propriu. Alegeți îmbrăcăminte din bumbac care să se potrivească corpului și permite libertatea de mișcare fără presiune. Obiectivul principal este de a face copilul să se simtă confortabil, indiferent dacă este o călătorie scurtă sau lungă. Dacă ceva îl deranjează, acesta se va foi neîncetat, va obosi și va fi irascibil.

Chiar dacă aveți un autoturism dotat cu AC, folosiți o temperatură confortabilă. Va trebui să reglați temperatura din interiorul vehiculului în care călătoriți,la aproximativ 22 grade și desigur aerul condiționat nu nu trebuie să ajungă în mod direct la fața copilului.

Desigur nu trebuie sa uitați o păturică şi jucăria preferată pentru că cei mici vor uneori să aibă ceva familiar aproape.

Pentru a evita amețeli, stări de rău şi evenimente neplăcute care sunt de obicei foarte frecvente la copii, cel mai bine este ca înainte să plecați în călătorie să luați o masă ușoară și în cantități mici.

Dacă considerați necesar, să știți că la farmacie exista câteva soluții extrem de eficiente împotriva acestor stări.

Revizia tehnică a autoturismului

revizie tehnica masina

Revizia tehnică este este cel mai important pas în întreţinerea maşinii, pe care trebuie să îl faceți înaintea oricărei călătorii mai lungi, mai ales când este vorba de vacanţă. Această verificare tehnică te poate scuti de multe probleme, prin descoperirea unor defecţiuni minore care tind să se agraveze dacă nu sunt observate la timp.

Atunci când te prezinți la atelier trebuie să îţi fie verificate filtrele de aer, ulei, combustibil, uleiul, plăcuţele de frână, bujiile, instalaţia electrică și instalația de aer condiționat.

Pentru acest pas, alege întotdeauna un atelier autorizat și dacă e necesar, doar piese originale de schimb.

Nu uitaţi să faceți o listă cu toate informațiile esențiale despre locurile pe care vreţi să le vedeţi. În cele din urmă, încercați să nu uitați să pregătiți o listă pentru a organiza tot ce aveți nevoie înainte de a pleca în călătorie. Cu ceva timp în urmă aţi încetat să mai fiţi doi, deci bagajul și toate lucrurile necesare pe care trebuie sa le transporte portbagajul mașinii este mai mare. Și chiar dacă aveți patru sau cinci ani de când sunteți o familie, încercați întotdeauna să luați doar ce aveți nevoie și nu purtați prea multe bagaje.

Nu uitați documentația sau produsele de protecție solară, trusa de prim-ajutor și medicamentele.

Acum, dacă toate listele sunt bifate şi bagajele făcute, bucurați-vă de călătorie!

Să aveţi o vacanţă frumoasă!

vacanta

1 Comment on "Scaun auto pentru copii și alte trucuri pentru o vacanţă perfectă când călătorești cu mașina"

  1. Valeria Chertes | iulie 4, 2019 at 10:04 pm | Răspunde

    Scaunul pentru copii este foarte important ,copilul este în siguranță în el.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*