Curs de legislaţie rutieră 2020 – 2021. Întrebări şi teste pentru a lua din prima permisul de conducere

Curs de legislaţie rutieră 2020 - 2021. Întrebări şi teste
Share the joy
 • 117
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Curs de legislaţie rutieră 2020 – 2021. Întrebări şi teste pentru a lua din prima permisul de conducere

De-a lungul anilor s-a subliniat vehement că femeile nu sunt apte să conducă la fel de bine ca un bărbat. Acest lucru, desigur că a început să se atenueze, mai ales că în ultimul timp parcă tot mai multe doamne aleg independența pe care ți-o oferă un permis de conducere, dar și oportunitățile grozave de a-ți găsi un loc de muncă mai bun.

Sunt absolut convinsă că timpul va face să dispară mitul că femeile conduc mai prost decât bărbații, iar în acest sens am și câteva exemple extrem de concludente, din care unul foarte aproape de sufletul meu, prietena mea, care este… șoferiță de tir pe comunitate.

Fata este minusculă, o bijuterie de femeie, ai vedea-o consultant într-un magazin de danteluri fine, dar ea învârte volanul unui Scania de aproape 4 tone, fără a lua în calcul remorca.

De când a început pandemia s-a retras acasă și mă tot bate la cap să fac și eu școala de șoferi și în cele din urmă mi-am luat inima în dinți și am căutat cărți pentru a începe să învăț legislația, un pas foarte important pe care mulți îl iau în derâdere.

Curs de legislaţie rutieră 2020 – 2021. Întrebări şi teste sub revizuirea comisar-șef Valentin Constantin Marin

Când învățăm să conducem, avem tendința să ne concentrăm pe învățarea mecanicii conducerii mașinii și respectarea regulilor de circulație. Totuși, a ști cum să conduci o mașină este mult mai mult decât atât.

Adevărul este că a fi șofer este o responsabilitate importantă, nu numai asupra vieții proprii sau a celorlalți aflați în mașina ta, ci la nivel general, asupra celorlalți șoferi participanți la trafic și însoțitorii lor, precum și la pietoni și alte viețuitoare care la un moment dat pot ajunge lângă roțile mașinii tale.

Această afirmație este universal valabilă și este esențial să avem o pregătire adecvată pentru a face parte din grupul de șoferi ce cutreieră șoselele.

La școala de șoferi ne vor învăța să recunoaștem fiecare dintre controale autoturismului, ne vor ghida și învăța la ce să fim atenți pentru a putea conduce în mod optim o mașină manuală sau automată pentru a trece examenul practic pentru permisul cat. B cât mai ușor posibil.

Teoria însă, trebuie să o înveți acasă, fix ca la școala primară!!! iar acest Curs de legislaţie rutieră 2020 – 2021. Întrebări şi teste de comisar-șef Valentin Constantin Marin este exact ce ai nevoie.

Pentru a ajunge să conduci un autovehicul trebuie să obții calificativul admis atât la proba teoretică cât și la cea practică.

Dacă la proba practică ai nevoie de fler, atenție și îndemânare, pentru sală trebuie să înveți să rezolvi chestionare.

Cursul de legislaţie rutieră 2020 – 2021. Întrebări şi teste sub revizuirea comisar-șef Valentin Constantin Marin este exact ce ai nevoie pentru acest pas. În plus Editura Corint îți pune la dispoziție o platformă pe care o poți accesa cu codul pe care îl găsești în interiorul cărții cumpărată de pe site-ul lor. Astfel poți exersa săptămâni la rând și să obții punctaj maxim fără efort și fără emoții.

Știu că toată lumea fuge de materia stufoasă a legislației, bazându-se numai pe chestionare. Metodă este complet greșită pentru că nu ai cum să „nimerești” răspunsul corect fără să știi despre ce este vorba. Deși testele verifică cam toată materia, exact ca la școală, informația în ansamblu nu poate fi înțeleasă și reținută doar rezolvând teste.

De aceea este nevoie să aprofundați noțiunile din această carte. Aici veți găsi noile prevederi ale Codului Rutier 2020 – 2021, Regulamentul auto, cât și noțiuni de prim-ajutor și de mecanică.

Dacă te gândești să faci școala de șoferi, îți recomand cu drag această carte.Eu am luat tot de la Corint și un curs intensiv despre care ți-am vorbit în acest articol.

Curs de legislaţie rutieră 2020 - 2021. Întrebări şi teste

 • 117
 •  
 •  
 • 1
 •  

3 Comments on "Curs de legislaţie rutieră 2020 – 2021. Întrebări şi teste pentru a lua din prima permisul de conducere"

 1. Mulțumim pentru recomandare.

 2. Am scăpat de invatat pentru școala de șoferi.Sincerc nici nu am avut carte,în fiecare dimineață în drum spre serviciu urmăream un curs de legislație video și mi s-a parut foarte tare acest mod de a învăța. Drept urmare am luat sala din prima

 3. Bine de stiut!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*