Cum sa ai o manichiura frumoasa fara sa mergi la salon

Share the joy

Cum să ai o manichiura frumoasa fără să mergi la salon

Ai vrea să ai unghii frumoase şi nu ai timp pentru a merge la salonul de manichiură?

Nu îţi face griji, în câteva minute, poţi transforma unghiile într-o manichiură spectaculoasă, chiar în casa ta. În plus, experţii recomandă îngrijire unghiilor în fiecare zi, astfel încât acestea să nu fie inestetice, cu oja sărită sau dacă fumezi, să nu fie îngălbenite. Află din acest articol cele mai bune sfaturi pentru unghii frumoase tot timpul.

Hidratarea

După spălatul pe mâini ar trebui să se aplice cremă hidratantă, fără nici o excepţie. Pentru că acest lucru va preveni uscarea pielii şi în acelaşi timp, hidratează zona unghiilor, ceea ce le face să crească mai sănătoase şi mai puternice.

Scurtarea

Tuturor ne place să avem unghiile lungi, dar când trebuie să le scurtaţi sau să le daţi formă nu utilizaţi niciodată unghiera, ci foarfecele pentru unghii. Unghiera poate crapă unghia şi veţi fi nevoită să o scurtaţi mai mult decât doreaţi.

Cuticule

Pentru acestea cel mai indicat este să folosiţi uleiuri sau creme speciale pentru eliminarea cuticulelor. Aceastea le înmoaie, apoi cu un beţigaş special, le puteţi îndepărta.

Nu este indicat folosirea cuţitului pentru cuticule și nici a foarfecilor, pentru că puteţi zgâria unghia , iar acel loc va fi vulnerabil când va ajunge în vârf. Sau va puteţi tăia şi contacta infecţii.

Pilirea

Există pile de unghii cu mai multe fete. Fiecare din acestea are un anumit grad de porozitate, de la cel foarte mare, care „rade” vârful unghiei, la cel extrem de fin, care lustruieşte toată suprafaţă unghiei, lăsând-o strălucitoare.

Sfaturi pentru a îmbunătăţi aspectul unghiilor

  • În cazul în care acestea se îngălbenesc din cauza utilizării excesive a lacurilor sau pentru că sunteţi fumătoare, masaţi-le cu oţet alb, vor redeveni roz şi frumoase.
  • După îndepărtarea ojei cu o soluţie non agresivă, lăsaţi unghiile măcar o noapte, înainte de a le vopsi din nou.
  • Utilizaţi mănuşi la treburile casnice , când utilizaţi diveri detergenţi sau alţi agenţi chimici de curăţare, cum ar fi înălbitorul.
  • Pentru că unghiile să crească mai sănătoase şi mai puternice, se consumă alimente bogate în vitamina A, prezenţa în majoritatea fructelor şi legumelor.
  • Dacă îţi place să îţi vopseşti unghiile cu ojă, dar nu ai prea mult timp să se usuce, le puteţi introduce într-un recipient cu apă şi câteva cuburi de gheaţă.

1 Comment on "Cum sa ai o manichiura frumoasa fara sa mergi la salon"

  1. Cristina Dragomir | ianuarie 9, 2017 at 10:01 pm | Răspunde

    vrei sa-ti spun ca foarte mult timp mi-am pilit unghiile in dublu sens si abia acum vreun an am aflat si eu ca trebuie sa o fac intr-un singur sens? Nu le am deloc cu manichiura.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*