Invata cum sa-ti alegi parfumul in functie de momentul zilei

Share the joy
 • 16
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Învață cum să-ți alegi parfumul în funcție de momentul zilei

Parfumul este o extensie a propriei imagini. Te poate face să te simţim mai sexy, mai romantic sau mai elegant. Învăluit în miresmele sale vei paşi mai sigur, mai încrezător, ştiind că vei atrage toate privirile şi îi vei subjuga pe toţi cu fineţea sau opulenţa diafanului veşmânt.

Ştiţi că despre parfumuri aş vorbi fără oprire. Mă pierd în senzaţii olfactive din lumea înmiresmată a esenţelor, unde fiecare element face ca totul să devină altfel. De aceea astăzi o să vă vorbesc despre parfumuri în general, despre note şi familii olfactive, dar n-ar strică să ştii şi ce arome sunt cele mai potrivite pentru fiecare moment al zilei.

Eu vă sfătuiesc de fiecare dată să faceţi cumpărăturile cumpătat, să alegeţi produse originale, din locuri autorizate în genul acestora de aici.

Produsele replică sau cele fake, nu sunt bune de nimic. Sunt mai ieftine, dar nu au nimic din ce are originalul, poate doar o imagine clonată. Parfumurile fake sunt obţinute din compuşi sintetici volatili care se risipesc aproape imediat după pulverizare. De aceea trebuie să fiţi atenţi şi să cumpăraţi doar parfumuri în genul celor de aici, care au garanţia calităţii şi sunt originale.

parfumuri

Parfumuri de zi

Exceptând ocaziile speciale, când puteţi alege un parfum cu o definiţie olfactivă mai complexă, parfumurile de zi trebuie să reflecte prospeţime, sa fie delicate tip sport.
Pentru a începe ziua cu toată energia posibilă, este important să folosiţi un parfum care vă motivează şi vă trezeaste simţurile, transmiţându-va vitalitate. Lasă deoparte aromele cele mai intense, cum ar fi paciuli, bergamotă, iasomie sau fructe suculente de pădure, pentru ieşirile de noapte.

Pentru zi nimic nu este mai potrivit ca arome de fructe neutre, pentru a crea momente pozitive chiar de la primele ore ale dimineţii. Note precum arome de citrice proaspete, reci, revigorante, vă vor trezi complet. Dacă însă preferaţi ceva mai dulce, optaţi pentru parfumuri care au în compoziţie aromă de nectar de mere. Aceste note proaspete, vă vor însoţi întreaga zi fără să încarce.

Cele mai folosite parfumuri de zi sunt din familia olfactivă Florala sau Floral – fructate şi sunt o opţiune foarte bună, cu condiţia ca aromele care le compun să nu fie prea intense. Încercaţi note florale care cuprind în buchetul lor frezii şi trandafiri, condimentele precum piper roz sau scorţişoară sunt un alt ingredient infailibil pentru un parfum de zi perfect.

Parfumuri de seara

După mijlocul amiezii, când pielea încălzită de mişcare, epuizează parfumul gravat în fiecare por, după duşul de dimineaţă, ne dorim o aromă mai vizibilă decât cea din prima parte a zilei.

Nu este nimic mai incitant ca o urmă de parfum atrăgătoare sau nimic mai plăcut când prietenii te întâmpina cu … „miroşi bine!”

Pentru seară, florile cu miresme puternice devin un plus care va da parfumului tău îndrăzneala de care ai nevoie la apusul soarelui.

Gândiţi-vă la aceste parfumuri atunci când începând de la 7 pm apar planurile de a cina cu prietenii, apoi de a prelungi întâlnirea cu un pahar delicios de vin. In aceste cayuri parfumul tău trebuie să te însoţească şi să lase amprenta personală a stilului tău, atunci seara va fi pur si simplu, perfectă.

Între notele ideale pentru momentul când ziua se împleteşte cu noaptea, specialiştii recomandă vanilie dulce şi suavă, ghimbir condimentat care poate face parfumul mai intens, lămâie, mosc sau o uşoară aromă lemnoasă. Acestea sunt binevenite la apusul soarelui.parfumuri

Parfumuri de noapte

Parfumurile de noapte trebuie să fie opulente, neruşinate, decadente, să adune în compoziţia lor arome grele, cremoase, onctuoase.

După apusul soarelui când agitaţia şi căldura zilei se risipesc, vine momentul în care parfumurile devin o declaraţie de intenţie, astfel încât aromele cele mai intense, se transformă într-o carte de vizită.

Moscul, ambra şi paciuli sunt notele cheie pe care trebuie să le căutăm în compoziţia unui parfum potrivit pentru răcoarea nopţii. Alte arome precum cele de iasomie, orhidee sau violete, se pot alătură acestor compoziţii pentru un plus de personalitate care umple noaptea cu parfumul său.

Învață cum să-ți alegi parfumul în funcție de momentul zilei și vei străluci cu eleganţă.

 • 16
 •  
 •  
 •  
 •  

Be the first to comment on "Invata cum sa-ti alegi parfumul in functie de momentul zilei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*