Cum alegi bijuteria ideală în funcție de vârsta celui care o poartă

bijuterii elegante
Share the joy
 • 43
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cum alegi bijuteria ideală în funcție de vârsta celui care o poartă

Bijuteriile sunt atemporale. Obiect de sine stătător în cultura tuturor popoarelor, bijuteriile au adunat în jurul lor mister și fascinație.

De-a lungul timpului, culturi din întreaga lume au pus bijuteria în prim plan chiar de la vârste fragede. Fie pentru că se credea că oferă protecție, fie pentru că simboliza un anumit statut, copiii purtau bijuterii chiar din primele zile de viață.

Astăzi bijuteriile sunt un trend fashion și colecții întregi cu stiluri diferite apar în fiecare an, însă eu voi dedica acest articol unei altfel de catalogări a bijuteriei raportată la vârstă pe care o avem, pentru că nu e același lucru să porți cercei aur copii când termini clasa pregătitoare și să etalezi același model la un dineu unde ești invitată două decenii mai târziu.

Aşadar trebui să ţineţi cont că unul dintre factorii importanți atunci când alegeți bijuterii, fie pentru voi, fie pentru a le oferi cadou, depinde în mare măsură de gusturile și stilul persoanei, dar există un lucru foarte important care trebuie luat în considerare și anume: vârsta.

Bijuteria, un must have la orice vârstă – Cei mai potriviți cercei aur copii

Te-ai gândit vreodată cum trebuie să alegi o bijuterie pe care să o dăruiești unui copil? Știi ce criterii importante trebuie să respecte pentru a fi o bijuterie sigură? Ei bine, dincolo de estetic și preferințe, o bijuterie pentru cei mici trebuie să fie dintr-un metal prețios, antialergic și să poată fi purtată în deplină siguranță. Astfel indiferent dacă alegem o brățară, un lănțișor sau cerceii aur copii, acestea trebuie să aibă închizătoare sigure, modele delicate care să nu lezeze pielea și să nu poată fi date jos cu ușurință, căci degetuțele curioase vor încerca necontenit să vadă despre ce este vorba acolo…

Aniversări, ceremonii și multe alte ocazii… mai devreme sau mai târziu va veni timpul să oferiți o bijuterie pentru copii cadou. Dar ce alegi pentru a fi sigur că e o bijuterie adecvată? Iată câteva sfaturi: citiți-le înainte de a face cumpărături greșite.

Cercei aur copii – primele bijuterii purtate de fetițe

De cele mai multe ori fetițele ajung acasă de la maternitate purtând primii cercei aur copii, fie cumpărați de mămică, fie oferiți de nașă. Aceștia trebuie să fie realizați din aur, deoarece este un material care nu provoacă infecții.

Modelul trebuie să fie delicat, rotunjit, fără părți în care degețelele, părul sau hainele să se poată prinde. Nu trebuie să aibă pietre sau elemente care ar putea fi desprinse și înghițite. Închizătoarea ar trebui să fie cu șurub închis, deoarece acestă formează un fel de protecție în jurul stâlpului cercelului, împiedicându-l să fie expus și să rănească pielea delicacercei aur copii

Brățări aur pentru copii

Bebelușilor li se oferă și brățări mici cu pandantiv sau chiar în totalitate din aur pentru încheietura mâinii. În mod similar, acestea trebuie să aibă cel puțin 14 karate pentru a nu provoca iritații si modele simple.

Primii ani – bijuterii amuzante

Copiii care trec de vârsta gângurelilor pot purta bijuterii puțin mai elaborate. Lănțișoarele cu pandantiv sunt o opțiune excelentă, deoarece pe lângă faptul că sunt o bijuterie prețioasă, reprezintă un element de spiritualitate și sunt văzute ca un semn de protecție.

Acum cei mici doresc să se distreze și să aibă accesorii care sunt în conformitate cu bucuria care îi înconjoară, astfel încât modelele trebuie să fie vesele, colorate sau cu figuri drăguțe și atrăgătoare, precum flori, animale sau personaje din desenele animate.

bijuterii copii

Adolescenți

Deși au lăsat copilăria în urmă și cu ea au încercat fericirea pentru lucrurile copilărești, acum le plac bijuteriile formale, mici și amuzante. Printre modelele preferate se numără fluturii, inimile și elementele de noroc.

Pentru bijuteriile de zi cu zi, cele cu pietre de zirconiu sunt recomandate. Cu toate acestea, dacă doriți să oferiți un cadou special într-o ocazie importantă, o bijuterie cu diamante ajunge să aibă o semnificație de mare importanță și va rămâne în cutia cu bijuterii personale o viață întreagă.

Bijuterii trendy pentru cei mai frumoși ani

După absolvire și începutul vieții profesionale, stilul bijuteriilor purtate ar trebui să se schimbe. Este timpul să optezi pentru bijuterii formale și să începi să integrezi doar metale si pietre prețioase precum diamante, perle și alte pietre naturale pentru a îmbogăți ținutele, mai ales pentru evenimente importante. În utilizarea de zi cu zi și ca înlocuitor al unui diamant , pot fi folosite cristalele Swarovski, a căror frumusețe și strălucire este egală cu cea a diamantelor, dar cu un preț mult mai accesibil.

Inelele ar trebui să fie cercuri fine și subțiri, cu pietre mici și modele simple. Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare forma mâinii pentru a alege cel mai bun inel.

În această etapă este necesar să începeți să luați în considerare mai atent stilul de bijuterii care va fi utilizat în funcție de evenimentul în care participați, de exemplu, bijuteriile pe care le purtați la job trebuie să fie sobre, discrete și trendy. Cerceii mici și scurți sunt cea mai bună opțiune, perlele transmit eleganță și bun gust, iar brățările minimaliste sunt ideale.

Câteva bratari barbati trebuie să se regăsească și în garderoba domnilor, la această vârstă. Fine, discrete, din silicon sau piele, cu închizătoare din aur ce poate face un set excelent cu butonii de la cămașă.

Pentru petreceri, club sau alte astfel de ocazii, tinerele pot purta bijuterii maxi, brățări multiple, coliere suprapuse și cercei lungi.

Maturitate, eleganţă și bun gust

După 40 de ani se consideră că fiecare dintre noi a atins Metele pe care și le-a propus în viață. Majoritatea dintre noi, femei și bărbați deopotrivă avem mai multă stabilitate economică și avem un job stabil ocupând poziții superioare, astfel încât bijuteriile pe care le purtăm sunt mai elegante, sofisticate, mai scumpe și întotdeauna alese cu chibzuință.

Diamantele și pietrele prețioase precum rubinul, safirul sau smaraldul ar trebui să facă parte acum din cutia de bijuterii.

bijuterii elegante

Tot acum este momentul să începem să purtăm inele mari, deoarece un inel mic atrage atenția asupra mâinii și nu asupra bijuteriei. Pe măsură ce îmbătrânim, articulațiile noastre continuă să se modifice, deci pentru a menține echilibrul și proporția, bijuteriile și pietrele prețioase trebuie să crească și ele în dimensiune. Prin urmare, inelele subțiri și mici trebuie evitate, deoarece vor face articulațiile mai vizibile. În plus, piesele mari generează eleganță și feminitate.

În această etapă, perlele devin o necesitate, în special pentru femeile care preferă bijuteriile clasice și elegante.

Pentru domni acum este momentul să înceapă să poarte un inel masiv din aur alb și butoni decorați cu diamante, la evenimentele formale.

Dincolo de designul lor, mai simplu sau mai sofisticat, bijuteriile sunt simboluri ale etapelor prin care trecem prin viață. Fie că alegem verighete sau inele logodnă pentru a celebra dragostea, cercei și lănțișoare de ziua mamei sau a iubitei, un ac de cravată cu diamant sau butoni din aur alb de ziua tatălui, bijuteriile vor marca aceste momente de iubire față de cel de lângă noi și întotdeauna vor trezi emoții cu sclipirile lor diafane.

 • 43
 •  
 •  
 •  
 •  

1 Comment on "Cum alegi bijuteria ideală în funcție de vârsta celui care o poartă"

 1. Multumim pentru sfaturi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*