Cât este de benefic să luați suplimente alimentare și vitamine?

vitamine si minerale
Share the joy
 • 62
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cât este de benefic să luați suplimente alimentare și vitamine?

V-ați întrebat vreodată de ce este important să luăm vitamine și suplimente alimentare?

Ei bine, răspunsul rapid ar fi pentru a păstra fiecare organ al corpului într-o stare optimă, oferindu-i absolut tot ceea ce are nevoie. Însă uneori organismul vrea un plus de un anumit element pentru a se reface după o boală sau după o intervenție chirurgicală, iar atunci calea cea mai rapidă de a oferi corpului ce îi lipsește este să luăm suplimente alimentare.

Știm cu toții că vitaminele sunt o parte importantă a unui bun regim alimentar, deoarece acestea vor oferi un impuls suplimentar pentru anumite funcții ale corpului și contribuie la menținerea sănătății noastre la cele mai înalte cote.

Ideal, majoritatea alimentelor care fac parte dintr-o dietă echilibrată conțin de obicei cel puțin un complex vitaminic în compoziția lor chimică. Desigur, pentru a înțelege beneficiile vitaminelor, trebuie mai întâi să știți ce tip de reacții chimice generează, cum reacționează corpul la stimulul lor și cum beneficiază organismul de acestea.

Vitaminele sunt esențiale pentru sănătate, deoarece fac parte din sute de procese metabolice și sunt implicate în buna funcționare a tuturor sistemelor și organelor corpului nostru. Sunt clasificate ca liposolubile (A, D, K și E) și hidrosolubile (grupa B și C)

Dar menținerea unei diete variate nu este întotdeauna ușoară, iar anumite situații precum vârsta, unele patologii, sarcina sau consum excesiv de alcool pot duce la deficiențe ale unor vitamine.

Vitamine și Suplimente Alimentare

Chiar dacă ne procuram o mulțime de vitamine din alimentație, pentru întărirea sistemului imunitar de exemplu, organismul are nevoie de suplimente ajutătoare. Dar mai putem lua capsulele pentru protecția ficatului, comprimatele cu propolis pentru gât sau suplimentele cu multivitamine.

Între toate, probabil cele mai cunoscute sunt vitaminele care acționează direct asupra sistemului imunitar, îmbunătățind apărarea naturală a organismului și stimulând un răspuns imediat la posibilele amenințări. Între acestea vitamina C este arhicunoscută și contribuie la dezvoltarea imunității naturale a organismului. Vitamina K are o acțiune stimulatoare, iar vitamina B, în contact cu aminoacizii corpului, permite accelerarea metabolismului.

suplimente alimentare vitamina c

În timp ce o dietă echilibrată este principala garanție că organismul nostru va primi vitamine, nu trebuie niciodată să evităm unele suplimente de vitamine care să ofere întăriri suplimentare. În farmacii găsim o mare varietate a acestora, multe sunt vândute ca vitamine de sine stătătoare, în timp ce altele se găsesc în alte medicamente pentru a contribui la menținerea și funcționarea anumitor funcții specifice ale corpului.

Când vorbim de vitamine, vorbim practic de niște suplimente alimentare recomandate fie pentru circulația cerebrală, fie sunt gândite pentru bărbați, pentru femei sau pentru copii sau au diverse calități ajutătoare precum aceste enzime pancreatice de exemplu.

Rolul enzimelor în organism este determinant în procese precum: reglarea proceselor digestive pe toată lungimea tractului digestiv, reglarea metabolismului, replicarea ADN-ului sau sprijinirea eliminării toxinelor din organism.

Desigur atunci când le administrăm trebuie să avem grijă de doza zilnică recomandată. Ca organismul nostru să funcționeze perfect are nevoie anumite cantități de: Vitamina A, Complexul de vitamine B, Vitamina C, D, E,K dar și de alte tipuri de vitamine importante.

Este important să rețineți că ideal este să obțineți vitaminele și mineralele din alimente în cadrul unei diete sănătoase și echilibrate. Din alimente, nutrienții sunt mai bine absorbiți și mai siguri, deoarece este foarte dificil să faci un exces de vitamine sau minerale cu dieta.

 • 62
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Comments on "Cât este de benefic să luați suplimente alimentare și vitamine?"

 1. Nu iau niciodată suplimente alimentare, prefer sa consum multe fructe si legume proaspete.

 2. Câteodată este nevoie sa mai luam și suplimente.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*