Cele mai eficiente soluții pentru călcâie crăpate și pedichiură la domiciliu

sosete exfoliante
Share the joy
 • 81
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  

Cele mai eficiente soluții pentru călcâie crăpate și pedichiură la domiciliu

În sfârșit vara… una atipică, ușor friguroasă, dar cu parfum de libertate și piele aurită de soare. Vara este anotimpul meu preferat. Ador momentul când în sfârșit pot purta sandale și rochițe diafane. Tocmai de aceea pentru mine vara vine întotdeauna cu un ritual de îngrijire a picioarelor un pic mai special ca în celelalte luni. Folosesc șosete exfoliante mai des, îmi cumpăr rezerve noi pentru pila electrică călcâie și desigur îmi iau câteva nuanțe vibrante de ojă pentru a-mi face pedichiura la domiciliu.

Picioarele noastre sunt una dintre cele mai importante părți ale corpului, deoarece ne susțin și ne poartă pașii zi de zi. Îngrijirea picioarelor nu trebuie neglijată în rutinele zilnice de înfrumusețare, iar prevenirea apariției călcâielor crăpate este o problemă și de estetică, dar și de sănătate în aceeași măsură. Unele fisuri pot provoca dureri la mers și chiar sângerări atunci când pielea este foarte uscată și leziunile sunt adânci. De aceea trebuie să ai grijă de picioarele tale pentru ca acestea să fie frumoase și sănătoase pe tot parcursul anului.

Rutina de îngrijire a picioarelor cu călcâie crăpate

Picioarele sunt sprijinul întregului corp și sunt agresate zilnic de încălțăminte. Dacă la aceasta se adaugă lipsa de îngrijire, apar crăpături și bătături, unghii încarnate sau tălpi cu pielea uscată și evident inesteticele călcâie crăpate. Este esențial să știi cum să îți îngrijești picioarele și să le hidratezi corespunzător pentru a pași oricând în pași de vals.

În același mod în care pielea feței și corpului au propria rutină zilnică, picioarele trebuie să o aibă și ele. Acesta constă în urmarea unor pași foarte simpli, dar care vor avea rezultate uimitoare: revigorare, hidratare, exfoliere, hrănire, înfrumusețare.

Păstrează pielea hidratată și nu vei avea nicicând călcâie crăpate!

Oferă-le picioarelor tale un moment de răsfăț scufundându-le în apă călduță, care să le cuprindă până la glezne. Acest pas va revigora pielea și va ajuta la drenajul limfatic.

Uscați apoi foarte bine pielea, pentru ca umiditatea favorizează proliferarea ciupercilor și tocmai acest lucru trebuie evitat, iar la sfârșit aplicați o cremă hidratantă dedicată picioarelor.

O opțiune bună este să urmați ritualul de hidratare a picioarelor noaptea, chiar înainte de a merge la culcare. Astfel, după aplicarea cremei, cel mai bine este să puneți șosete de bumbac, care nu sunt prea strânse, astfel încât produsul să acționeze pe tot parcursul nopții. A doua zi dimineața pielea tălpilor va fi perfectă și catifelată.

Acest pas este obligatoriu zilnic, mai ales pe timp de vara și în scurt timp vei observa că piele devine moale și delicată.

Detoxifierea și eliminarea celulelor moarte cu șosete exfoliante

Pielea de pe picioare trebuie exfoliată o dată sau de două ori pe săptămână, mai ales vara când umblăm cu picioarele dezgolite, iar folosirea frecventă a încălțămintei deschise pune picioarele în contact direct cu agenți externi, cum ar fi razele soarelui și murdăria. În plus, dacă încălțămintea utilizată nu este potrivită, aceasta poate provoca frecare și implicit călcâie crăpate, cum se întâmplă în cazul șlapilor.

Datorită exfolierii , celulele moarte și impuritățile acumulate pe suprafața pielii sunt eliminate. Acest pas este un tratament foarte simplu și favorizează oxigenarea și reînnoirea pielii.

Șosetele exfoliante sunt cel mai simplu și mai comod mod de a face acest lucru. Cele de pe Notino lasă o piele super fină, iar eu le ador și le folosesc foarte des vara.

sosete exfoliante pentru calcaie crapate

Crema L’biotică Masks Masks asigură picioarelor o îngrijire perfectă, are o acțiune emolientă și nutritivă, regenerează intens și îndepărtează celulele moarte. În interior sunt două „șosete” tip sheet mask, impregnate cu soluție, sigilate perfect în șosetele din plastic. Le prefer oricând în locul altor produse unde am și alți pași de făcut. Doar desfaci șosetele și le aplici pe picioare. Și voilà! ai scăpat de bătături și călcâie crăpate. Desigur nu trebuie să ai răni deschise și unghiile date cu ojă.

Trebuie să știți că procesul de exfoliere durează aproximativ două săptămâni, iar pielea începe să se exfolieze după 2-3 zile, nu imediat ce scoateți „șosetele” din picioare.

Totodată pielea se desprinde și se reînnoiește pe porțiuni, nu toată odată, astfel încât eu folosesc o piatră ponce naturală ce mă ajută să o îndepărtez mai repede.

Folosirea pietrei ponce pentru îngrijirea picioarelor

Piatra ponce este esențială pentru îngrijirea picioarelor, la fel ca și versiunea să modernă, pila electrică pentru călcâie sau pila abrazivă cu diamant. Este foarte utilă atunci când cantitatea de piele moartă este excesivă sau când există bătături în anumite zone.

Piatra ponce naturală ajută la îndepărtarea bătăturilor pentru a lăsa pielea moale, cu o textură catifelată. În lunile de vară este ideal să o folosiți de două ori pe săptămână, în restul anului, odată pe săptămână este suficient.piatra ponce pentru calcaie

Și pila abrazivă este excelentă. Cea pe care v-o arăt astăzi o utilizez la duș și are două fețe, una mai poroasă ce îndepărtează rapid și ușor pielea îngroșată sau uscată și una fină ce netezește și catifelează. Mânerul ergonomic ajută la folosirea acesteia fără niciun pic de efort, iar prețul este excelent. O recomand cu drag în orice stadiu s-ar afla picioarele voastre.

Despre pila electrică călcâie am deja două articole pe blog, o folosesc de ani de zile înainte de duș, pe pielea uscată și doar pe călcâie sau bătăturile cu pielea îngroșată. M-am bucurat teribil că am găsit rezerve originale pilă electrică Scholl pe notino.ro, pentru că cea pe care o aveam eu începea să nu mai dea randament.

pila electrica calcaie

Aplicați măști hrănitoare pentru călcâie crăpate

După ce exfoliem pielea, vine momentul să o hrănim în profunzime. Există câteva măști de casă care oferă rezultate extraordinare în îngrijirea picioarelor. Sunt măști realizate cu ingrediente 100% naturale , cu proprietăți hidratante, care funcționează foarte bine, însă cele cumpărate au diverse ingrediente active care ajută la păstrarea pielii nu doar hidratată și frumoasă, ci și sănătoasă.

Pentru a hidrata și repara pielea uscată și crăpată de pe picioare, specialiștii recomandă măști cu aloe vera pentru călcâie crăpate, unul dintre cele mai utilizate ingrediente pentru îngrijirea picioarelor cu piele uscata și una dintre soluțiile cele mai eficiente pentru călcâiele crăpate.

Pedichiura aduce frumusețe în vârful degetelor

Secretul pentru a putea a putea avea pielea catifelată pe tălpi și călcâie este perseverența cu care ne îngrijim. Trebuie să hidratăm pielea picioarelor zilnic și să exfoliem celulele moarte pentru a evita formarea zonelor îngroșate.

A avea călcâie catifelate cu piele moale este sinonim cu o bună rutină de îngrijire. Dar pentru a avea picioare frumoase, atunci când purtăm sandale, nu uitați de pedichiură. Nu este neapărat să vă vopsiți unghiile dacă nu va place, dar tăiatul unghiilor se face drept, pentru a evita unghiile încarnate și se aplică un tratament ce sigilează unghia. Eu folosesc și ulei tea tree pe care îl aplic cu generozitate pe unghie și împrejurul acesteia.

Așadar în aceasta vara nu uita ca picioarele au pielea mai groasă deoarece rezistă la toată presiunea corpului. Aici pielea este mai săracă în substanțe grase nu permite autohidratarea, așa că trebuie să le exfoliem frecvent, să îndepărtăm pielea uscată și să aplicăm cremă zilnic.

Tu cum îți menții picioarele frumoase?

 • 81
 •  
 •  
 • 2
 •  

1 Comment on "Cele mai eficiente soluții pentru călcâie crăpate și pedichiură la domiciliu"

 1. Anghelina Irina | iunie 15, 2021 at 7:47 am | Răspunde

  La sosetele exfoliante apelez și eu,pila electrica ince nu am

Leave a comment

Your email address will not be published.


*