Cele mai importante criterii de care să ții cont în alegerea clinicii stomatologice

alegerea clinicii stomatologice
Share the joy

Cele mai importante criterii de care să ții cont în alegerea clinicii stomatologice

Piața serviciilor stomatologice este tot mai variată, astfel că s-ar putea ca, atunci când avem nevoie, să ne fie greu să alegem o clinică sau un medic dentist bun. Chiar dacă oferta este mare, cum ne dăm seama pentru cine ar trebui să optăm ca să fim siguri că facem alegerea potrivită? În cele din urmă, este vorba despre sănătatea și banii noștri, așa că nu e loc de riscarea unor experiențe nereușite.

Iar dacă este vorba despre nevoia de a urma un tratament cu implant dentar, cu atât mai mult trebuie să fim corect informați și să ne asigurăm că ne încredințăm zâmbetul pe mâini bune, având în vedere faptul că acest tratament ar trebui să reprezinte o investiție pe termen lung în sănătatea noastră orală și în frumusețea zâmbetului nostru.

Iată câteva criterii deosebit de importante de care ar trebui să ții cont atunci când ești în căutarea unei clinici stomatologice de încredere, atunci când vine vorba despre implantul dentar:

  • Respectarea standardelor internaționale de calitate și igienă

Acesta este un criteriu obligatoriu indiferent de motivul pentru care dorim să apelăm la un medic dentist, chiar și doar pentru o consultație. Este important să ne asigurăm că standardele de calitate și igienă sunt respectate din toate punctele de vedere de clinica pentru care optăm.

  • Tehnologiile utilizate în realizarea intervențiilor de tipul celei necesare nouă

Medicina stomatologică a evoluat extrem de mult în ultimii ani, astfel că folosirea unor tehnologii moderne și ultra performante ar trebui să fie criterii obligatorii atunci când vine vorba de realizarea unei intervenții de implant dentar. De exemplu, Clinicile Dent Estet, din București, folosesc tehnologii precum Endoret PRGF sau tomograful computerizat 3D CBTC, care, deși ai crede că nu sunt importante de reținut de tine, ca pacient, ele fac diferența.

  • Numărul de cazuri asemănătoare tratate în clinică și experiența medicului specialist în implantologia dentară

E lesne de înțeles de ce este foarte important să ne asigurăm că ne lăsăm pe mâini pricepute, care au tratat numeroase probleme asemănătoare cu ale noastre și au dobândit o experiență semnificativă înainte să se ocupe de tratarea noastră. De aceea, este indicată documentarea temeinică a cunoștințelor practice pe care o dețin medicii clinicii pentru care optezi.

  • Calitatea materialelor utilizate

Pentru că și numărul producătorilor de materiale folosite în implantologia dentară este destul de mare, ideal ar fi să te asiguri că vei beneficia de produsele celor mai bune firme din piața de profil, pentru a evita riscurile unei intervenții nereușite. În special când vine vorba despre implanturi dentare, care ar trebui să reziste cu brio în timp. În cele din urmă, este vorba despre sănătatea ta, nu-i așa?

alegerea clinicii stomatologiceRețeaua de clinici dentare Dent Estet, cea mai mare din România

Așadar, atunci când vine vorba de calitatea actului medical și de nevoile pe care le avem cu privire la sănătatea noastră orală, este important să ne asigurăm că îi alegem pe cei mai buni.

Cea mai mare rețea de clinici dentare din România este Dent Estet, care oferă serviciile a peste 250 de profesioniști, dintre care 86 sunt medici specializați în toate ramurile stomatologiei iar 7 sunt specialiști ATI.

Acesta, și nu numai, este un mare criteriu diferențiator, deoarece inclusiv sedarea care îți asigură confortul în timpul intervenției trebuie luată în calcul, iar Dent Estet oferă inclusiv serviciul Sleeping Dentristy, special gândit pentru pacienții cu frică de dentist.

2 Comments on "Cele mai importante criterii de care să ții cont în alegerea clinicii stomatologice"

  1. Am cautat mult pana am dar de un medic stomatolog bun si de cand l-am gasit toata familia merge la el si clinica lui.

  2. Foarte bun articolul, multumesc pentru informatie, niste lucruri care trebuie stiute.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*