Cele mai importante 6 criterii de care să țineți cont când cumpărați un frigider

frigider
Share the joy

Cele mai importante 6 criterii de care să țineți cont când cumpărați un frigider

frigider cu sertareCând ne cumpăram o locuință, vrem să umplem nouă noastră casă cu mobilierul și aparatele electrocasnice pe care le dorim. Cu toate acestea, prioritatea noastră se îndreaptă spre un pat de dormit și un frigider pentru a păstra mâncarea. Astăzi analizăm împreună elementele pe care trebuie să le avem în vedere când vom cumpăra cel mai bun frigider.

După cum am mai povestit de multe ori, am aproape 3 ani de când m-am mutat în casa mea. Primul lucru pe care l-am cumpărat a fost o saltea de dormit si ulterior am făcut patul pe comandă. Însă pentru frigider am studiat piață și l-am ales abia după ce am bifat câteva criterii pe care vi le descriu mai jos.

Capacitatea frigiderului

frigiderPrimul factor care trebuie luat în considerare la achiziționarea unui frigider este capacitatea și dimensiunea acestuia. Variabilele pe care trebuie să le luați în considerare sunt numărul de persoane care locuiesc în casă și spațiul pe care îl va ocupa în bucătărie.

În general există o hârtie cu informațiile tehnice ale frigiderului, fie lipită pe o laterală, fie afișată lângă eticheta cu prețul. Pe hârtie veți găși două valori: volumul brut și volumul net. Valoarea volumului interior vă va spune exact dacă vă convine sau nu să achiziționați acel frigider.

În funcție de numărul de persoane din casă, cumpărăturile care se fac trebuie să se păstreze în condiții excelente. O singură persoană sau un cuplu fără copii vor avea nevoie de un frigider cu o capacitate între 300 și 320 de litri, în timp ce o familie cu trei sau patru membri poate lua în considerare un frigider de capacitate de la 320 la 600 de litri. O familie mare, cu mai mult de patru membri ar putea avea în vedere un frigider slide by slide de mare capacitate.

Clasa energetică

Economisirea de energie nu este doar esențială pentru a reduce costul facturii la electricitate, dar influențează în mod semnificativ și prețul frigiderului, dar și durata de viață utilă a acestuia.

Este recomandabil să investiți într-un frigider care oferă puțîn mai multă economie de energie, de exemplu un frigider care afișează eticheta A +++. Fiecare semn de + indică faptul că 20% din energie este economisită, ceea ce înseamnă că A + economisește 20% în timp ce A +++ 60% sau mai mult, o diferență enormă, nu-i așa?

Cu cât economisiți mai multă energie pe care o oferă frigiderul, cu atât economisiți mai mult la factura de energie electrică și cu atât durata de viață a frigiderului va fi mai lungă.

Consider că merită să plătim diferența de preț, pentru că această se va amortiza la facturile de curent.

Mari, mici, late, înguste… Mărimea frigiderului

frigiderMare atenție la lățimea frigiderului și ușa de la bucătărie care în multe apartamente este mai îngustă decât ușa de la intrare. Cel mai bun exemplu sunt eu, care nu m-am gândit că acest lucru este un element demn de luat în seamă și am cumpărat un frigider cu 10 cm mai lat decât spațiul ușii. După ce am urcat frigiderul la etajul 4 și l-am băgat pe hol în casă… am descoperit că nu îl putem bagă în bucătărie pentru că ușa bucătăriei era de 75 cm lățime.

Desigur, la majoritatea frigiderelor se poate demonta ușa astfel încât se încadrează și la această dimensiune, dar este un lucru pe carea trebuit să îl fac în plus…

Designul frigiderului depinde de spațiul și obiceiurile utilizatorului. Dacă spațiul este îngust, frigiderul ar trebui să fie mai mic, iar dacă congelatorul este utilizat puțin, idealul este o combină frigorifică unde frigiderul este o prioritate.

Potrivirea unui frigider într-o bucătărie îngustă este foarte complicată, de obicei acest aparat electrodomestic ocupă foarte mult spațiu. În acest tip de bucătărie este de preferat să profitați de înălțimea maximă și să cumpărați un frigider mai înalt dar mai îngust.

Capacitatea interioară va fi aceeași, dar distribuită altfel.

Funcții și accesorii suplimentare

Eu am preferat să aleg un frigider care să aibă funcția fără gheață. Aceste nu produc gheata în interiorul congelatorului. De obicei aceste frigidere sunt mai mari decât cele convenționale, având o capacitate de la 500 de litri în sus, astfel încât acestea nu sunt recomandate pentru bucătării mici.

Desigur ca noile frigidere au tot felul de functii: No Frost, Super congelare, Super racire, EverFresh+ , Zero Grade Zone etc

Numărul de ușicombina-frigorifica-lg

Frigiderele sunt împărțite în trei categorii, având că element de departajare, numărul de uși și poziționarea acestora.

  • Frigidere cu o ușă, așa cum erau vechile frigidere Artic, unde congelatorul era situat în interiorul frigiderului.
  • Slide by slide sunt acele frigidere cu ușile așezate una lângă cealaltă.
  • Combinele frigorifice care au câte două uși, fiecare deschizând congelatorul sau frigiderul separat.
  • Frigidere combinate cu uși și sertare

Desigur am putea aminti și revoluționarul frigider LG care are ușa de sticlă. Este tot un slide by slide, iar ușa frigiderului este ușă în ușă, dar pentru acesta ar trebui să fac un credit de nevoi personale sau sa imprumut o suma de bani, căci altfel nu aș putea să îl plătesc cu toți banii odată.

Fiecare are propriile avantaje și dezavantaje în funcție de utilizator și necesitățile acestuia.

Stil și design

frigider retroAstăzi sunt foarte multe modele de frigidere, astfel încât ai de unde alege frigiderul potrivit casei tale.

Poți alege frigidere clasice, de un alb strălucitor, cu marginile rotunjite.

Frigiderele ultra moderne au un design sofisticat, finisaje higth gloss, lumini interioase, funcții speciale, touch screen sau dozator de apă și vin în orice nuanță dorești.

Frigiderul meu de exemplu este gri sidefat.

Frigiderele retro afișează așa cum zice și denumirea un design al anilor trecuți. Însă sub această imagine boemă se ascunde un frigider modern. Frigiderele retro sunt mai scumpe ca modelele clasice. Însă dacă vă doriți o bucătărie cu un design sofisticat, fără a pierde din utilitate, poți imprumuta bani, fie de la prieteni, fie pentru a scăpa de dat orice explicații, apelezi la un împrumut rapid.

Evaluați designul și nevoile casei și familiei și alegeți frigiderul care vi se potrivește în funcție de spațiu, design și funcționalitate.

Be the first to comment on "Cele mai importante 6 criterii de care să țineți cont când cumpărați un frigider"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*