Tamplarie PVC, criterii și aspecte de care să ţinem cont atunci când o alegem
Astăzi toată lumea încearcă să facă economii, pentru ca la sfârşitul lunii portofelul să zâmbească şi să ne permitem din când în când mici extravaganţe.
Există multe modalităţi de a economisi bani! Dar pe lângă micile trucuri cu listele de cumpărături sunt şi câteva lucruri care duc la economii adevărate, iar unul dintre acestea este eficientizarea energetică a locuinţei.
În orice tip de locuinţă o bună izolare este fundamentală. Ferestrele, care reprezintă un punct de schimb termic între interiorul şi exteriorul casei, joacă un rol-cheie în îmbunătăţirea confortului termic. Nu este întotdeauna posibil să izolaţi faţada locuinţei. Uneori regimul construcţiilor din zona în care locuiţi nu vă permite să aduceţi modificări exteriorului, dar dacă înlocuiţi ferestrele vechi cu cele mai eficiente, întotdeauna puteţi să îmbunătăţiţi izolarea casei şi să economisiţi energie.
Mie de exemplu, asociația de locatari nu mi-a permis să aduc modificări fațadei, astfel încât am început să caut cea mai bună soluție pentru a economisi bani fără a pierde din confort. Astfel am ajuns să caut informații despre cea mai eficientă tâmplărie, informații care paradoxal, le-am gasit la Chassi, o firma de tamplarie PVC ce funcționează în Belgia.
Datorita descrierilor minuțioase de pe site, am ales profile Salamander pentru casa mea… Nu, clar că nu le-am comandat de acolo, dar am știut ce să caut când am ales să îmi schimb tâmplăria. Am mers cu ideile și modelul meu, fără să mă las influențată de cei care preiau comanda, care la urma urmei nu sunt specialiști.
Dacă vă doriţi informaţii despre diverse tipuri de tamplării, imbinari, obloane, plase de tantari sau feronerie speciala, acest site este unul dintre puținele care oferă multe informații și dă exemple. Merită să aruncaţi o privire și să găsiți un profil de tâmplărie care să se potrivească dorințelor voastre şi veţi merge cu lecţiile făcute la cumpărături.
Aspecte cărora trebuie să le acordăm atenţie când schimbăm tâmplăria:
Tâmplăria
Tâmplăria din PVC este cea care asigură cea mai mare izolare termică, urmată tâmplăria din lemn, aluminiu cu ruperea podului termic şi aluminiu netratat. Aluminiul este cel mai ineficient pentru că este un bun conductor de temperatură, asfel dacă nu are în interior camere de cauciuc care să întrerupă podul termic, nici nu se poate compara cu PVC-ul.
Pe de altă parte, lemnul care este un material natural, cu viaţă proprie am putea spune şi PVC-ul sunt cele care oferă o izolaţie acustică mai bună dar şi o eficientizare maximă a confortului termic resimţit în interiorul locuinţei. Orice fereastră sau uşă din PVC are multe alte avantaje, cum ar fi o durată mai lungă de viaţă sau o întreţinere uşoară. Printre numeroasele tipuri de ferestre care pot fi găsite în aceste materiale, ferestrele cu deschidere laterala au avantajul că închiderea lor este etanşă, iar cea a ferestrelor glisante nu este.
Foaia de sticlă
Sticla geamurilor are cele mai scăzute proprietăţi izolatoare. Sticla este un material care nu este eficient din punct de vedere termic, indiferent de grosimea acesteia. În acelaşi timp ferestrele care au geamuri duble sau triple sunt cele mai eficiente, având o camera de izolare cu un gaz între foile de sticlă care nu numai că izolează eficient dar reduc şi zgomotul din exterior.
Obloane
Oblonul este unul dintre elementele care creează o barieră termică între interiorul şi exteriorul casei, permiţând răcirea pe timp de vară sau păstrarea căldurii iarna.
Cele mai eficiente din punct de vedere termic sunt tot cele din PVC. Însă cele din aluminiu sunt mai estetice şi protejează şi antiefracţie. Pentru a evita că banii de încălzire să se strecoare pe lângă balamale, obloanele din lemn trebuiesc înlocuite de cele cu lamele care se rulează pe un tambur aflat deasupra ferestrei.
Zidăria
De cele mai multe ori vedem ferestre care prezintă acea spumă poliuretanică în jurul ei, ani mai târziu de la montare. Ei bine acest lucru este complet greşit. Pereţii care înconjoară fereastră, mai ales dacă clădirea este veche, pot prezenţa fisuri care aduc în interior frigul străzii. Este important să verificaţi pereţii din jurul ferestrei şi să acoperiţi fisurile, dacă există, deoarece pot provoca pierderi semnificative de căldură.
De asemene pervazul, atât cel din interior cât şi cel din exterior trebuie să fie corect aşezat, fără locuri care ar lasă frigul să pătrundă. Acestea nu trebuie să fie unite între ele pe sub tâmplărie pentru a evita formarea paragului termic.
Accesorii suplimentare
Nu îţi dai seama cât de importantă este plasa pentru insecte până nu petreci o noapte albă sau nu te trezeşti plin de pişcături. Cea mai bună este cea tip rolă pentru că iarna o puteţi păstră rulată, fără a fi nevoie de un spațiu special de depozitare, cum se întâmplă cu cele clasice, pe bază de balamale, care riscă să fie suflate de vânt.
Feroneria este un alt aspect important. Puteți alege tot felul de deschideri, balamale, mânere, capace, apărători, în funcție de necesitați, fară a lasa preţul să va influențeze.
Tot aici ar merita menţionată si culoarea tâmplariei care astăzi poate fi aleasă în foarte multe nuanţe.
Concluzii
Deşi reprezintă o cheltuială importantă, puţine investiţii sunt mai profitabile într-o locuinţă decât achiziţionarea de ferestre de calitate, care izolează casa şi reduc cantitatea de energie necesară pentru a încălzi sau răci mediul interior. Experţii estimează că factura de încălzire poate fi redusă cu până la 20%, dacă locuinţa este dotată cu tamplarie PVC de calitate. În plus, aceste ferestre au avantajul suplimentar de a oferi o izolaţie acustică excelentă, ceea ce este deosebit de util în zonele urbane.
Izolarea peretilor si tamplaria PVC tin iarna caldura in apartament.
Articol foarte bun