Puii de extraterestru mi-au răpit învățătoarea – Pamela Butchart, recenzie carte

Puii de extraterestru mi-au răpit învățătoarea - Pamela Butchart
Share the joy

Puii de extraterestru mi-au răpit învățătoarea – Pamela Butchart

Nu știu când am început să mă bucur răsfoind cărțile fiului meu, însă pot să va spun că toate filele pe care le parcurg aduc un zâmbet pe buzele mele , dacă nu chiar un hohot zdravăn de râs, făcându-mi câte o zi mohorâtă mult mai ușoară.

Cărțile pe care le pot citi astăzi copii noștri, nu sunt doar amuzante, dar sunt ușor de parcurs și îi atrag cu grafica extraordinară și coperțile frumos colorate, invitându-i sa le citească foarte repede și să revină la ele cu placere.

De aceeași autoare am mai citit și am povestit pe blog despre Spioana care înfulecă prânzul de la școală, unde protagonista este aceeași fetiță isteață și glumeață.

Descriere oficială

Izzy și prietenii ei sunt de-a dreptul uimiți când domnișoara Jones începe să fie drăguță cu ei. Până la urmă, ea este învăţătoarea care zâmbea pe ascuns atunci când, mai demult, Maisie Miller cădea de pe scaun. Apoi pe catedra ei a apărut un ursuleț de pluș, care avea scris pe burtică: „Ești grozavă!” Domnișoara Jones chiar nu e genul de persoană care să aibă un ursuleț de pluș. E mai degrabă genul care urăște-cățelușii-și-crede-că-pisicuțele- sunt-urâte. Și în momentul acela și-au dat seama ce se întâmplă – domnișoara Jones a devenit extraterestru. Iar acum încearcă să-i transforme și pe ei în extratereștri.
FUGIȚI!!!

Puii de extraterestru mi-au răpit învățătoarea – recenzie carte

Autor: Pamela Butchart
Tip copertă: Hardcover
Editura: Corint
Număr pagini: 176

În Puii de extraterestru mi-au răpit învățătoarea , narațiunea lui Izzy este extraordinar de amuzantă și captează perfect imaginile haioase ale lumii copiilor de 8 ani, unde un grup de colegi investighează dacă învățătoarea lor nu a fost răpită de extratereștri, urmând că toți copiii să aibă aceeași soartă.

Umorul lui Izzy este extrem de bine creionat de către autoare, narațiunea la persoana întâi te face să te simți acolo, în mijlocul evenimentelor hilare povestite de fetiță, de altfel citind cartea cu fiul meu mi-au trecut prin față ochilor scenete și faze amuzante în care fața lui Izzy prindea conturul obrăjorilor piticului meu și parcă îl vedeam rostind câte o frază haioasă din carte.

Prietenii lui Izzy sunt la fel de grozavi că și ea: Zach fricosul, cu o fobie exagerată față de boabele de mazăre, Jodie detectiva, veșnic cu planuri în capusor și Maisie cu frica ei față de orice, astfel aproape orice copil se identifica cu protagoniștii și și-ar dori să facă parte din gașca lor ciudată.

Gândurile lui Jodie cu privire la motivele pentru care domnișoara Jones ar putea să se comporte ciudat sunt acele lucruri pe care orice copil cu o imaginație bogată le-ar avea, asa ca sa nu va mirați dacă ii vedeți pe picii voștri tăvălindu-se de ras.

Umorul lui Butchart se datorează în mare parte situațiilor cărora le dă o întorsătură fantastică, de unde ia naștere complotul său, precum ursuleți de plus cu mesaje pe burtică sau meditații în clasă, dar și pentru că ea surprinde exact modul în care copiii la această vârstă gândesc și vorbesc.

Puii de extraterestru mi-au răpit învățătoarea - Pamela Butchart

Puii de extraterestru mi-au răpit învățătoarea este o carte teribil de amuzantă pentru copiii de 6-8 ani, plină de răsturnări de situații, debordând de energie nemărginită și o mulțime de reguli trăsnite.

Așadar pentru aceste sărbători mi s-a părut cel mai potrivit dar de care fiul meu s-a bucurat teribil.

Lectura este simplă, presărată de elemente grafice, iar cartea este foarte ușor de parcurs chiar și pentru piticii care abia au descoperit tainele cititului, fiul meu terminând-o în aproape o oră.

Be the first to comment on "Puii de extraterestru mi-au răpit învățătoarea – Pamela Butchart, recenzie carte"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*